Dünyada nükleer bir savaş çıksa; yaşam yalnızca nerede devam eder?

​Dünyada nükleer bir savaş çıksa; yaşam yalnızca nerede devam eder?
​Dünyada nükleer bir savaş çıksa; yaşam yalnızca nerede devam eder?

Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız biran önce Rus yazar Dmitriy Gluhovskiy’in imzasını taşıyan ‘Metro’ serisini okumaya başlayın deriz…

Metro 2033 ve Metro 2034 kitaplarının ardından Rus yazar Dmitriy Gluhovskiy’in kaleme aldığı Metro 2035 geride bıraktığımız şubat ayında raflardaki yerini aldı.

Bilim kurgu severlerin favorileri arasında gösterilen serinin son kitabı Metro 2035’i bir solukta okuyacağınızdan şüpheniz olmasın.

Bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir olanlar için ‘Metro’ serisi hiç de yabancı değil. Kitapla aynı isimleri taşıyan bilgisayar oyunları da mevcut.

Peki, kitabın konusu nedir?

Üçüncü Dünya Savaşı sırasında nükleer saldırı nedeniyle dünya üzerindeki tüm şehirler yerle bir olur…. Saldırı sırasında Moskova Metrosu’nda bulunanlar ise hayatta kalmayı başarır.

Metro tünelleri arasında yaşam mücadelesi veren insanlar farklı istasyonlarda koloniler oluşturur. Metro istasyonları dini ve ideolojik ayrımların hakim olduğu birer şehir-devlet haline gelir.

Kahramanımız ise Artyom’dur… Artyom isimli genç çok merek ettiği dünya hakkında bilgi toplamak için metronun karanlık tünelleri arasında yolculuğa çıkar. Serinin üç kitabında da Artyom’un yolculuğu harika bir kurguyla anlatılıyor.

Artyom’u gün ışında ise büyük bir sürpriz bekler…

Сфотографировался с персонажами "Метро" - фото Сергея @spoyalov // A picture with Metro characters, shot by Sergey @spoyalov

Dmitry Glukhovsky / Глуховский (@glukhovsky)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >