Günlük diziler Latin pazarının radarında

Yaralı Kuşlar ve Yemin dizileri yurt dışına satılıyor.
Yaralı Kuşlar ve Yemin dizileri yurt dışına satılıyor.

Türk dizileri özellikle yurt dışında yoğun ilgi görüyor. İzlenen bazı bilindik dizilerin satışı dışında, günlük dizilerde yurt dışı piyasasında satılmaya başlandı. Yaralı Kuşlar, Yemin gibi diziler özellikle Latin piyasasında ilgi görüyor. Türkiye'deki dizilerin dışarıya satılması ise başarıyı her geçen gün daha da artırıyor.

Türk dizileri, konusu ve kadrosuyla yurt dışındaki dizi sektörünü etkilemeyi başardı. Birçok dizi kendine pazar buldu. Bitmiş olan diziler dahi yüksek fiyattan satıldı. Bu satılan dizilere bir de günlük olarak çekilenler eklendi. Yaralı Kuşlar ve Yemin dizisi Latin pazarının gözdesi oldu.

Günlük diziler satılıyor

Gazeteci ve yazar Sina Koloğlu'nun haberine göre günlük dizilerde yurt dışında alıcı buluyor. Koloğlu;

''Telenovela kategorisinde bizim diziler iyi iş yapıyor. Bir de günlük yapımlarımız var. Yani asıl telenovelanın hası olanlar. Onlar da müşteri buluyor. Kanal D’nin günlük dizisi Yaralı Kuşlar ve Kanal 7’nin Yemin dizileri, özellikle Latin piyasasında çok gidiyor. Eccho Rihgts dağıtım şirketi, iki projeyi yeni pazarlarında bu yıl içinde satmaya başladığını duyurdu'' dedi.

Yaralı Kuşlar dizisinden bir kare.
Yaralı Kuşlar dizisinden bir kare.

İki dizinin konusu

Yaralı Kuşlar dizisinin hikayesi, yıllar önce ailesinden koparılmış ve bambaşka bir yaşama mecbur bırakılmış İstanbul'un kalabalık semtlerinde mendil satan küçük Ömer’in, ablası bildiği Meryem’le hayata tutunma çabasını konu alıyor.

Birbirlerinden farklı hayallere ve yaşam tarzına sahip iki genci karşı karşıya getiren Yemin dizisinin konusu;

Reyhan ve Emir, dünyaya değişik şartlarda gelen ve farklı ailelerde büyüyen iki gençtir. Bu ikiliyi bir araya getiren kader, ikilinin hayatını bir Yemin’e ortak eder. Zengin bir ailede sorumsuzca büyüyen Emir’in hayatı, babasının kendisine sormadan evlendirdiği Reyhan ile değişecektir.

Yemin dizisi başrol oyuncuları Gökberk Demirci, Özge Yağız.
Yemin dizisi başrol oyuncuları Gökberk Demirci, Özge Yağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >