Filistin asıllı kardeşler Gigi ve Bella Hadid: Yeni Zelanda sizin eviniz

Gigi be Bella Hadid sık sık Müslüman olduklarını dile getiriyor.
Gigi be Bella Hadid sık sık Müslüman olduklarını dile getiriyor.

Yeni Zelanda'da camide namaz kılan 50 Müslüman gerçekleştirilen terör saldırısında şehit oldu. Tüm dünyanın nefretle kınadığı bu saldırıya ilişkin Filistin asıllı kardeşler Bella ve Gigi Hadid'den dikkat çekici bir paylaşım geldi. Kardeşler bu saldırı için, ''Buna inanamıyorum. Orası sizin eviniz güvende olmalıydınız'' yazılı postları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişi için tüm dünya tepki göstermeye devam ediyor. Yaralarını sarmaya çalışan Yeni Zelanda'ya destek mesajları ise sürüyor.

Gigi ve Bella kardeşlerden destek

Gigi Hadid ve Bella Hadid, Yeni Zelanda'da 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından, taziye mesajları yayınladı. Paylaştıkları bir illüstrasyonun altına "Burası sizin eviniz ve güvende olmalıydınız" yazdılar. Gigi Hadid "Dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimi düşünüyorum. Terörün dini yoktur" dedi.

Bella Hadid ise "Yaşananlarda gerçekten inanamıyorum. Bu durum beni hasta ediyor. Hayatını kaybedenler için dua ediyorum" diye yazdı. İşte o postlar;

Ricky Martin sessiz kalmadı

Dünyaca ünlü şarkıcı Ricky Martin, Yeni Zelanda' da gerçekleşen saldırı hakkında sosyal medyadan bir paylaşımda bulunarak tepki gösterdiğini açıkladı.

Martin saldırının ardından yaptığı paylaşımda dünya medyasına sert eleştirilerde bulundu. Özellikle Avrupa ülkelerinin terör konusundaki iki yüzlülüğüne vurgu yapan Martin paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Bir adam namaz kılan 40'tan fazla insanı öldürüp 20 tanesini de yaraladı. Tüm uluslararası medya onu saldırgan ya da radikal olarak nitelendirirken terörist diyemiyor. Neden? Çünkü o Müslüman değil."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >