Ergenlik öncesi alıştırma dönemi; 2 yaş sendromu

İki yaşında bir çocuğun sinir krizleri geçirmesi size de garip gelebilir. Ancak 2 yaş sendromu geçiren çocuklar, ergen gençleri mumla aratıyor.

Minicik bebeğinizin sürekli olarak hırçın olması sizleri de üzüyor mu? Neşeli olmasını beklediğiniz çocuğunuzun etrafındaki her şeye zarar veriyor olması önlem almanızı gerektirebilir. Böyle bir durum yaşıyorsanız, evladınız 2 yaş sendromu (Terrible two) yaşıyor olabilir.
Saatlerce ağlayabilirler
Hiç beklemediğiniz bir anda sebepsiz yere çocuklarınız aralıksız olarak saatlerce ağlayabilir.
Saatlerce ağlayabilirler Hiç beklemediğiniz bir anda sebepsiz yere çocuklarınız aralıksız olarak saatlerce ağlayabilir.
Zarar verebilirler
Öfke nöbetleri sırasında çocuklar etraflarına da ciddi zararlar verirler.
Zarar verebilirler Öfke nöbetleri sırasında çocuklar etraflarına da ciddi zararlar verirler.
Şiddet eğilimi
Eşyaları kırıp döken çocuklar, büyüklerine vurur.
Şiddet eğilimi Eşyaları kırıp döken çocuklar, büyüklerine vurur.
İş sizde bitiyor
Bu süreçte son derece inatçı olan çocuklarınıza yaklaşımınız son derece önemli.
İş sizde bitiyor Bu süreçte son derece inatçı olan çocuklarınıza yaklaşımınız son derece önemli.
Sakinleşmesini bekleyin
Öncelikle çocuğunuzun zor bir dönem geçirdiğini aklınızdan çıkarmayın. Çocuklarınız öfke nöbetleri geçirirken, onlara bağırmayın. Gerekirse sessizce bir köşeye çekilip, çocuğun sakinleşmesini bekleyin.
Sakinleşmesini bekleyin Öncelikle çocuğunuzun zor bir dönem geçirdiğini aklınızdan çıkarmayın. Çocuklarınız öfke nöbetleri geçirirken, onlara bağırmayın. Gerekirse sessizce bir köşeye çekilip, çocuğun sakinleşmesini bekleyin.
Destek alın
Böyle bir dönemde mutlaka uzman yardımı almanız gerekiyor. Bu yardım hem çocuk hem de sizin için son derece önemli olacaktır.
Destek alın Böyle bir dönemde mutlaka uzman yardımı almanız gerekiyor. Bu yardım hem çocuk hem de sizin için son derece önemli olacaktır.
Süreç kısalabilir
2 yaş sendromu; bir buçuk yaş civarında başlar ve üç yaşa kadar devam edebilir. Sürecin uzun ya da kısa olması anne ve babanın izlediği yolla doğru orantılıdır.
Süreç kısalabilir 2 yaş sendromu; bir buçuk yaş civarında başlar ve üç yaşa kadar devam edebilir. Sürecin uzun ya da kısa olması anne ve babanın izlediği yolla doğru orantılıdır.
Sabır sabır… 
Evladınızın 2 yaş sendromunu kolay bir şekilde atlatmasını istiyorsanız, mesainizi biraz daha uzatmanız gerekiyor. En önemlisi ise sabırlı davranmalısınız.
Sabır sabır… Evladınızın 2 yaş sendromunu kolay bir şekilde atlatmasını istiyorsanız, mesainizi biraz daha uzatmanız gerekiyor. En önemlisi ise sabırlı davranmalısınız.
Hata yapmayın
Elbette çocuğunuzun süreci atlatması için bir şeyler yaparken hata yapmaktan da kaçının.
Hata yapmayın Elbette çocuğunuzun süreci atlatması için bir şeyler yaparken hata yapmaktan da kaçının.
Taviz vermeyin
Etrafına ve kendisine zarar veren çocuklar özellikle büyükleriyle inatlaşır. Bu süreçte çocukla çok fazla inatlaşmamak gerekir. Elbette aile içinde koyulan bazı kurallar varsa; sırf çocuk sakinleşsin diye bu kurallardan taviz vermemek gerekir.
Taviz vermeyin Etrafına ve kendisine zarar veren çocuklar özellikle büyükleriyle inatlaşır. Bu süreçte çocukla çok fazla inatlaşmamak gerekir. Elbette aile içinde koyulan bazı kurallar varsa; sırf çocuk sakinleşsin diye bu kurallardan taviz vermemek gerekir.
Temiz hava iyi gelir
2 yaş sendromu yaşayan çocuklarınıza daha çok vakit ayırmanız gerekebilir. Çocuğunuzun hava alması, parkta oynaması onun sakinleşmesi için iyi bir yol olabilir.
Temiz hava iyi gelir 2 yaş sendromu yaşayan çocuklarınıza daha çok vakit ayırmanız gerekebilir. Çocuğunuzun hava alması, parkta oynaması onun sakinleşmesi için iyi bir yol olabilir.
Sakinleşmesi gerekir
Dışarda oyun oynayıp yorulan çocuğunuzu eve gelir gelmez yıkayabilirsiniz. Ardından da onu sakinleştirici özelliğe sahip bitki çaylarıyla uykuya hazırlayabilirsiniz. (Bitki çayları konusunda kesinlikle çocuk doktorunuzdan onay almanız gerekiyor.)
Sakinleşmesi gerekir Dışarda oyun oynayıp yorulan çocuğunuzu eve gelir gelmez yıkayabilirsiniz. Ardından da onu sakinleştirici özelliğe sahip bitki çaylarıyla uykuya hazırlayabilirsiniz. (Bitki çayları konusunda kesinlikle çocuk doktorunuzdan onay almanız gerekiyor.)
İyi beslenmesi şart
Uzun süreli açlık da çocukların öfke krizi geçirmesine neden oluyor. Bu nedenle çocuğunuz için iyi bir beslenme programı hazırlamalısınız. Ana öğünlerin yanı sıra ara öğünlerin de olduğu programa harfiyen uyduğunuzda, nöbetlerin azalacağını göreceksiniz.
İyi beslenmesi şart Uzun süreli açlık da çocukların öfke krizi geçirmesine neden oluyor. Bu nedenle çocuğunuz için iyi bir beslenme programı hazırlamalısınız. Ana öğünlerin yanı sıra ara öğünlerin de olduğu programa harfiyen uyduğunuzda, nöbetlerin azalacağını göreceksiniz.
Yanıt verin
Çocuklar bu dönemde kesinlikle tahammülsüz olurlar. Bu tip bir çocuğun size yönelttiği soruya açık uçlu bir yanıt vermeyin. Onun merakını yenmesine yardımcı olun.
Yanıt verin Çocuklar bu dönemde kesinlikle tahammülsüz olurlar. Bu tip bir çocuğun size yönelttiği soruya açık uçlu bir yanıt vermeyin. Onun merakını yenmesine yardımcı olun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >