Günde 1 avuç ceviz yememiz için 7 neden

Günde 1 avuç ceviz tüketmemiz için 7 önemli neden.
Günde 1 avuç ceviz tüketmemiz için 7 önemli neden.

Kabuklu kuru yemişlerin, vücut sağlığı için en yararlılarından birinin ceviz olduğu herkes tarafından bilinir. Yemeklerimizde, tatlılarımızda, salatalarımızda hatta ekmeklerimizde bile kullandığımız bu mucizevi ürünün sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor.

Ceviz, yapısı itibariyle beyni andırır. Beyin sağlığı için de uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Fazlaya kaçmadığımız sürece tüketilmesinde oldukça fayda var. İşte besin deposu cevizi tüketmemiz için akademik araştırmalara dayanan en iyi 7 neden;

1) Kalp-damar hastalıkları riskini azaltır

Ceviz, Omege 3 (alfa-linolenik asit) açısından en zengin ağaç meyvesidir. Omega 3 alımının, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı belirtilmiştir.

2) Ceviz kilo vermeye yardımcıdır

Ceviz, içerdiği protein özleriyle vücudun yağ yakmasını hızlandırır ve böylece özellikle istenmeyen bölgelerdeki yağ birikimine etki eder. Metabolizmayı da hızlandırdığı için, kilo vermeye çalışanların her gün aç karnına bir avuç ceviz yemesi önerilir.

3) Beyindeki fonksiyonları güçlendirir

İçeriğindeki vitaminler ile beyindeki fonksiyonları güçlendirir. Böylece ileride Alzheimer gibi beyin rahatsızlıklarına yakalanma riskini düşürür.

4) Sindirim sistemi için büyük bir destekçidir.

Kabızlığı giderir. Gaz problemleri ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önler.

5) Uykusuzluğa iyi gelir

Ceviz, dikkate değer miktarda melatonin içeren bir besin maddesidir. Melatonin güçlü bir antioksidan olduğu gibi uykuyu düzenleyen bir hormondur.

6) Fiziksel yorgunluğu ve depresyonu engeller

Kan şekerini dengeler ve kan akışını hızlandırır. Böylece, kendinizi daha enerjik ve dinç hissedersiniz. Yorgunluk, gerginlik, halsizlik gibi problemleri azaltır. Hayat kalitenizi yükseltir.

7) Cilt ve saç bakımımında kullanılır

E vitamini barındırmasından dolayı saç, tırnak ve cilt bakımında tam bir mucizedir. Bir çok kozmetik malzemesinde kullanılır.

Günde 1 avuç ceviz yememiz için 7 neden
Günde 1 avuç ceviz yememiz için 7 neden
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >