Konusu yaşanmış olaylara dayanan 5 biyografik dizi

Biyografik diziler

Bu içerikte yer alan dizilerin tüm dünyada milyonlarca hayranı bulunuyor. Bu yapımlar ise gerçek hikayelere dayanıyor.

Tüm dünyada milyonlarca izlenen birçok dizi var. Bu diziler hem hikayeleri hem kurgu teknikleriyle dikkat çekiyor. Fakat bazı diziler var ki, onları diğer yapımlardan bir adım öne çıkaran bir farkları var.

Bir zamanlar bu dünyada bizler gibi nefes solumuş, ayakları toprağa ve taşa değmiş karakterler... Gerçek hayata dayalı hikayeleriyle ön plana çıkan bu yapımlar, ImDb üzerinde elde ettikleri yüksek puanlarla da ilgi çekiyorlar.

Genius

                                    
                                    Einstein’ın başarılarını ve hayatının bilinmeyen yönlerini anlatan Genıus, Einstein’in olağanüstü bilimsel başarılarıyla beraber bu güne kadar çok fazla konuşulmamış karmaşık ve tutkulu kişisel hayatını seyirciye aktarıyor.
Genius Einstein’ın başarılarını ve hayatının bilinmeyen yönlerini anlatan Genıus, Einstein’in olağanüstü bilimsel başarılarıyla beraber bu güne kadar çok fazla konuşulmamış karmaşık ve tutkulu kişisel hayatını seyirciye aktarıyor.
Narcos

                                    
                                    Medellin Uyuşturucu Karteli’nin Kolombiyalı ünlü baronu Pablo Escobar’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor. Dizi, Netflix’in ilgiyle takip edilen yapımları arasında yer alıyor.
Narcos Medellin Uyuşturucu Karteli’nin Kolombiyalı ünlü baronu Pablo Escobar’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor. Dizi, Netflix’in ilgiyle takip edilen yapımları arasında yer alıyor.
The Crown

                                    
                                    The Crown, dünyanın en ünlü iki adresi olan Buckingham Sarayı ve 10 Downing Street’in içinde yaşanan entrikaları, aşkları ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olayların perde arkasını anlatıyor. 2016 yılında başlayan dizi halen devam ediyor.
The Crown The Crown, dünyanın en ünlü iki adresi olan Buckingham Sarayı ve 10 Downing Street’in içinde yaşanan entrikaları, aşkları ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olayların perde arkasını anlatıyor. 2016 yılında başlayan dizi halen devam ediyor.
Borgia

                                    
                                    Borgia, tüm dünyayı boyunduruğu altına alacak bir hanedanlık kurmak isteyen Katalan Kardinal’in ve ailesinin iktidara yükselişini anlatıyor. Entrika, şiddet, cinayet, siyaset, inanç ve ihanet kavramlarını işleyen dizi, 2011 yılında başladı.
Borgia Borgia, tüm dünyayı boyunduruğu altına alacak bir hanedanlık kurmak isteyen Katalan Kardinal’in ve ailesinin iktidara yükselişini anlatıyor. Entrika, şiddet, cinayet, siyaset, inanç ve ihanet kavramlarını işleyen dizi, 2011 yılında başladı.
Medici: Masters of Florence

                                    
                                    Medici ailesi 14. ve 17. yüzyıllar arasında Floransa’da (İtalya) yaşamış güçlü ve etkin bir ailedir. Aile üç papa (X. Leo, VII. Clement, XI. Leo), çok sayıda Floransa hükümdarı ve Fransa kraliyet mensupları yetiştirmiş, ayrıca İtalyan Rönesansı’nı etkilemiştir. 2016 yılında başlayan 8 bölümlük mini dizide, Medici ailesinin hikayesi aktarılıyor.
Medici: Masters of Florence Medici ailesi 14. ve 17. yüzyıllar arasında Floransa’da (İtalya) yaşamış güçlü ve etkin bir ailedir. Aile üç papa (X. Leo, VII. Clement, XI. Leo), çok sayıda Floransa hükümdarı ve Fransa kraliyet mensupları yetiştirmiş, ayrıca İtalyan Rönesansı’nı etkilemiştir. 2016 yılında başlayan 8 bölümlük mini dizide, Medici ailesinin hikayesi aktarılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >