Farklı bakış açısı: Yıldız Tilbe'nin toplumsal olaylara verdiği 3 tepkisi

Yıldız Tilbe.
Yıldız Tilbe.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe son zamanlarda toplumsal olaylara karşı yaptığı çıkışlarla gündeme geliyor. En son sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı'na domuz gribi açıklamasıyla seslenen Tilbe'nin en unutulmaz diğer çıkışları ise Kudüs ve dolara gösterdiği tepkiler.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe şarkılarıyla olduğu kadar toplumsal olaylara verdiği tepkilerle de gündeme geliyor. Özellikle sosyal medyayı aktif kullanan şarkıcı yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. En son domuz gribiyle alakalı paylaşım yapan Tilbe, ''Millet olarak hastayız. Sağlık bakanlığı bize bedava hayrına Allah rızası için ilaç dağıtsa ya valla lütfen'' dedi.

Sağlık bakanı cevap verdi

Yıldız Tilbe'nin bu çağrısına kayıtsız kalmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şarkıcıya cevap verdi.

Koca; ''Geçen haftalara göre yüzde 20'ye yakın grip hastasının azaldığını söyleyebilirim. Biz de giderek hala azalan ama Avrupa'da Almanya ve Fransa'da hala etkisini gösteren bir salgın. Bizim için bir risk şu an oluşturmuyor. Bununla ilgili grip eylem planımız devrede.Sanatçımıza geçmiş olsun temennilerimi buradan iletmiş oluyorum. Sayın Yıldız hanım aile hekimine müracaat ederse oradan ücretsiz zaten alabilir veya herhangi bir hekim reçete yazdığında geri ödeme kurumu bunu ödüyor ama gripten korunmanın en önemli unsuru elleri sık sık yıkamak, istirahat ve bol sıvı'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Kudüs çıkışı

Şarkıcı Tilbe, İsrail'in Gazze'deki olaylara tepki gsötermiş ve "Şu an işgal altında olan Ortadoğu ve Müslüman ülkelerindeki durum, Türkiye'ye yapılmak istenen işgalin provasıdır. Oralar Osmanlı'nın yani bizimdi, kopardılar. Avrupa üzerinden üstümüze gelemeyen korkaklar, arkamızdan dolanıyorlar. Allah fırsat vermesin kafirlere, İslamiyete yardım etsin'' demişti.

Dolar çıkışı

Yıldız Tilbe, son olarak 5.43'ü gören dolar/TL kuruyla ilgili olarak kişisel Twitter hesabında açıklamalarda bulunmuş, "TL basıyorsak dolar da basarız nedir yani" diyen Tilbe, sözlerinin devamında "Parayı icat edeni Allah mezarında rahat yatırmasın. O kadar borcu nasıl ödeyeceğiz. Kıyamete kadar biter mi o kadar borç. Dolar basalım TL gibi, verelim. Ha onlar basmış, ha biz. Ne fark eder. Dolar dolar. TL basıyorsak dolar da basarız nedir yani. Parayı icat edeni Allah mezarında rahat yatırmasın. Koca koca ülkeleri kendine borçlandırıp batırmaya çalışan ülkeler yıkılsın inşallah."ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >