Diriliş Ertuğrul kılavuzu: Burak Özçivit ile Diriliş Ertuğrul'da yeni bir dönem başlıyor

Diriliş Ertuğrul

Yayına girdiği günden bu yana hem oyunculukları hem de konusuyla tarih dizilerinde bir adım öne geçen Diriliş Ertuğrul için artık dönüşüm vakti. Peki, yeni sezonda seyirciyi nasıl bir dönem bekliyor? Engin Altan Düzyatan'ın gidişi ve Burak Özçivit'in gelişi, diziye nasıl etki edecek?

Bir çağı kapatıp yeni bir çağı başlatan, yedi cihana hükmetmiş olan büyük devlet Osmanlı İmparatorluğu...

O dönemi anlamak, bildiğimiz genel kalıp bilgilerin dışına çıkmak için belirli araştırmaları yapmak gerekir. Bu kapsamda; bir dönemi anlamak, derinlemesine gözlemlemek isteyenler, okullarda gördüğümüz tarih derslerinin ötesine çıkıp başka kaynakları da araştırmayı tercih eder.

Ancak bunun ötesine çıkıp bu yılları sinema ve televizyon gibi kanallar aracılığıyla seyirciye ulaştırmayı tercih edenler de olur. Mehmet Bozdağ da bu isimlerden birisidir kuşkusuz.

Mehmet Bozdağ
Mehmet Bozdağ

O, Osmanlı'nın kuruluş dönemini ve büyük devrin nasıl başladığını seyirciye aktarmayı tercih etti. Büyük bir prodüksiyon işi olan yapım, hem oyuncu seçimi hem de dönemleri işleyişiyle dikkat çekti ve sıkça gündem oldu.

Reytinglerde zirveyi bırakmayan, beşinci sezonuna girmeye hazırlanan Diriliş Ertuğrul için artık yeni bir dönem başlıyor.

Bu zamana kadar Ertuğrul Bey ve Osmanlı'nın temellerini oluşturan sürecini izlediğimiz yapımda artık sahne Osman Gazi'nin.

Engin Altan Düzyatan
Engin Altan Düzyatan

Dört sezon boyunca Engin Altan Düzyatan'ı izlediğimiz dizide, Burak Özçivit başrole yerleşiyor. Taze kanın diziye hem dönem hem de reyting açısından iyi geleceği görüşü herkes tarafından hakim olunan bir kanı.

Bu isimlerden birisi de Gazeteci Cengiz Semercioğlu. Semercioğlu, köşesine taşıdığı konuyla alakalı şu cümleleri kuruyor:

Diriliş Ertuğrul'da Burak Özçivit dönemi
Diriliş Ertuğrul'da Burak Özçivit dönemi

İçinde oğlu Osman’ın da bulunduğu obasıyla Bilecik’e doğru yola çıkmasıyla Ertuğrul Bey’in dönemi bitti. Şimdi Ertuğrul Bey’in ölümüyle Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucu padişahı Osman Bey’in dönemi başlayacak. Osman Bey rolünü de Burak Özçivit’in oynayacağı açıklandı. Çok doğru bir tercih... Hem sevilen, hem “Muhteşem Yüzyıl”daki Malkoçoğlu’yla seyircinin tarihi karakterlere yakın bulduğu bir isim Burak... Engin Altan’ın Ertuğrul Gazi’deki performansı iyiydi... Burak Özçivit ise diziyi bir tık daha yukarıya taşıyacak. Göreceksiniz bu sezon Diriliş’in reytingleri daha da artacaktır.

Peki Semercioğlu'nun da belirttiği gibi bu sezon bizi nasıl bir dönem bekliyor. Diriliş Ertuğrul, nasıl bir döneme geçiş yapacak? Hepsini içeriğimiz içerisinde derledik:

Öncelikle dizinin nasıl bir sezon finaliyle veda ettiğine bakalım

                                    
                                    Noyan, Ertuğrul Bey'i elinden kaçırmıştı. İntikam için tez Alongaya'ya haber vermiş lakin Alongaya'ya haber gelmeden Osman'ı öldürmeye çalışmıştı. Sultan Gıyaseddin, Günalp'i Konya'ya çağırmıştı. Sebebi ise Moğol belasına karşı tedbir almaktı. Fakat Günalp, Konya'ya gideceği sırada Eynece ve Karamış tarafından pusuya düşürülmüştü. "Gök yeleli atlarımızla, ufukları aşana dek gün doğumundan, gün batımına Allah'ın adaletini yayana dek durmayacağız" diyen Ertuğrul yeni sezon için savaş sinyallerini verdi.
Öncelikle dizinin nasıl bir sezon finaliyle veda ettiğine bakalım Noyan, Ertuğrul Bey'i elinden kaçırmıştı. İntikam için tez Alongaya'ya haber vermiş lakin Alongaya'ya haber gelmeden Osman'ı öldürmeye çalışmıştı. Sultan Gıyaseddin, Günalp'i Konya'ya çağırmıştı. Sebebi ise Moğol belasına karşı tedbir almaktı. Fakat Günalp, Konya'ya gideceği sırada Eynece ve Karamış tarafından pusuya düşürülmüştü. "Gök yeleli atlarımızla, ufukları aşana dek gün doğumundan, gün batımına Allah'ın adaletini yayana dek durmayacağız" diyen Ertuğrul yeni sezon için savaş sinyallerini verdi.
Engin Altan dönemi son buluyor

                                    
                                    Osman Gazi'nin gelişiyle Ertuğrul Bey dönemi de son bulacak. Bu, aynı zamanda Engin Altan Düzyatan döneminin de son bulması anlamına geliyor. Artık dizinin başrolü Burak Özçivit olacak.
Engin Altan dönemi son buluyor Osman Gazi'nin gelişiyle Ertuğrul Bey dönemi de son bulacak. Bu, aynı zamanda Engin Altan Düzyatan döneminin de son bulması anlamına geliyor. Artık dizinin başrolü Burak Özçivit olacak.
Konsept ve konu farklılığı olacak mı?

                                    Dizi, beşinci sezonu için Eylül ayında sete çıkacak. Artık Osman Gazi döneminin işlenecek olması, zamanda da 10 sene kadar bir atlama yaşanmasına neden olacak. Sanat ve kareografi ekipleri, bu bağlamda 10 sene sonrasına özel farklılıklar gösterecek olan dekor, kostüm ve kareografi çalışmalarını seyirciye sunacak. Konsept ise tıpkı 4 sezonda olduğu gibi 'Diriliş Ertuğrul' konseptiyle devam edecek.
Konsept ve konu farklılığı olacak mı? Dizi, beşinci sezonu için Eylül ayında sete çıkacak. Artık Osman Gazi döneminin işlenecek olması, zamanda da 10 sene kadar bir atlama yaşanmasına neden olacak. Sanat ve kareografi ekipleri, bu bağlamda 10 sene sonrasına özel farklılıklar gösterecek olan dekor, kostüm ve kareografi çalışmalarını seyirciye sunacak. Konsept ise tıpkı 4 sezonda olduğu gibi 'Diriliş Ertuğrul' konseptiyle devam edecek.
Sunulan hikayenin temeli hangi olaylara dayanacak?

                                    
                                    Osman Gazi'nin gelişi, büyük Osmanlı İmpartorluğu'nun kuruluşu ve gelişen süreci ekranı taşıyacak. Sezon finalinde 'savaş' mesajının verildiği dizide, beylikten çıkıp devlet olma yolunda verilmiş olan güçlü mücadeleler, aksiyonu bol sahnelerle seyirciye sunulacak.
Sunulan hikayenin temeli hangi olaylara dayanacak? Osman Gazi'nin gelişi, büyük Osmanlı İmpartorluğu'nun kuruluşu ve gelişen süreci ekranı taşıyacak. Sezon finalinde 'savaş' mesajının verildiği dizide, beylikten çıkıp devlet olma yolunda verilmiş olan güçlü mücadeleler, aksiyonu bol sahnelerle seyirciye sunulacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >