İsrail'in Türk dizi sevgisi bitmiyor

Özcan Deniz Aslı Enver.
Özcan Deniz Aslı Enver.

İstanbullu Gelin dizisi yayınlandığı günden itibaren farklı konusu ve oyuncu kadrosu ile dikkat çekmeyi başardı. Ünü İsrail'e kadar yayılan dizi ile ilgili ise bir isyan etme durumu ortaya çıktı. İsrailli komedyen Benny Bruchim Özcan Deniz'in canlandırıdığı Faruk için "İsrailli kadınlara sesleniyorum. Gerçek hayatta Faruk gibi bir karakter yok" dedi.

Başrollerini Özcan Deniz, Aslı Enver ve İpek Bilgin gibi ünlü isimlerin paylaştığı Türkiye'nin sevilen ve dizilerinden biri olan İstanbullu Gelin, İsrail'de de büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

İngilizce yayımlanan Jerusalem Post, dizinin oyuncuları Özcan Deniz ve Aslı Enver'in katılacağı ve Nisan ayında Tel Aviv'de düzenlenecek bir etkinliğin Pazartesi günü satışa çıkan biletlerinin birkaç saat içinde tükendiğini duyurmuştu.

Aslı Enver dizinin bu sene final yapacağını duyurmuştu.
Aslı Enver dizinin bu sene final yapacağını duyurmuştu.

Türk dizileri izleniyor

İsrail'de son dönemde İstanbullu Gelin başta olmak üzere adeta Türk dizileri fırtınası esiyor. İsrail'de herkes bir Türk dizisi izliyor. Bunlardan en popüleri İstanbullu Gelin olmakla birlikte Anne ve Kadın da çok izlenen diziler arasında. Ülkenin en büyük gazetelerinden Haaretz, İstanbullu Gelin dizisiyle ilgili verdiği bir haberde, "Türkler geri döndüler ve tüm İsrail'i kendilerine bağımlı hale getirdiler" başlığını kullandı. Bunun yanında İsrail basınında son günlerde Türk dizileriyle ilgili birçok haber yer alıyor.

İstanbullu Gelin ön planda

Türk dizileri için sosyal medyada kurulan İbranice hayran sayfalarının da on binlerce takipçisi bulunuyor. Facebook'ta İstanbullu Gelin dizisi için İsrailliler tarafından açılan bir sayfada "Sadece bağımlılar için" ifadesi yazılı. Bu hayran sayfalarında şu an yayında olan veya çekimi planlanan yeni Türk dizileriyle ilgili son dakika gelişmeleri, sanatçıların özel hayatlarına dair bilgiler ve fotoğraflar sıklıkla paylaşılıyor.

Aslı Enver Özcan Deniz ile başrolü paylaşıyor.
Aslı Enver Özcan Deniz ile başrolü paylaşıyor.

Turizm firmaları da İstanbullu Gelin dizinin çekildiği mekanlara turlar düzenlemeye başladı. Firmaların verdikleri reklamlar aracılığıyla duyurmaya çalıştığı turlara İsrailliler yoğun ilgi gösteriyor. Hatta balayı için bu turları tercih edenler bile var.

İpek Bilgin, Aslı Enver.
İpek Bilgin, Aslı Enver.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >