Bunun adı vahşet: Suriyeli çocuk öldürülüp çuvala kondu ve çöp konteynerine atıldı

read
read

Müge Anlı'nın yayınında aranan 8 yaşındaki Suriyeli Read Aşram'ın, komşuları Asad Khan tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Suriye'deki savaştan kaçan Aşram Ailesi, 2 yıl önce Sultangazi Cebeci Mahallesi'ndeki bir gecekonduya yerleşmişti. Aile, geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana oğulları Read'ı arıyordu.

Ailesine "bakkala gidiyorum" diyerek evden çıkan ve bir daha haber alınamayan Read'ın bulunması için Çocuk Şube Müdürlüğü ve Sultangazi Araştırma Büro ekipleri çalışma başlatmıştı.

Müge Anlı'da aradı

Müge Anlı'nın programına da çıkan aile burada oğulları Read ve onu kaçırdığından şüphe edilen komşuları Afgan uyruklu Asad Khan hakkında yeni görüntülere dünkü yayında ulaşmıştı.

Nitekim polis, Read'ın kaybolmasından sonra evlerinin karşısındaki Afganlıların ortadan kaybolduğunu saptamıştı.

Adının Asad Khan olduğu belirlenen baş şüphelinin yem dükkanında çalıştığı belirlendi. Yem dükkanına giden polise Ümraniye'de Afganlıların kaldığı mahallede olabileceği, birkaç gündür işe de gelmediği söylendi. Ekipler, araştırmasını bu bölgede yoğunlaştırdı. Dün akşam saatlerinde polis Asad Khan'ı Ümraniye'de gözaltına aldı.

"Şeker vereceğim diyerek eve aldım. Daha sonra boğarak öldürdüm"

Burada cinayeti itiraf eden Khan: "Şeker vereceğim diyerek eve aldım. Daha sonra boğarak öldürdüm. Elbiselerini çıkartarak bir çuvala koydum. Daha sonra el arabasıyla evden yaklaşık 700 metre uzaktaki çöp konteynerine attım" dediği öne sürüldü.

Polis, Khan'ın çocuğun cesedini attığını söylediği konteyneri buldu ancak konteynerde ceset yoktu. Cesedin çöp konteynerinden çöp kamyonu ile alınıp çöplüğe götürüldüğü değerlendirilerek, araştırma bu yöne kaydırıldı. Küçük Read'ın cesedinin bulunmasından sonra cinsel istismara uğrayıp uğramadığı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'nun incelemesinin bekleneceği belirtildi.

Gözaltındaki Khan'ın olay akşamı aileye çocuğu bulup bulmadıklarını sorduğu, bir süre çocuğu arama çalışmasına katıldığı da ortaya çıktı.

Kaynak: Hürriyet

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >