Kehanet mi, tahmin mi? 1800'lerde Trump'ın yönetimini öngördü

Ingersoll Lockwood'a ait 1800'lü yıllarda yazılmış hikaye serisi konusu itibariyle son günlerin en konuşulan olayları arasında yer alıyor.
Ingersoll Lockwood'a ait 1800'lü yıllarda yazılmış hikaye serisi konusu itibariyle son günlerin en konuşulan olayları arasında yer alıyor.

Dünya basını son günlerde, Amerikalı roman yazarı Ingersoll Lockwood'un 19. yüzyılda yazdığı ve o günlerden günümüz siyasi konjonktürünü ön gördüğü hikayeleriyle çalkalanıyor. Yazarın kitapta bahsettiği kurgusal karakterin ABD Başkanı Donald Trump'a bire bir benzemesi enteresan bir tablo ortaya koyuyor. Lockwood'un kitabın isminin de 'Baron Trump'ın Fantastik Yeraltı Mecerası' olması olayı tesadüf boyutundan çıkararak bir öngörü modeline dönüştürüyor.

Amerikalı roman yazarı Ingersoll Lockwood tarafından 1889 ve 1893 yılında kaleme alınan çocuk kitaplarının konusu, günümüz ABD Başkanı Donald Trump'ın zengin bir çocuk olarak yetişmesinin ardından ABD Başkanlığına kadar yükselen hikayesine neredeyse bire bir benzemesi dünya basınının da geniş bir yer buldu.

Baron Trump'ınFantastik Yeraltı Mecerası isimli kitap serisinin başkarakteriyle ABD Başkanı Trump'ın şaşırtan benzerliği olaya ilginin artmasına neden oldu. Hatta bazı okurlar kitaptaki Baron Trump karakterinin çizimini gerçek hayattaki ABD Başkanı Trump'ın oğluna benzetti.

Kitabın bu kadar popüler hale gelmesinin ardından Türkçe baskısı çıkartıldı. Sosyal medya kullanıcıları ve bazı okurlar, yazar Ingersoll Lockwood'un zamanda yolculuk yaptığı komple teorileri ortaya atmaya başladı.

Minas Kitap tarafından internette satışa çıkan üç roman serisi hakkında yapılan yorumların bazıları şöyle:

  • “İnternet ana karakteri Baron Trump adlı bir çocuk olan 19. yüzyılda yazılmış bir kitapla çalkalanıyor. Trump taraftarı film yapımcısı Leigh Scott bu kitapları filme çekmeyi planlıyor.” (huffingtonpost.com)
  • “Tuhaf! 1800’lerde yazılan kitap dizisi Trump ailesi ile ilginç benzerlikler taşıyor. Bu benzerlikler üzerine komplo teorisyenleri Trump ailesinin zaman makinesine sahip olduklarını ve kontrol ettiklerini iddia ediyorlar.” (dailymail.com)
  • “İnternet Victoria çağında yazılan ve başkahramanı Trump olan kitap serisi hakkında çıldırıyor. Günümüz Trump ailesi ile olan benzerlikler, Tesla’nın zaman makinesiyle ilgili tartışmaları bir kez daha alevlendirdi. Florida Üniversitesi, Tarihi Çocuk Edebiyatı, Baldwin Koleksiyonu sorumlusu Suzan Alteri kitap başlıkları için, "Gerçekten garip. Bundan daha iyi bir kelime düşünemiyorum’ dedi. (politico.com)
  • “1800’lerden bir yazar Rusya ve Amerika’nın düşüşünü mü öngördü? Lockwood’un ilk iki serisi ve Trump ailesi arasında çok ciddi benzerlikler var. Son Başkan adlı roman ise günümüzle ilginç derecede bağlantılı. Şu an internet bu 3 roman ve onlar hakkındaki teorilerle çalkanıyor.” (newsweek.com)

İlgili video

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / HABERTÜRK