Değişen trendlere sosyal medyadan 6 alternatif meslek önerisi

Meslek
Meslek

Değişen trendler, gelişen teknoloji ve dijital dünyanın etkisiyle ortaya çıkan alternatif meslekler!

Değişen yaşam şartları, gelişen teknoloji, beraberinde doğan yeni meslekler, açılan eğitim fakülteleri ve dahası... Şimdilerde meslek sahibi olmak, eğitim hayatını tamamlamaktan çok daha zor... Büyük hayallerle başlayan serüven, bazen hiç olmadık anda ümitsizlikle sonuçlanıyor.

Çocukluk döneminde başlayan mesleki hayaller, yıllar sonra yaşam koşulları nedeniyle ne yazık ki değişmek zorunda kalıyor.

Son zamanlarda artan sosyal medya kullanımı, beraberinde de çok sayıda meslek doğurmuş durumda... Değişen trendler, gelişen teknoloji ve dijital dünyanın etkisiyle ortaya çıkan alternatif meslekleri sizler için sıraladık!

1- El yapımı aksesuarlar

                                    
                                    El yapımı aksesuarları Instagram hesabı üzerinden satışa çıkaran Başak Baychorova, alternatif mesleklere en güzel örneklerden...
1- El yapımı aksesuarlar El yapımı aksesuarları Instagram hesabı üzerinden satışa çıkaran Başak Baychorova, alternatif mesleklere en güzel örneklerden...
Birkaç küçük sanat dokunuşu...

                                    
                                    Birkaç küçük dokunuş sayesinde, harika birer sanat eseri tasarlamanız mümkün... Sevdiğiniz renkleri, desen ve kumaşları bir araya getirerek sıradan aksesuarları birer şahesere dönüştürebilirsiniz.
Birkaç küçük sanat dokunuşu... Birkaç küçük dokunuş sayesinde, harika birer sanat eseri tasarlamanız mümkün... Sevdiğiniz renkleri, desen ve kumaşları bir araya getirerek sıradan aksesuarları birer şahesere dönüştürebilirsiniz.
2- Yeni mesleklere umut kapısı: Keçe sanatı

                                    Meslek alternatiflerine bir seçenek de keçeci Fatma Güden'den... Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla herkesi kendisine hayran bırakan yetenekli sanatçı, tasarımlarıyla hem yeni mesleklerin kapısını açıyor hem ev hanımlarına umut oluyor.
2- Yeni mesleklere umut kapısı: Keçe sanatı Meslek alternatiflerine bir seçenek de keçeci Fatma Güden'den... Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla herkesi kendisine hayran bırakan yetenekli sanatçı, tasarımlarıyla hem yeni mesleklerin kapısını açıyor hem ev hanımlarına umut oluyor.
Yaşam alanlarının vazgeçilmezi olabilir...

                                    
                                    Hayal gücünün sınırlarını zorlayan keçe sanatı, yaşam alanlarınızın vazgeçilmez aksesuarı olabilir.
Yaşam alanlarının vazgeçilmezi olabilir... Hayal gücünün sınırlarını zorlayan keçe sanatı, yaşam alanlarınızın vazgeçilmez aksesuarı olabilir.
3- Sanat için sanat 

                                    
                                    Dijital dünyanın en yeni mottosu, ''Sanat için sanat'' kavramı... Evet yanlış duymadınız; Helga Stentzel Instagram hesabında bunu başarıyla gerçekleştiriyor. 78, 9 bin takipçisi olan bu hesap, kullanıcılarına sıradan birçok şeye anlam kazandıran bir sanatsal gözle bakmayı öğretiyor.
3- Sanat için sanat Dijital dünyanın en yeni mottosu, ''Sanat için sanat'' kavramı... Evet yanlış duymadınız; Helga Stentzel Instagram hesabında bunu başarıyla gerçekleştiriyor. 78, 9 bin takipçisi olan bu hesap, kullanıcılarına sıradan birçok şeye anlam kazandıran bir sanatsal gözle bakmayı öğretiyor.
Doğru göz= Sanat

                                    
                                    Günümüz teknoloji dünyasında, neredeyse bütün meslekler dijital ortamda gerçekleştiriliyor. İşte tam bu durumda, doğru bakabilmek ve sanatsal göz alternatif meslekler arasına girmeyi başarıyor.
Doğru göz= Sanat Günümüz teknoloji dünyasında, neredeyse bütün meslekler dijital ortamda gerçekleştiriliyor. İşte tam bu durumda, doğru bakabilmek ve sanatsal göz alternatif meslekler arasına girmeyi başarıyor.
4- Sıradanlıkları renklendirdin! Kaktüs sanatı

                                    
                                    Yeşili, doğayı ve tasarımı sevenler için eşsiz bir Instagram hesabı... Kaktüs dünyasına farklı bir boyut kazandıran sanatçı, farklı tasarımlar ve kombinlerle eşsiz eserler ortaya koyuyor. Sanatçının özgür ruhu, tasarımlarının bu denli dikkat çekmesini sağlıyor. Sıradan nesnelere atfedilen bu değişim, yine alternatif meslekler arasında yer alıyor.
4- Sıradanlıkları renklendirdin! Kaktüs sanatı Yeşili, doğayı ve tasarımı sevenler için eşsiz bir Instagram hesabı... Kaktüs dünyasına farklı bir boyut kazandıran sanatçı, farklı tasarımlar ve kombinlerle eşsiz eserler ortaya koyuyor. Sanatçının özgür ruhu, tasarımlarının bu denli dikkat çekmesini sağlıyor. Sıradan nesnelere atfedilen bu değişim, yine alternatif meslekler arasında yer alıyor.
Parçaları birleştirmek kilit noktası!

                                    
                                    Bu işin sırrı ve gizemi, parçaları birleştirebilme yetisinden geçiyor; siz ne kadar yaratıcı bir ruha sahip olursanız, o denli eşsiz tasarımlar ortaya çıkacaktır.
Parçaları birleştirmek kilit noktası! Bu işin sırrı ve gizemi, parçaları birleştirebilme yetisinden geçiyor; siz ne kadar yaratıcı bir ruha sahip olursanız, o denli eşsiz tasarımlar ortaya çıkacaktır.
5- Bez bebek trendi

                                    
                                    Tarihten bu yana vazgeçilmeyen bez bebek trendi, günümüzde de devam ediyor. Renkli kıyafetler, değişik saç modelleri ve dahası... Tıpkı gerçek bir bebek gibi süslenen oyuncaklar, alternatif meslekler arasında yer alıyor.
5- Bez bebek trendi Tarihten bu yana vazgeçilmeyen bez bebek trendi, günümüzde de devam ediyor. Renkli kıyafetler, değişik saç modelleri ve dahası... Tıpkı gerçek bir bebek gibi süslenen oyuncaklar, alternatif meslekler arasında yer alıyor.
Sanatın bebek hali...

                                    
                                    Doğum günü partilerini, özel günleri ve her türlü organizasyonu süsleyen bez bebekler, çocukların da vazgeçilmez oyuncakları arasında yer alıyor.
Sanatın bebek hali... Doğum günü partilerini, özel günleri ve her türlü organizasyonu süsleyen bez bebekler, çocukların da vazgeçilmez oyuncakları arasında yer alıyor.
6- Adımlara özgürlük!

                                    
                                    Şimdilerde yalnızca ayakkabı trendleri değil, çorap modası da yakından takip ediliyor. Büyük aksesuarlarla süslenmiş ayakkabılar bir yana; artık minimal dokunuşlara sahip çorap modası var. Özgür adımlarla ilerlemenin en kestirme yolu, Gonca Kalelioğlu'nun tasarım dolu Instagram hesabından geçiyor.
6- Adımlara özgürlük! Şimdilerde yalnızca ayakkabı trendleri değil, çorap modası da yakından takip ediliyor. Büyük aksesuarlarla süslenmiş ayakkabılar bir yana; artık minimal dokunuşlara sahip çorap modası var. Özgür adımlarla ilerlemenin en kestirme yolu, Gonca Kalelioğlu'nun tasarım dolu Instagram hesabından geçiyor.
Her yaşa hitap ediyor!

                                    
                                    Alternatif mesleklere örnek olacak çorap tasarımları, 7'den 70'e her türlü yaş grubuna hitap ediyor. Sıradanlıktan uzak ve farklılıkları seven herkesi kendisine hayran bırakan bu tasarımlarla, en tarz adımları siz atabilirsiniz.
Her yaşa hitap ediyor! Alternatif mesleklere örnek olacak çorap tasarımları, 7'den 70'e her türlü yaş grubuna hitap ediyor. Sıradanlıktan uzak ve farklılıkları seven herkesi kendisine hayran bırakan bu tasarımlarla, en tarz adımları siz atabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >