Hayatları dört kurşun deliği ile değişti!

Futbol okulu
Futbol okulu

Hayal edilen Rio de Janeiro'dan çok uzakta bir gizemli mahalle: Favela de Muquico

Favela de Muquico, Rio de Janeiro'da polisin giremediği bağımsız bir mahalle. Favela hayatının yaşandığı mahalle ile Rio’nun diğer yüzünü keşfedeceksiniz.

Favelalar Brezilya’da polisin giremediği, kendi kuralları olan suç merkezleri. Onlar en büyük gelirlerini uyuşturucu kaçakçılığından kazanıyor.

Kampanya düzenlendi!

                                    
                                    Dört kere dünya şampiyonluğu görmüş eski futbolcu Jorginho tarafından 2000 yılında Rio de Janeiro'da kurulmuş olan Instituto Bola Pra Frente Futbol Okulu, çocukları favelalardan kurtarmak için bir kampanya düzenledi.
Kampanya düzenlendi! Dört kere dünya şampiyonluğu görmüş eski futbolcu Jorginho tarafından 2000 yılında Rio de Janeiro'da kurulmuş olan Instituto Bola Pra Frente Futbol Okulu, çocukları favelalardan kurtarmak için bir kampanya düzenledi.
Çocukları hayata kazandırmak amaçlandı

                                    
                                    Okulun amacı; spor ve özellikle futbol yoluyla bölgedeki çocukları uyuşturucudan, suçtan uzak tutmak ve topluma kazandırmak.
Çocukları hayata kazandırmak amaçlandı Okulun amacı; spor ve özellikle futbol yoluyla bölgedeki çocukları uyuşturucudan, suçtan uzak tutmak ve topluma kazandırmak.
Bu oldukça zordu!

                                    
                                    Mahalleye istenildiği kadar okul açılsa da, gençleri hayata bağlamak oldukça zordu.
Bu oldukça zordu! Mahalleye istenildiği kadar okul açılsa da, gençleri hayata bağlamak oldukça zordu.
Onların dilinden iletişim kurmak gerekiyordu

                                    
                                    Onlarla, onların dilinden iletişim kurmak gerekiyordu; ki öyle oldu.
Onların dilinden iletişim kurmak gerekiyordu Onlarla, onların dilinden iletişim kurmak gerekiyordu; ki öyle oldu.
Kurşun delikleri futbol sahasına dönüştürüldü

                                    
                                    Mahallenin neredeyse her yerinde var olan kurşun izlerinden faydalanma kararı alındı. Bu kurşun deliklerini okulun eski öğrencisi Igor Izy futbol sahalarına dönüştürdü.
Kurşun delikleri futbol sahasına dönüştürüldü Mahallenin neredeyse her yerinde var olan kurşun izlerinden faydalanma kararı alındı. Bu kurşun deliklerini okulun eski öğrencisi Igor Izy futbol sahalarına dönüştürdü.
"Hayat bu dört çizgi arasında değişir."
"Hayat bu dört çizgi arasında değişir." "Shots of Change" mottosuyla semtin her yerinde görülebilecek gerçek kurşun deliklerini futbol sahalarına dönüştürdüler.
"Hayat bu dört çizgi arasında değişir." "Hayat bu dört çizgi arasında değişir." "Shots of Change" mottosuyla semtin her yerinde görülebilecek gerçek kurşun deliklerini futbol sahalarına dönüştürdüler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >