Her kar yağışında karşımıza çıkan olmazsa olmaz klişe haberler

Kar topu oynayan çocuklar

Karın yağdığını sadece sokakları saran beyaz örtüden mi anlarsınız? Hayır; televizyon ve gazetelerde yer alan haberlerde size pek ala açıklayıcı olabilir.

Her yıl, kar yağdığı zaman belli başlı klişe haberler dizisi ile karşılaşırız. Velev ki bunlar yapılmazsa işte o zaman bir şeylerin eksikliğini hissedebilirsiniz.

Hazır lapa lapa kar yağarken sizler bu durumu fırsata çevirip Instagram storylerinizi şenlendirirken, biz de sizler için klişeleşmiş haberleri sıraladık.

Maksadımız; önceden hazırlıklı olmanız:

Ege ve Akdeniz'e yağan kar haberleri
Evet, sanki olması mümkün dahi olmayan bir şeyi sunarmış gibi bir hissiyatla yapılan haberlerden biridir. Yaz mevsimi deyince akla gelen bölgelerimizde kar yağışı, haberlerimizin baş köşesini süsler. 'İzmirliler kara doydu'... 'Kar gören Muğlalılar' ve 'Ufo gören masum köylüler'... Pardon bu yanlış oldu.
Ege ve Akdeniz'e yağan kar haberleri Evet, sanki olması mümkün dahi olmayan bir şeyi sunarmış gibi bir hissiyatla yapılan haberlerden biridir. Yaz mevsimi deyince akla gelen bölgelerimizde kar yağışı, haberlerimizin baş köşesini süsler. 'İzmirliler kara doydu'... 'Kar gören Muğlalılar' ve 'Ufo gören masum köylüler'... Pardon bu yanlış oldu.
Kar yağmasını fırsat bilen çocuklar 
Bir çocuk kar için neden sevinir? Tatil, tatil ve tatil. Şaşılacak şey değildir doğrusu. Akşam itibariyle Twitter üzerinde profili en çok görüntülenecek olan kişi İstanbul Valisi olacaktır kuşkusuz. E! O halde neden bu haberler bu kadar abartılarak verilir? Yetmez bir de tepside kayan çocuklara eşlik eden muhabir abla ve abiler gösterilir? Ekmek parası ne yaparsınız...
Kar yağmasını fırsat bilen çocuklar Bir çocuk kar için neden sevinir? Tatil, tatil ve tatil. Şaşılacak şey değildir doğrusu. Akşam itibariyle Twitter üzerinde profili en çok görüntülenecek olan kişi İstanbul Valisi olacaktır kuşkusuz. E! O halde neden bu haberler bu kadar abartılarak verilir? Yetmez bir de tepside kayan çocuklara eşlik eden muhabir abla ve abiler gösterilir? Ekmek parası ne yaparsınız...
Karda kayıp düşen insan görüntüleri 
Açık söylemek gerekirse, belki de bu sebeple karın bir an önce dinmesini istememin yegane sebebi olan olaydır. Hele ki hazırlıksız yakalandıysanız vay halinize. Her koşulda hayatın normal akışını temsil eden olay dizilerinden biridir. Abartmaya gerek yoktur.Basın: Tamam.
Karda kayıp düşen insan görüntüleri Açık söylemek gerekirse, belki de bu sebeple karın bir an önce dinmesini istememin yegane sebebi olan olaydır. Hele ki hazırlıksız yakalandıysanız vay halinize. Her koşulda hayatın normal akışını temsil eden olay dizilerinden biridir. Abartmaya gerek yoktur.Basın: Tamam.
Kar mevsimi için felaket gibi kötü ve basit tanımlamalar yapmak
En çiğ ve basit olanıdır. Söylenecek söz bulunamamaktadır. Lakin ki kurban olduğum yaradan, o bu şekil haber yapıyor, şu şekil haber yapıyor. Kimsenin haber yapışına karışılamaz.
Kar mevsimi için felaket gibi kötü ve basit tanımlamalar yapmak En çiğ ve basit olanıdır. Söylenecek söz bulunamamaktadır. Lakin ki kurban olduğum yaradan, o bu şekil haber yapıyor, şu şekil haber yapıyor. Kimsenin haber yapışına karışılamaz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >