En merak edilen başkan adayları hangi sonuçları aldı?

Türkiye'nin merakla beklediği seçim sonuçları belli olmaya başladı.
Türkiye'nin merakla beklediği seçim sonuçları belli olmaya başladı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde an itibariyle açılan sandık sayısı %71'i geçti. Buna göre birçok belediyenin başkanı kesin olmayan seçim sonuçlarına göre belli oldu. Biz de sizler için seçim süreci boyunca sosyal medyada en çok konuşulan ve ismi sıkça gündem olan belediye başkan adaylarının sonuçlarını derledik.

Türkiye'nin gözü kulağı an itibariyle 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarında. Seçime katılım oranlarının %84'ü gördüğü; oldukça yüksek bir rakam diyebileceğimiz sandığa gitme oranı yakalandı. Çok fazla sürprizin yaşandığı seçimlerde, seçim süreci boyunca ismi çok sık anılan başkan adaylarının aldığı oy oranları merakla bekleniyordu. Biz de en merak edilen 10 belediye başkan adayının aldığı sonuçları sizler için hazırladık.

1. Mustafa Sarıgül, DSP Şişli Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    CHP Şişli aday olmayı beklerken yaşadığı küskünlükle DSP'ye geçen Mustafa Sarıgül kesin olmayan sonuçlara göre yarışta ikinci sırada bulunuyor.
1. Mustafa Sarıgül, DSP Şişli Belediye Başkan Adayı CHP Şişli aday olmayı beklerken yaşadığı küskünlükle DSP'ye geçen Mustafa Sarıgül kesin olmayan sonuçlara göre yarışta ikinci sırada bulunuyor.
2. Emre Kınay, İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in belediye başkan adaylığı için bizzat teklif götürdüğü ve "Kadıköy'de ben kazanacağım" diyen Emre Kınay'ın alacağı oy oranı merak konusu olmuştu. Sandıkların yüzde %50'sinin açıldığı an itibariyle Kınay'ın oy oranı %11'de kaldı.
2. Emre Kınay, İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in belediye başkan adaylığı için bizzat teklif götürdüğü ve "Kadıköy'de ben kazanacağım" diyen Emre Kınay'ın alacağı oy oranı merak konusu olmuştu. Sandıkların yüzde %50'sinin açıldığı an itibariyle Kınay'ın oy oranı %11'de kaldı.
3. Güven Hokna, DSP Üsküdar Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    Yaprak Dökümü dizisiyle Türk halkının gönlüne giren başarılı oyuncu bu seçimlerde Üsküdar'dan DSP'nin adayı olarak seçimlere katıldı. Fakat aldığı %1'lik oy oranıyla umduğunu bulamayan isimler arasına girdi.
3. Güven Hokna, DSP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yaprak Dökümü dizisiyle Türk halkının gönlüne giren başarılı oyuncu bu seçimlerde Üsküdar'dan DSP'nin adayı olarak seçimlere katıldı. Fakat aldığı %1'lik oy oranıyla umduğunu bulamayan isimler arasına girdi.
4. Mehmet Aslan, İYİ Parti Kağıthane Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    Güven Hokna gibi oyunculukla ismini duyuran Mehmet Aslantuğ İYİ Parti'nin Kağıthane Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı. Seçimi kazanamasa da %31'lik oy oranıyla büyük bir başarı elde etti.
4. Mehmet Aslan, İYİ Parti Kağıthane Belediye Başkan Adayı Güven Hokna gibi oyunculukla ismini duyuran Mehmet Aslantuğ İYİ Parti'nin Kağıthane Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı. Seçimi kazanamasa da %31'lik oy oranıyla büyük bir başarı elde etti.
5.  Erdem Gül CHP Adalar Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    CHP’nin Adalar Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül İstanbul’un ilçelerindeki seçim yarışını önde bitiren ilk isim oldu.
5. Erdem Gül CHP Adalar Belediye Başkan Adayı CHP’nin Adalar Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül İstanbul’un ilçelerindeki seçim yarışını önde bitiren ilk isim oldu.
6. Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    AK Parti'nin mutlak zafer gözüyle baktığı ve aday olarak Burhan Sakallı'yı gösterdiği Eskişehir'de kesin olmayan sonuçlara göre 2. parti olarak belirlendi.
6. Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir Belediye Başkan Adayı AK Parti'nin mutlak zafer gözüyle baktığı ve aday olarak Burhan Sakallı'yı gösterdiği Eskişehir'de kesin olmayan sonuçlara göre 2. parti olarak belirlendi.
7. Savcı Sayan, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    HDP’nin kalesi olan görülen Ağrı’da AK Parti adayı Savcı Sayan büyük bir farkla seçimleri önde götürüyor. Oyların yüzde 70'i sayılan Ağrı'da Savcı Sayan'ın oy oranı yüzde 57,7 olarak gözüküyor.
7. Savcı Sayan, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı HDP’nin kalesi olan görülen Ağrı’da AK Parti adayı Savcı Sayan büyük bir farkla seçimleri önde götürüyor. Oyların yüzde 70'i sayılan Ağrı'da Savcı Sayan'ın oy oranı yüzde 57,7 olarak gözüküyor.
8. Fatih Mehmet Maçoğlu

                                    
                                    Tunceli'de Demokratik Halk Dayanışması'nın Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, 800 oy farkıyla seçimleri kazandıklarını açıkladı.
8. Fatih Mehmet Maçoğlu Tunceli'de Demokratik Halk Dayanışması'nın Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, 800 oy farkıyla seçimleri kazandıklarını açıkladı.
9. Anastasia Petrova Çetinkaya, Alanya Bağımsız Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    Antalya'nın Alanya ilçesi bağımsız belediye başkan adayı Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya girdiği seçim yarışında %0.1'lik bir oyunu aldı.
9. Anastasia Petrova Çetinkaya, Alanya Bağımsız Belediye Başkan Adayı Antalya'nın Alanya ilçesi bağımsız belediye başkan adayı Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya girdiği seçim yarışında %0.1'lik bir oyunu aldı.
10.  Ahmet Türk HDP Mardin Belediye Başkan Adayı

                                    
                                    Mardin’de sandıkların %53’ü açıldı. HDP’nin adayı Ahmet Türk %50,49 oy oranı ile seçimi önde götürüyor. Açılan sandık verilerine göre AKP’nin adayı Mehmet Vecdi Kahraman’ın oy oranı %43,10’da kaldı.
10. Ahmet Türk HDP Mardin Belediye Başkan Adayı Mardin’de sandıkların %53’ü açıldı. HDP’nin adayı Ahmet Türk %50,49 oy oranı ile seçimi önde götürüyor. Açılan sandık verilerine göre AKP’nin adayı Mehmet Vecdi Kahraman’ın oy oranı %43,10’da kaldı.
Merak edilen sonuçların yer aldığı infografik
Merak edilen sonuçların yer aldığı infografik
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >