Haluk Levent borcunu ödeyemeyen kadını hapisten kurtardı

Haluk Levent'ten alkışlanacak davranış.
Haluk Levent'ten alkışlanacak davranış.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Deniz Çavuş(46), kızını gönderdiği özel lisenin 7 bin liralık taksitini ödeyemeyince 90 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yaptığı yardımlar ve sosyal sorumluluk projeleriyle gündemden düşmeyen şarkıcı Haluk Levent bu olaya da sessiz kalmadı.

Sosyal medyada gündem olan bu haberi duyan Haluk Levent'in girişimi sonucu Antalyalı iş insanı Kerem T.'nin desteğiyle borcunu ödedi. Parayı okulun avukatına teslim eden Çavuş hakkındaki hapis cezası kararı düşürülecek.

Haluk Levent'in kurduğu AHBAP, son zamanların en büyük iyilik hareketlerine imza atıyor

Haluk Levent'in kurucusu olduğu 'Ahbap Platformu' ihtiyaç sahiplerine sosyal medya üzerinden ulaşıyor.
Haluk Levent'in kurucusu olduğu 'Ahbap Platformu' ihtiyaç sahiplerine sosyal medya üzerinden ulaşıyor.

Haluk Levent bu olaya duyarsız kalmadı

Manavgat'ta oturan Deniz Çavuş, 2015- 2016 eğitim- öğretim yılında, lise son sınıfta okuyacak kızı N.K.'yi hem dershane masrafından kurtulmak hem de o yıl temel lise uygulamasıyla eğitim ücretinin bir kısmının devlet tarafından karşılanmasından faydalanmak için özel okula kaydettirdi. Hediyelik eşya dükkanı bulunan Deniz Çavuş'un işleri, bir süre sonra bozuldu. Dükkanın bulunduğu çarşı da kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince yıkıldı.

Mahkeme kararınca dükkanı yıkılan Deniz Çavuş, çareyi sosyal medyada buldu.
Mahkeme kararınca dükkanı yıkılan Deniz Çavuş, çareyi sosyal medyada buldu.

Dükkanını başka yere taşıyan Deniz Çavuş'un işleri düzelmedi ve başta Vergi Dairesi olmak üzere piyasaya borçlarını ödeyemedi. Kendi borçları ve kefalet yüzünden çıkan borç sonrası evi, otomobili haczedilerek satılan Çavuş, özel okula yaklaşık 7 bin liralık borcunu da ödeyemeyince icraya verildi. Deniz Çavuş'un kızı N.K. ise girdiği üniversite sınavında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü kazandı. Üniversiteye kayıt için gereken diplomayı almak üzere borçlu oldukları okula giden anne- kıza yetkililer, para ödenmezse veya ödeme taahhüdünde bulunulmazsa diplomanın verilemeyeceğini söyledi. Deniz Çavuş, bunun üzerine İcra Dairesi'ne giderek, taahhüt imzaladı ve diplomayı okuldan alıp, devletin verdiği öğrenim ve katkı kredisiyle kızının üniversiteye kaydını yaptırdı.

Hapis cezası verildi

Kızı bu yıl 3'üncü sınıfta olan Deniz Çavuş, borçları ve hacizler nedeniyle rahatsızlandı. Kızının okuluna olan borcu ödeme taahhüdüne uymadığı gerekçesiyle Manavgat İcra Ceza Mahkemesi'nce hakkında 90 günlük tazyik hapsi kararı verilen Çavuş, geçen pazartesi günü gittiği Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki muayenesinin ardından jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çavuş'a, mahkeme kararı tebliğ edildi.

Deniz Çavuş'un borcunun ödendiğine dair ödeme makbuzu.
Deniz Çavuş'un borcunun ödendiğine dair ödeme makbuzu.

Haluk Levent sosyal medyadan ulaştı

Demirören Haber Ajansı'nca (DHA) gündeme getirilen konu üzerine şarkıcı Haluk Levent, sosyal medyadan Deniz Çavuş'a ulaşarak, yardım etme talebinde bulundu. AHBAP Platformu'nun kurucusu da olan Haluk Levent, Antalya Şubesi ile temasa geçerek, Çavuş'a yardım edilmesini istedi. Platform üyelerinin girişimiyle Antalyalı iş insanı Kerem T., Deniz Çavuş'un borcu olan 7 bin lirayı ödeyeceğini söyledi. AHBAP Platformu Antalya Şubesi üyeleri, Kerem T.'nin verdiği parayı dün akşam Deniz Çavuş'a teslim etti.

Deniz Çavuş teşekkür etti

Deniz Çavuş, yaptığı açıklamada, çok güç durumdan kurtulduğunu belirterek, yardımları dolayısıyla şarkıcı Haluk Levent ve iş insanı Kerem T.'ye teşekkür etti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >