Çiğ Köfteci Ali Usta ilk kez GZT'ye konuştu: "Burada şiddet yok"

Çiğ Köfteci Ali Usta, çiğ köfte tezgahının başında müşterilerinden sert üslupla sipariş alma yöntemiyle tanınıyor.
Çiğ Köfteci Ali Usta, çiğ köfte tezgahının başında müşterilerinden sert üslupla sipariş alma yöntemiyle tanınıyor.

İstanbul Eminönü'nde hizmet veren ve müşterilerine olan sert üslubu ile sosyal medyada gündeme gelen Çiğ Köfteci Ali Usta, kendisine yönelik iddialara ilk kez GZT aracılığıyla yanıt verdi. 'Ali Usta mesleği bıraktı' iddialarının doğru olmadığını ifade eden Ali Usta, "Ben ünlü olmak istemedim, istemiyorum. Burada yoğunluktan işler bazen çığırından çıkabiliyor. Ancak şiddet olduğu kesinlikle söylenemez" dedi.

İstanbul Eminönü'nde yaklaşık 15 yıldır çiğ köftecilik yapan Ali Usta, müşterilerine olan sert üslubu ve hareketli sunum yöntemleriyle bir süredir sosyal medyanın gündeminde... Kendisini destekleyenler kadar zaman zaman sert tepkilerle de karşılaşan Ali Usta, iddialara ilk kez GZT'ye konuşarak yanıt verdi. Kameralardan uzak durma kararı aldığı için çekim yapılmasını istemeyen Ali Usta, 'mesleği bıraktı mı?','sosyal medyadan gelen tepkileri nasıl karşılıyor?', 'müşterilerinin son dönemde geri dönüşleri nasıl?' gibi merak edilen soruları yanıtladı.

"Mesleği bırakma yok işimin başındayım"

Bir süredir çiğ köfte işletmesini kardeşini devrettiği ve kendisinin Hatay'a giderek mesleği bıraktığı yönünde sosyal medyada ortaya çıkan iddialara yanıt veren Ali Usta, "İşi bıraktığım, buralarda olmadığım haberleri tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Özel bir nedenle şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. Bir süredir memleketim Hatay'daydım. Dün İstanbul'a dönüş yaptım. İşimin başındayım müşterilerimle ilgileniyorum" dedi.

"Ben ünlü olmak istemedim"

Müşterilerine olan tavrı ve üslubuyla dikkati çeken bir sunum yapan Ali Usta, sosyal medyada paylaşılan ve milyonlara ulaşan çok sayıda görüntünün varlığından rahatsız:

"Geçen gün biri gelip 'bizim sayemizde ünlü oldun' dedi. Bu çok yanlış bir ifade. Ben ünlü olmak istemiyorum. Kimseyi zorla 'çiğ köfte al' demiyorum. Herkes gelip fotoğraf ve video çekiyor izin istemeden. Ben çektirmiyorum ya da 'çek at' demiyorum. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Ben çocuklarıma helal para götürmek için buradayım, alın terimle para kazanıyorum."

"İşler çığırından çıkar ama şiddet yok"

Çiğ köfte tezgahına gelen müşterilerine sert davrandığı yönünde çıkan iddialara ve görüntülere de yanıt veren Ali Usta, "Hakkımda bir sürü şeyler yazılıp, çizildi. Burada belli bir yoğunluk var. Herkes sıraya giriyor, işler tabi bazen çığırından çıkıyor. Ancak burada şiddet olduğu kesinlikle söylenemez" ifadelerini kullandı.


  • Tanımayanlar için Ali Usta kimdir?
  • Çiğ Köfteci Ali Usta, aslen Hataylı ve yaklaşık 15 yıldır İstanbul Eminönü'nde çiğ köftecilik yapıyor. Çiğ köfteyi satış tarzı ile dikkati çeken ve müdavimleri olan isim, sosyal medyada paylaşılan videoları ile gündeme geldi. Görüntülerin genelinde tezgahın başında ayakta hizmet veren ve siparişi alması, çiğ köfteyi sarması, limon ile nar ekşisi ilavesi ve paketleme süreci yer alıyor.
  • Ortalama bir dürüm 3 TL'ye satılıyor ve haftanın her günü açık. İşletmenin yeri İstanbul Eminönü, PTT Müzesi'nin karşısında bulunan ara sokakta.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >