Dünya tarihini değiştiren 10 bilim kadını

Ada Lovelace.
Ada Lovelace.

Kadınlar elini neye atsa onu muhteşem hale getiren varlıklardır. Her daim geri planda tutulmaya çalışan kadınların başarısı ise arşa ulaşmış durumda.

NASA'da çalışan ilk siyahi kadın; Miriam Daniel Mann

                                    Miriam Daniel Mann, NASA'da şu anda bir bilgisayarın yaptığı neredeyse tüm işleri tek başına yapıyordu.
NASA'da çalışan ilk siyahi kadın; Miriam Daniel Mann Miriam Daniel Mann, NASA'da şu anda bir bilgisayarın yaptığı neredeyse tüm işleri tek başına yapıyordu.
Deniz biyoloğu ve yazar; Rachel Carson

                                    Sessiz Bahar isimli kitabıyla tüm dünyada çevresel hareketi başlatmıştır. Carson yaptığı incelemeyle DDT isimli böcek ilacının çevreye büyük zararlar verdiğini kanıtlamıştır. Carson'un çalışmaları tüm dünyada çevreye zarar veren maddelerin kullanımıyla ilgili kısıtlamaların getirilmesini sağlamıştır.
Deniz biyoloğu ve yazar; Rachel Carson Sessiz Bahar isimli kitabıyla tüm dünyada çevresel hareketi başlatmıştır. Carson yaptığı incelemeyle DDT isimli böcek ilacının çevreye büyük zararlar verdiğini kanıtlamıştır. Carson'un çalışmaları tüm dünyada çevreye zarar veren maddelerin kullanımıyla ilgili kısıtlamaların getirilmesini sağlamıştır.
Antropolog ve primatolog; Dian Fossey

                                    Dian Fossey, 18 yıl boyunca Ruanda'nın dağ ormanlarında gorillerin davranışlarını gözlemlemiştir. Fossey'in çalışmaları şempanzeler ve gorillerin davranışlarıyla ilgili tüm dünyaya ışık tutmuştur.
Antropolog ve primatolog; Dian Fossey Dian Fossey, 18 yıl boyunca Ruanda'nın dağ ormanlarında gorillerin davranışlarını gözlemlemiştir. Fossey'in çalışmaları şempanzeler ve gorillerin davranışlarıyla ilgili tüm dünyaya ışık tutmuştur.
Alman sinirbilimci; Katrin Amunts

                                    Katrin Amunts, beyin haritalama alanında dünyanın en önemli sinirbilimcilerinden biridir.
Alman sinirbilimci; Katrin Amunts Katrin Amunts, beyin haritalama alanında dünyanın en önemli sinirbilimcilerinden biridir.
Kimyager ve farmakolog; Gertrude B. Elion

                                    1988 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi olan Gertrude B. Elion birçok ilaç geliştirmiştir. Elion'un çalışmaları doğrultusunda AIDS ilacı olan zidovudin geliştirilmiştir.
Kimyager ve farmakolog; Gertrude B. Elion 1988 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi olan Gertrude B. Elion birçok ilaç geliştirmiştir. Elion'un çalışmaları doğrultusunda AIDS ilacı olan zidovudin geliştirilmiştir.
Uzaya giden ilk kadın astronot; Mae Carol Jemison

                                    Mae Carol Jemison, 12 Eylül 1992'de uzaya giden ilk zenci kadın olmuştur.
Uzaya giden ilk kadın astronot; Mae Carol Jemison Mae Carol Jemison, 12 Eylül 1992'de uzaya giden ilk zenci kadın olmuştur.
Matematikçi; Grace Murray Hopper

                                    ABD donanmasında rütbeli bir asker olan Grace Murray Hopper, Harvard Mark I bilgisayarının ilk programcılarındandır.
Matematikçi; Grace Murray Hopper ABD donanmasında rütbeli bir asker olan Grace Murray Hopper, Harvard Mark I bilgisayarının ilk programcılarındandır.
Dünyanın ilk bilgisayar programcısı; Ada Lovelace

                                    1815-1852 yılları arasında yaşayan Ada Lovelace, yaptığı çalışmalarla tarihin ilk bilgisayar programcısı olarak kabul edilir.
Dünyanın ilk bilgisayar programcısı; Ada Lovelace 1815-1852 yılları arasında yaşayan Ada Lovelace, yaptığı çalışmalarla tarihin ilk bilgisayar programcısı olarak kabul edilir.
1977 Nobel Fizyoloji Ödülü sahibi doktor; Rosalyn Sussman Yalow

                                    Rosalyn Sussman Yalow, radioimmunoassay tekniğini geliştirmiştir.
1977 Nobel Fizyoloji Ödülü sahibi doktor; Rosalyn Sussman Yalow Rosalyn Sussman Yalow, radioimmunoassay tekniğini geliştirmiştir.
Matematikçi; Emmy Noether
Cebir, halka ve alan teorilerinde devrim yapan bir matematikçidir.
(Yararlanılan kaynaklar: viralnova.com ve wikipedia.org)
Matematikçi; Emmy Noether Cebir, halka ve alan teorilerinde devrim yapan bir matematikçidir. (Yararlanılan kaynaklar: viralnova.com ve wikipedia.org)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >