Berna Laçin 'Tweet' davasından beraat ettiğini açıkladı

Berna Laçin.
Berna Laçin.

Oyuncu Berna Laçin, geçtiğimiz yıl çocuk istismarcılarına idam getirilmesi ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden attığı tweet nedeniyle hakkında açılan davanın sonucunu açıkladı. Oyuncu yaptığı açıklamayla beraat ettiğini duyurdu.

Oyuncu Berna Laçin çocuk istismarcılarına idam getirilmesiyle ilgili geçtiğimiz yıl, ''İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşa etmez" şeklinde bir Tweet atmış ve sosyal medyada eleştirilerin hedefi olmuştu.

Suçlamaları kabul etmedi

Mahkemede kendini savunan Laçin suçlamaları kabul etmeyerek, "İddianameye konu tweet'i ben attım. Bu idam ile ilgili bir tweet'tir. Tweet'te idam etiketi bulunmaktadır. Dinle ilgili herhangi bir konu yok. İdamla ilgili bir konudur. Bunlar troller tarafından bilinçli olarak saptırılıp bir gündem yaratılmıştır. Şu anda burada olmama sebep olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

Berna Laçin, mahkemede böyle görüntülendi.
Berna Laçin, mahkemede böyle görüntülendi.

Sosyal medyadan duyurdu

Oyuncu hakkında açılan davadan beraat ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Ne olmuştu?

Oyuncu Berna Laçin, Twitter hesabı üzerinden, cinsel istismar suçluları için istenen idam cezasına karşı çıkmış ve söz konusu şu tweetini atmıştı, "İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı!"

Oyuncunun attığı o Tweet.
Oyuncunun attığı o Tweet.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >