Hayal edebildiğiniz kadar varsınız! Tasarım ödülüyle taçlandırılmış 10 proje

Tasarım
Tasarım

Mimariden sanata, eğitimden kültüre dünyanın en geniş kapsamlı uluslararası projelerinden biri olan ''Tasarım Ödülleri Yarışması''nın en iyi projeleri...

Dünyanın en geniş kapsamları uluslararası yarışmalarından biri olan ''Tasarım Ödülleri Yarışması'', her yıl eşsiz eserlere sahiplik ediyor.

Törende, 100 farklı ülkeden katılan adaylar başarılı akademisyenler, seçkin basın mensupları, yaratıcı tasarım profesyonelleri ve tecrübeli girişimcilerden oluşan uluslararası bir jüri üyeleri tarafından tüm detaylar göz önüne alınarak dikkatlice değerlendiriliyor. Tasarım ödülleri hakkında detaylı bilgi almak için Web Sitesi sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

Uluslararası Tasarım Ödülleri ve Yarışması nedir?

Dünya çapında en üstün tasarım, yaratıcılığa sahip en iyi ürün, en iyi proje, teknolojik hizmetler ve servislerin takdir gördüğü ödül törenidir. Bu alanlarda ''en iyi''yi sunanlar, Tasarım Ödülü ile ödüllendirilir; yani tasarım ve yenilikte mükemmeliyet sembolü ile…

Tasarım Ödülleri Yarışması, iyi tasarım örnekleri ve prensipleri üzerine farkındalık yaratmak için planlanmıştır. Yarışmanın en büyük amacı ise; tüm farklı ülkelerdeki tasarımcılar, şirketler ve markaları insanların faydalanabileceği daha iyi ürün, servis ve sistemler kurmak için teşvik etmektir.

‘Uluslararası Tasarım Ödülleri’ni sizler için derledik. İşte karşınızda takdire şayan, en başarılı 10 tasarım!

Grafik ve Görsel İletişim Tasarımı Kategorisi/ 2018
Bir bulmacayı andıran bu 3D takvimi nasıl kullanacağınız, hayal gücünüze kalmış… Var olan parçalarını dilerseniz kare, üçgen ya da daire şeklinde; dilerseniz çok daha eğlenceli detaylarla kullanmanız mümkün. 	Tam da söylediğimiz gibi, her şey hayal gücünüze kalmış durumda; önce zihninizde birleştirin, sonra masanızda… 
Grafik ve Görsel İletişim Tasarımı dalından yarışmaya dahil olan bu proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek için, Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Grafik ve Görsel İletişim Tasarımı Kategorisi/ 2018 Bir bulmacayı andıran bu 3D takvimi nasıl kullanacağınız, hayal gücünüze kalmış… Var olan parçalarını dilerseniz kare, üçgen ya da daire şeklinde; dilerseniz çok daha eğlenceli detaylarla kullanmanız mümkün. Tam da söylediğimiz gibi, her şey hayal gücünüze kalmış durumda; önce zihninizde birleştirin, sonra masanızda… Grafik ve Görsel İletişim Tasarımı dalından yarışmaya dahil olan bu proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek için, Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Yap- boz takvimi
Yap- boz takvimi
 İç Mekan ve Sergi Tasarım Kategorisİ/ 2018
Geleneksel tasarımlardan uzakta, alışılagelenden çok farklı bir kuaför salon tasarımı... Saç yıkama alanının merkezi oluşu ve kullanılan aksesuarlar da projeye farklılık kazandırmıştır. Tasarımcı, aynı zamanda havada saç dalgaları görüntüsünü oluşturmak için 300 LED ampuller kullanmıştır. Girişte müşterilerin rahat ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak adına tasarlanan oturma alanı da, oldukça keyifli bir hava katmıştır.Tasarlanan çoğu şey, çalışanların talepleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Masalarının yüksekliği standart boyut değildir; boyutlar, yine hizmet veren operatörlerin isteği doğrultusunda belirlenmiştir. Ayrıca, operatörlerin daha geniş bir alana ihtiyaç duymaları durumunda aynalar hareket edebilir. Detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İç Mekan ve Sergi Tasarım Kategorisİ/ 2018 Geleneksel tasarımlardan uzakta, alışılagelenden çok farklı bir kuaför salon tasarımı... Saç yıkama alanının merkezi oluşu ve kullanılan aksesuarlar da projeye farklılık kazandırmıştır. Tasarımcı, aynı zamanda havada saç dalgaları görüntüsünü oluşturmak için 300 LED ampuller kullanmıştır. Girişte müşterilerin rahat ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak adına tasarlanan oturma alanı da, oldukça keyifli bir hava katmıştır.Tasarlanan çoğu şey, çalışanların talepleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Masalarının yüksekliği standart boyut değildir; boyutlar, yine hizmet veren operatörlerin isteği doğrultusunda belirlenmiştir. Ayrıca, operatörlerin daha geniş bir alana ihtiyaç duymaları durumunda aynalar hareket edebilir. Detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Geleneğe karşı koyan kuaför salonu
Geleneğe karşı koyan kuaför salonu
Yapı ve Yapı Tasarımı Kategorisi/ 2018
İnşaatının yanı sıra, iç mimari ve peyzaj tasarımlarını bir araya getirerek sanat müzesini andıran bir satış alanı tasarlayan bu proje, yapı kategorisiyle ödüllendirildi. Tasarlanan mimari etrafındaki su, ilk bakışta binaya suda yüzüyor havası veriyor. Uzunca bir koridor, ferah bir misafir karşılama alanı ve iç mekanın açıklığı hayranlık uyandıracak türden...
Yapı ve Yapı Tasarımı Kategorisi/ 2018 İnşaatının yanı sıra, iç mimari ve peyzaj tasarımlarını bir araya getirerek sanat müzesini andıran bir satış alanı tasarlayan bu proje, yapı kategorisiyle ödüllendirildi. Tasarlanan mimari etrafındaki su, ilk bakışta binaya suda yüzüyor havası veriyor. Uzunca bir koridor, ferah bir misafir karşılama alanı ve iç mekanın açıklığı hayranlık uyandıracak türden...
Işık Şelalesi Satış Merkezi
Işık Şelalesi Satış Merkezi
Seyahat ve Turizm Tasarım Kategorisi/ 2017
Seyahat kategorisinde ödül alan tasarımın eğimli ve aynı zamanda dik tasarlanan hatları, eşsiz bir mimari oluşturmuş durumda... İtalya'da bulunan Hotel Hubertus 16 süit, restoran, mutfak, lobi, resepsiyon, panoramik teraslara sahip bir dinlenme odası ve bir fitness salonu ile geliştirilmiştir. Detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Seyahat ve Turizm Tasarım Kategorisi/ 2017 Seyahat kategorisinde ödül alan tasarımın eğimli ve aynı zamanda dik tasarlanan hatları, eşsiz bir mimari oluşturmuş durumda... İtalya'da bulunan Hotel Hubertus 16 süit, restoran, mutfak, lobi, resepsiyon, panoramik teraslara sahip bir dinlenme odası ve bir fitness salonu ile geliştirilmiştir. Detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Hubertus Hotel
Hubertus Hotel
İç Mekan ve Sergi Kategorisi/ 2018
Mekansal düzenlemeler, proje tasarımlarının en önemli kilit noktasıdır. Mimarinin ana hatları, koridor, lamba tasarımları, ışıklandırma ve dahası... İlhamını sudan alan bu mimari yapı, bir kulüp binası ve içerisinde etkinlik alanları, kahve dükkanları, spor salonları, yoga derslikleri, kütüphaneler ve çay evleri bulunuyor. Üç kattan oluşan binanın bir katı, zemine ayrılmıştır.
İç Mekan ve Sergi Kategorisi/ 2018 Mekansal düzenlemeler, proje tasarımlarının en önemli kilit noktasıdır. Mimarinin ana hatları, koridor, lamba tasarımları, ışıklandırma ve dahası... İlhamını sudan alan bu mimari yapı, bir kulüp binası ve içerisinde etkinlik alanları, kahve dükkanları, spor salonları, yoga derslikleri, kütüphaneler ve çay evleri bulunuyor. Üç kattan oluşan binanın bir katı, zemine ayrılmıştır.
Zhongnan Konağı Clubhouse
Zhongnan Konağı Clubhouse
Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Kategorisi/ 2017
Proje, kentsel ortamlarda günlük yaşam kalitesini iyileştirmek için insanları, teknolojiyi ve mekanı birbirine bağlayan bir parça olarak tasarlanmıştır. Smog Free Projesi, temiz bir gelecek için eşsiz bir duygusal deneyim sunuyor. 7 metre yüksekliğindeki Smog Free Tower, dünyanın en büyük hava temizleyicisidir. Bu hava balonu, aynı zamanda vatandaşların temiz havayı ücretsiz olarak deneyimlemesini sağlar. temiz hava balonu oluşturur. Detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Kategorisi/ 2017 Proje, kentsel ortamlarda günlük yaşam kalitesini iyileştirmek için insanları, teknolojiyi ve mekanı birbirine bağlayan bir parça olarak tasarlanmıştır. Smog Free Projesi, temiz bir gelecek için eşsiz bir duygusal deneyim sunuyor. 7 metre yüksekliğindeki Smog Free Tower, dünyanın en büyük hava temizleyicisidir. Bu hava balonu, aynı zamanda vatandaşların temiz havayı ücretsiz olarak deneyimlemesini sağlar. temiz hava balonu oluşturur. Detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Smog Free Projesi
Smog Free Projesi
 El Sanatları ve Hazır Tasarım Kategorisi/ 2018
Bu tasarım konsepti, rüzgar dinamiklerinin görüntüsünü yansıtmayı esas almıştır. Bu sistemde, rüzgar kurulumun statik olarak gösterilmesi amaçlanmıştır. 2015 yılında başlayan proje, 2017'de tamamlanarak ödüle layık görüşmüştür. Detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
El Sanatları ve Hazır Tasarım Kategorisi/ 2018 Bu tasarım konsepti, rüzgar dinamiklerinin görüntüsünü yansıtmayı esas almıştır. Bu sistemde, rüzgar kurulumun statik olarak gösterilmesi amaçlanmıştır. 2015 yılında başlayan proje, 2017'de tamamlanarak ödüle layık görüşmüştür. Detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Ahşap Fırtına Masaüstü Kurulumu
Ahşap Fırtına Masaüstü Kurulumu
İç Mekan ve Sergi Tasarım Kategorisi/ 2018
''Wuhan Wushang Mall Sinema 9F'', teknolojinin ilerlemesiyle boy gösteren tasarımların başında geliyor. Değişen yaşam düzeni ve gelişen teknolojik imkanlar, sinemalarda film gösterimi de dijitalleştirmiş durumda... Film makaraları yığınlarının çoktan raflara kaldırıldığı bu dönem, kendini modern sinema salonlarına bıraktı. Tasarımcı, film sinemasının dönme hareketini mimarinin teması olarak benimseyerek projede yuvarlak plakalar düzenlenmiştir. Ahşap deseni ve ışıklandırma etkisiyle eşsiz bir sinema denetimi sunan ortam, izleyicilere uçuyor havası verir. İç mekan ve tasarım ödülüyle taçlandırılan bu proje hakkında detaylı bilgi almak için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İç Mekan ve Sergi Tasarım Kategorisi/ 2018 ''Wuhan Wushang Mall Sinema 9F'', teknolojinin ilerlemesiyle boy gösteren tasarımların başında geliyor. Değişen yaşam düzeni ve gelişen teknolojik imkanlar, sinemalarda film gösterimi de dijitalleştirmiş durumda... Film makaraları yığınlarının çoktan raflara kaldırıldığı bu dönem, kendini modern sinema salonlarına bıraktı. Tasarımcı, film sinemasının dönme hareketini mimarinin teması olarak benimseyerek projede yuvarlak plakalar düzenlenmiştir. Ahşap deseni ve ışıklandırma etkisiyle eşsiz bir sinema denetimi sunan ortam, izleyicilere uçuyor havası verir. İç mekan ve tasarım ödülüyle taçlandırılan bu proje hakkında detaylı bilgi almak için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Wuhan Wushang Mall Sinema 9F
Wuhan Wushang Mall Sinema 9F
İç Mekan ve Sergi Tasarım Kategorisi/ 2018
İç mekan tasarım ödülü alan projede amaç; güçlü bir kimliğe sahip, tanınabilir ve işlevsel bir alan  yaratmak... Açık yüzeyler, çokgen şekiller ve modern çizgiler, çağdaş bir iç mekanı tanımlıyor. Bir banka şubesinin tipik bir çevresine dair farklı bir algı yaratan proje, ''En iyi'' olma ödülüne layık görülmüştür. Bu eşsiz proje hakkında detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İç Mekan ve Sergi Tasarım Kategorisi/ 2018 İç mekan tasarım ödülü alan projede amaç; güçlü bir kimliğe sahip, tanınabilir ve işlevsel bir alan yaratmak... Açık yüzeyler, çokgen şekiller ve modern çizgiler, çağdaş bir iç mekanı tanımlıyor. Bir banka şubesinin tipik bir çevresine dair farklı bir algı yaratan proje, ''En iyi'' olma ödülüne layık görülmüştür. Bu eşsiz proje hakkında detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Bank Flagship Şubesi
Bank Flagship Şubesi
İçecek ve Mutfak Sanatları Tasarım Kategorisi/ 2018
İçecek ve mutfak sanatlarından gelen ödül, tam da günümüz trendlerine uygun bir arayışa cevap veriyor. Grafik tasarım, moda, güzel sanatlar, fotoğrafçılık ve daha fazlası çok sayıda trend, günümüz dünyasında çoktan başrol olmuş durumda... Rengarenk tasarımları, çılgın bir hayal gücü ve özgürlüğün tanımlayıcısı bu tasarımlar, ''En iyi'' ödülünü almaya hak kazandı.
İçecek ve Mutfak Sanatları Tasarım Kategorisi/ 2018 İçecek ve mutfak sanatlarından gelen ödül, tam da günümüz trendlerine uygun bir arayışa cevap veriyor. Grafik tasarım, moda, güzel sanatlar, fotoğrafçılık ve daha fazlası çok sayıda trend, günümüz dünyasında çoktan başrol olmuş durumda... Rengarenk tasarımları, çılgın bir hayal gücü ve özgürlüğün tanımlayıcısı bu tasarımlar, ''En iyi'' ödülünü almaya hak kazandı.
LIFEWTR Serisi
LIFEWTR Serisi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >