İstanbul'da olanların bayramını "bayram" yapacak 9 öneri!

İstanbul
İstanbul

Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçirecekler için 9 tavsiye! Bayram tatili için plan yapamayanlardansanız, sizin için harika önerilerimiz var.

Bayram tatili için plan yapamayanlardansanız, sizin için dünyanın en muhteşem şehirlerinden biri olan İstanbul'da yapabileceğiniz harika önerilerimiz var.

İşte, bayram tatilini İstanbul'da değerlendirecekler için gezilecek yer fikirleri

Pierre Lotti Tepesi

                                    
                                    
                                    Haliç adalarını tepeden seyredebileceğiniz harika bir manzara ve ince bel bardakta tavşan kanı bir çay… Bu keyfi bayramın ilk günü akraba ziyaretinden sonra, Eyüp Sultan'da bulunan Pierre Lotti'de yaşayabilirsiniz. Eyüp Camii'nde bayram duası yaptıktan sonra, tepeye ister yürüyerek isterseniz de teleferik ile çıkabiliyorsunuz.
Pierre Lotti Tepesi Haliç adalarını tepeden seyredebileceğiniz harika bir manzara ve ince bel bardakta tavşan kanı bir çay… Bu keyfi bayramın ilk günü akraba ziyaretinden sonra, Eyüp Sultan'da bulunan Pierre Lotti'de yaşayabilirsiniz. Eyüp Camii'nde bayram duası yaptıktan sonra, tepeye ister yürüyerek isterseniz de teleferik ile çıkabiliyorsunuz.
Boğaz turu

                                    
                                    
                                    İstanbul'un masmavi denizine doya doya varmak istiyorsanız, rotanıza sahil kıyılarından başlayın. İlk durağınız Ortaköy sahili olabilir; oradan vapura binip boğaz gezişine de katılabilirsiniz. Kız kulesinde bir bardak çayın, Kanlıca'da verilecek yoğurt molasının ve vapurda martılar eşliğinde yenecek çıtır simidin tadını unutamayacağınızdan eminiz.
Boğaz turu İstanbul'un masmavi denizine doya doya varmak istiyorsanız, rotanıza sahil kıyılarından başlayın. İlk durağınız Ortaköy sahili olabilir; oradan vapura binip boğaz gezişine de katılabilirsiniz. Kız kulesinde bir bardak çayın, Kanlıca'da verilecek yoğurt molasının ve vapurda martılar eşliğinde yenecek çıtır simidin tadını unutamayacağınızdan eminiz.
Sahil yürüyüşleri

                                    
                                    
                                    Yapılacaklar listenize uzun yürüyüşler ekleyin; sahil yolu bunlardan en uygunu. Arnavutköy'den Rumelihisarı'na, Bostancı'dan Fenerbahçe'ye doya doya yürüyebileceğiniz bir temiz hava var. Arada mola verip Bebek'te bir fincan kahve de içebilirsiniz.
Sahil yürüyüşleri Yapılacaklar listenize uzun yürüyüşler ekleyin; sahil yolu bunlardan en uygunu. Arnavutköy'den Rumelihisarı'na, Bostancı'dan Fenerbahçe'ye doya doya yürüyebileceğiniz bir temiz hava var. Arada mola verip Bebek'te bir fincan kahve de içebilirsiniz.
Müze gezileri

                                    
                                    
                                    Aileniz birlikte gidebileceğiniz bu kültür gezisi, bayramda tarih ve sanatla iç içe olmanızı sağlayacak. Haliç kıyısında bulunan müze, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin ilgisini çekiyor. Koç müzesi, kültürel gezileri sevenler için oldukça ideal bir tur olabilir. Unutmadan ekleyelim; müze arefe ve bayramın birinci günü kapalı.
Müze gezileri Aileniz birlikte gidebileceğiniz bu kültür gezisi, bayramda tarih ve sanatla iç içe olmanızı sağlayacak. Haliç kıyısında bulunan müze, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin ilgisini çekiyor. Koç müzesi, kültürel gezileri sevenler için oldukça ideal bir tur olabilir. Unutmadan ekleyelim; müze arefe ve bayramın birinci günü kapalı.
Beyaz koru turu

                                    
                                    
                                    İstanbul Boğazı'nın bağrında bulunan Beykoz Korusu, bayram tatilinde ziyaret edebileceğiniz İstanbul'un en güzel mekanlarından. Yeşilin tadına varabileceğiniz yerde, kahvaltı ya da öğlen yemeğinizi de yiyebilirsiniz.
Beyaz koru turu İstanbul Boğazı'nın bağrında bulunan Beykoz Korusu, bayram tatilinde ziyaret edebileceğiniz İstanbul'un en güzel mekanlarından. Yeşilin tadına varabileceğiniz yerde, kahvaltı ya da öğlen yemeğinizi de yiyebilirsiniz.
Belgrad Orman yürüyüşü

                                    
                                    
                                    Ramazan'da spor yapmayı ihmal edenler için, bol yürüyüşlü bir bayram tatili oldukça ideal. Temiz orman havasında uzun yürüyüşler yapabileceğiniz Belgrad'ta, küçül kahve molaları da verebilirsiniz.
Belgrad Orman yürüyüşü Ramazan'da spor yapmayı ihmal edenler için, bol yürüyüşlü bir bayram tatili oldukça ideal. Temiz orman havasında uzun yürüyüşler yapabileceğiniz Belgrad'ta, küçül kahve molaları da verebilirsiniz.
Ada turları

                                    
                                    
                                    Temiz hava, masmavi deniz, uzun yürüyüşler; hepsini bir arada bulabileceğiniz mekanlar da mevcut elbet. İstanbul'dan bir vapurla kısa zamanda gidebileceğiniz ada turları, hem dinlenip hem eğlenmek isteyenler için oldukça ideal. Küçük bütçelerle birkaç gün konaklayabileceğiniz yerler de bulabilme imkanınız var.
Ada turları Temiz hava, masmavi deniz, uzun yürüyüşler; hepsini bir arada bulabileceğiniz mekanlar da mevcut elbet. İstanbul'dan bir vapurla kısa zamanda gidebileceğiniz ada turları, hem dinlenip hem eğlenmek isteyenler için oldukça ideal. Küçük bütçelerle birkaç gün konaklayabileceğiniz yerler de bulabilme imkanınız var.
Garipçe köyü

                                    
                                    
                                    İstanbul'un kalabalığında, “köy” kelimesinin bile size fazlasıyla sıcak geldiğini tahmin edebiliyoruz. Kilyos'ta bulunan Garipçe'nin, İstanbul'dan uzaklaştığınızı hissettirecek sakinliğine hayran kalacaksınız. Yol üstünde Bahçeköy'de, balık keyfi yapacağınız çok sayıda yer de bulmanız mümkün.
Garipçe köyü İstanbul'un kalabalığında, “köy” kelimesinin bile size fazlasıyla sıcak geldiğini tahmin edebiliyoruz. Kilyos'ta bulunan Garipçe'nin, İstanbul'dan uzaklaştığınızı hissettirecek sakinliğine hayran kalacaksınız. Yol üstünde Bahçeköy'de, balık keyfi yapacağınız çok sayıda yer de bulmanız mümkün.
Şile turu

                                    
                                    
                                    Bayram tatilinde İstanbul'dan uzak hissedip İstanbul'da kalacağınız yerlerden biri Şile... Tatile adrenalin katmak isteyenler için en ideal aktiviteler, orman ve kumdan oluşan harika bir plaj Şile'de sizleri bekliyor. İstanbul'da çöl safari yapılmaya müsait tek bölge olan Şile'de fazlasıyla eğleneceğinize eminiz.
Şile turu Bayram tatilinde İstanbul'dan uzak hissedip İstanbul'da kalacağınız yerlerden biri Şile... Tatile adrenalin katmak isteyenler için en ideal aktiviteler, orman ve kumdan oluşan harika bir plaj Şile'de sizleri bekliyor. İstanbul'da çöl safari yapılmaya müsait tek bölge olan Şile'de fazlasıyla eğleneceğinize eminiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >