Kötü alışkanlıklarınız sizler için sandığınız kadar da kötü değil

​Kötü alışkanlıklarınız sizler için sandığınız kadar da kötü değil
​Kötü alışkanlıklarınız sizler için sandığınız kadar da kötü değil

Bu içerikte çevrenizde bulunan insanların söylediklerinin aksine, sizin için iyi olabileceğini düşündüğümüz 6 sözde olumsuz davranışı ve alışkanlığı topladık.

Çoğu aşırıya götürüldüğünde canınızı yakabilir hatta sizi rahatsız edebilir. Fakat küçük dozlarda uygulandığında, bu "kötü" alışkanlıklar sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez birer parçası olabilir.

Bu içerikte çevrenizde bulunan insanların söylediklerinin aksine, sizin için iyi olabileceğini düşündüğümüz 6 sözde olumsuz davranışı ve alışkanlığı topladık.

Kaynak: Business insider

Geciktirmek / Ağırdan Almak
Wharton profesörü ve "Originals"kitabının yazarı Adam Grant, erteleme ve ağırdan alma anlayışımızı tembelliğin yanı sıra doğru zamanı da içerecek şekilde genişletmemiz gerektiğini savunuyor. Ona göre; ertelemek fiili yaratıcılığımızı arttırmamıza yardımcı olur ve düşünme fırsatını verir.
Geciktirmek / Ağırdan Almak Wharton profesörü ve "Originals"kitabının yazarı Adam Grant, erteleme ve ağırdan alma anlayışımızı tembelliğin yanı sıra doğru zamanı da içerecek şekilde genişletmemiz gerektiğini savunuyor. Ona göre; ertelemek fiili yaratıcılığımızı arttırmamıza yardımcı olur ve düşünme fırsatını verir.
Tırnak yemek
Tırnak yeme alışkanlığı strese bağlı ilerleyen bir durumdur. Stres ve kaygının tetiklediği bu durum, yapılan araştırmalara göre 5 yaşından itibaren oluşmaya başlıyor. Tırnak ısırma durumu her ne kadar stres ile alakalı masum bir durum gibi görünse de, ileri boyutlarda diş yapısının bozulmasına dahi sebep olabiliyor.
Tırnak yemek Tırnak yeme alışkanlığı strese bağlı ilerleyen bir durumdur. Stres ve kaygının tetiklediği bu durum, yapılan araştırmalara göre 5 yaşından itibaren oluşmaya başlıyor. Tırnak ısırma durumu her ne kadar stres ile alakalı masum bir durum gibi görünse de, ileri boyutlarda diş yapısının bozulmasına dahi sebep olabiliyor.
Geç Koşu
Kronik olarak; bir yere ya da bir şeye geç kalırsanız bu durum sizleri hem kişisel hem de mesleki ilişkileriniz konusunda etkileyebilir. Ve sizi daha dağınık veya daha kötü gösterebilir.
Geç Koşu Kronik olarak; bir yere ya da bir şeye geç kalırsanız bu durum sizleri hem kişisel hem de mesleki ilişkileriniz konusunda etkileyebilir. Ve sizi daha dağınık veya daha kötü gösterebilir.
Şikayet
Bir konu hakkında şikayet etmeniz gerekiyorsa, etrafınızdaki herkesi ya da durumunuzu daha da kötüleştirmeden olumsuzluğu ifade etmenin bir yolu vardır. Psikolog Guy Winch'e göre, yakınmak için "doğru" bir yol var: Etkili bir şikayet üç katmana sahiptir: Birincisi, şikayetin içine rahatça girerek kişinin savunmasız kalmasını sağlayın. İkincisi, şikayetin kendisini düşmanca bir şekilde sunun. Ve son olarak, size yardımcı olacak herhangi bir işlemin takdir edileceğini söyleyin.
Şikayet Bir konu hakkında şikayet etmeniz gerekiyorsa, etrafınızdaki herkesi ya da durumunuzu daha da kötüleştirmeden olumsuzluğu ifade etmenin bir yolu vardır. Psikolog Guy Winch'e göre, yakınmak için "doğru" bir yol var: Etkili bir şikayet üç katmana sahiptir: Birincisi, şikayetin içine rahatça girerek kişinin savunmasız kalmasını sağlayın. İkincisi, şikayetin kendisini düşmanca bir şekilde sunun. Ve son olarak, size yardımcı olacak herhangi bir işlemin takdir edileceğini söyleyin.
Sakız
Bir iş görüşmesinde yapmak kaba, öyleyse yapmayın. Ama yalnız oturduğunuzda verimlilik ve gevşeme için bir anahtar olabilir. Zira; yapılan araştırmalara göre sakız stres kortizonunu düşürmeye yardımcı olmaktadır.
Sakız Bir iş görüşmesinde yapmak kaba, öyleyse yapmayın. Ama yalnız oturduğunuzda verimlilik ve gevşeme için bir anahtar olabilir. Zira; yapılan araştırmalara göre sakız stres kortizonunu düşürmeye yardımcı olmaktadır.
Dağınık bir masa
Yakın tarihli araştırmalar, dağınıklığın insanlara daha hedef odaklı olmasını gerektirdiğini önermektedir. Diğer bir deyişle, özensiz çalışma alanının görülmesi sizi daha üretken kılar.
Dağınık bir masa Yakın tarihli araştırmalar, dağınıklığın insanlara daha hedef odaklı olmasını gerektirdiğini önermektedir. Diğer bir deyişle, özensiz çalışma alanının görülmesi sizi daha üretken kılar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >