Emmy dosyası: 'En İyi Kadın Oyuncu -Drama' kategorisi adaylarını tanıyoruz

Emmy ödülleri

17 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Emmy ödüllerinde, Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu kategorisi adaylarına ve rollerine yakından baktık.

Televizyon'un Oscar'ı olarak nitelendirilen Emmy, 17 Eylül'de 70. kez sahipleriyle buluşacak. Netflix ve BBC yapımlarının dikkat çektiği törende bu yıl Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu kategorisi, adaylarıyla ön plana çıkmayı başarıyor.

Biz de bu içerikte, 6 adayı kısaca size tanıtıyor ve adayların performanslarına bakıyoruz. Siz de kendinize göre, ödüle en yakın olduğunu düşündüğünüz adayı yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Claire Foy
1984 yılında dünyaya gelen Claire Foy, Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını anlatan The Crown dizisinde Elizabeth'i canlandırıyor. 74. Golden Globe ödülüne sahip olan aktris, Emmy'de de en güçlü adaylardan birisi olarak dikkat çekiyor.
Claire Foy 1984 yılında dünyaya gelen Claire Foy, Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını anlatan The Crown dizisinde Elizabeth'i canlandırıyor. 74. Golden Globe ödülüne sahip olan aktris, Emmy'de de en güçlü adaylardan birisi olarak dikkat çekiyor.
Elisabeth Moss
1982 yılında dünyaya gelen Moss, dikkatleri ilk kez Grey's Anatomy dizisindeki rolüyle çekmişti. Moss, The Hansmaıd's Tale dizisiyle Emmy ödüllerinde karşımıza çıkıyor.
Elisabeth Moss 1982 yılında dünyaya gelen Moss, dikkatleri ilk kez Grey's Anatomy dizisindeki rolüyle çekmişti. Moss, The Hansmaıd's Tale dizisiyle Emmy ödüllerinde karşımıza çıkıyor.
Sandra Oh
Golden Globe ödüllü oyuncu, uzun yıllar yer aldığı Grey's Anatomy dizisiyle dikkat çekmişti. BBC dizisinde rol alan Oh, Emmy ödüllerinde dikkat çeken isimlerden bir diğeri.
Sandra Oh Golden Globe ödüllü oyuncu, uzun yıllar yer aldığı Grey's Anatomy dizisiyle dikkat çekmişti. BBC dizisinde rol alan Oh, Emmy ödüllerinde dikkat çeken isimlerden bir diğeri.
Keri Russell
August Rush filmiyle dikkat çeken Russell, Bon Jovi'nin Always klibinde de rol almıştı. Russell da, Emmy için yarışan bir diğer isim.
Keri Russell August Rush filmiyle dikkat çeken Russell, Bon Jovi'nin Always klibinde de rol almıştı. Russell da, Emmy için yarışan bir diğer isim.
Evan Rachel Wood
1987 doğumlu olan ve çocuk yaştan bu yana kamera karşısında olan Wood, dikkatleri ilk kez Once and Again dizisiyle çekmişti. Westworld dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Wood, ödülün en büyük adaylarından.
Evan Rachel Wood 1987 doğumlu olan ve çocuk yaştan bu yana kamera karşısında olan Wood, dikkatleri ilk kez Once and Again dizisiyle çekmişti. Westworld dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Wood, ödülün en büyük adaylarından.
Tatiana Maslany
BBC dizisi Orphan Black'de birden fazla karakterle karşımıza çıkan Tatiana Maslany, 68. Emmy Ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı.
Tatiana Maslany BBC dizisi Orphan Black'de birden fazla karakterle karşımıza çıkan Tatiana Maslany, 68. Emmy Ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >