Dünya parmaklarının ucunda: Agorafobik gezginin büyülü alemleri

 Jacqui Kenny
Jacqui Kenny

Agorafobik rahatsızlığı olan gezginle dünyanın en büyülü alemlerine yolculuk...

Agoraphobic Traveller, en yaygın fobilerden olan açık alan korkusu ''Agorafobi''si olan bir gezginin sayfası....

Agorafobi ve endişe kaygısının seyahat etmesini sınırlandırmasına izin vermeyen gezgin, Google Street View sayesinde dünyayı gezmenin farklı bir yolunu bulmuş.

Agorafobik rahatsızlığı olan Jacqui Kenny, evinden dışarı çıkmadan Google Street View uygulaması üzerinden dünyayı dolaşıyor. Yakaladığı görüntüleri Agoraphobic Traveler isimli İnstagram hesabından paylaşan ve satışa çıkardığı bazı görsellerin gelirini de Beyin ve Davranış Araştırması Vakfı'na bağışlayan Kenny, "Dünyayı evime sığdırdım" diyor.

İşte dünyanın büyülü alemlerinden ekran görüntüsü!

Gezginin Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz...

Street View nedir? ​

                                    
                                    Google’ın dünya genelinde en çok kullanılan servislerden olan Google Maps’e ait Street View, Türkiye’de de aktif halde...
Google Maps’in en fazla kullanılan servislerinden ''Sokak Görüntüsü'', dünyanın farklı ülkelerinde aktif durumda...
Street View nedir? ​ Google’ın dünya genelinde en çok kullanılan servislerden olan Google Maps’e ait Street View, Türkiye’de de aktif halde... Google Maps’in en fazla kullanılan servislerinden ''Sokak Görüntüsü'', dünyanın farklı ülkelerinde aktif durumda...
Google Maps Street View özelliği nasıl çalışır? 

                                    
                                    Google Maps Street View özelliği sayesinde haritanın belirli bir konumunu ayarlayarak o sokakta geziniyor gibi aradığınız adrese ulaşabilmeniz mümkün... Yeni yerler keşfetmek adına da kullanılan bu özellik, işin meraklısı için oldukça ideal..
Google Maps Street View özelliği nasıl çalışır? Google Maps Street View özelliği sayesinde haritanın belirli bir konumunu ayarlayarak o sokakta geziniyor gibi aradığınız adrese ulaşabilmeniz mümkün... Yeni yerler keşfetmek adına da kullanılan bu özellik, işin meraklısı için oldukça ideal..
Moğolistan, Senegal, Şili ve dahası...

                                    
                                    Gezgin, Google Street View'un yaratıcı olanakları sayesinde Moğolistan, Senegal ve Şili gibi dünyanın farklı ülkelerine gitmek için yalnızca Google Haritalar'a tıklıyor.
Moğolistan, Senegal, Şili ve dahası... Gezgin, Google Street View'un yaratıcı olanakları sayesinde Moğolistan, Senegal ve Şili gibi dünyanın farklı ülkelerine gitmek için yalnızca Google Haritalar'a tıklıyor.
Bir tıkla dünyanın büyülü alemlerine yolculuk...

                                    
                                    Dünyanın neredeyse her yerine, farklı manzara ve mimari eserlere Google sayesinde ulaşan gezgin, bu  büyülü alemleri herkese göstermek adına ekran görüntüsü aldığını söylüyor.
Bir tıkla dünyanın büyülü alemlerine yolculuk... Dünyanın neredeyse her yerine, farklı manzara ve mimari eserlere Google sayesinde ulaşan gezgin, bu büyülü alemleri herkese göstermek adına ekran görüntüsü aldığını söylüyor.
''Dünya muhteşem bir yer''

                                    
                                    Her zaman sevdiği küçük şeyler bulmaya uğraşan Kenny, "Dünya muhteşem bir yer. Dünyanın farklı köşelerinde her sokak başında oynanan futbolu gördükçe onun bu kadar popüler oluşuna şaşırdım. Çocuklar dünyanın her yerinde oynuyor. Bu benim için gerçek bir çıkış" diyor. Farklı projelerle de ilgilenmeye başlayan Kenny, kendini daha iyi ifade etmek için modern teknolojik altyapıyı kullanarak kültürleri birleştirmek istiyor. Ayrıca anksiyete bozukluğu çeken diğer kişilere yardım etmek için bir platform kurma çalışmalarını yürütüyor.
''Dünya muhteşem bir yer'' Her zaman sevdiği küçük şeyler bulmaya uğraşan Kenny, "Dünya muhteşem bir yer. Dünyanın farklı köşelerinde her sokak başında oynanan futbolu gördükçe onun bu kadar popüler oluşuna şaşırdım. Çocuklar dünyanın her yerinde oynuyor. Bu benim için gerçek bir çıkış" diyor. Farklı projelerle de ilgilenmeye başlayan Kenny, kendini daha iyi ifade etmek için modern teknolojik altyapıyı kullanarak kültürleri birleştirmek istiyor. Ayrıca anksiyete bozukluğu çeken diğer kişilere yardım etmek için bir platform kurma çalışmalarını yürütüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >