Kurban eti nasıl dağıtılmalı? İşte yanıtı!

Kurban eti
Kurban eti

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık alımları da hızlandı. Bu süreçte en çok merak edilen ''Kurban eti nasıl dağıtılmalı?'' sorusunun cevabını sizin için araştırdık.

3'e bölünmeli!

                                    21 Ağustos Salı günü, Müslümanlar için kutsal kabul edilen Kurban Bayramı başlıyor. Kurbanlık kesecek olanlar en çok kurban etini pay ederken nelere dikkat etmeli ve kurban eti nasıl dağıtılmalı diye merak ediyor. 


Hz. Peygamber, kurban etinin üçe taksim edilip bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını ve bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir. Şâfiî mezhebine göre ise; kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir. Hepsi fakirlere de dağıtılabilir;  Kurban etini pay ederken 3 eşit parçaya bölünmesinde tüm alimler hem fikir. 


Kişinin bakmakla yükümlü bulunduğu kimselerin kalabalık olması durumunda kurban etinin kimseye dağıtılmadan evde tüketilmesinde bir sakınca da görülmemiştir. Bu durumda olanların etin tamamını kendileri için ayırması yasak olmamakla birlikte, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun tamamen yok olmaması için en azından bir kısmının muhtaç durumda olan insanlara dağıtılmasında fayda vardır. Kurban etinin hepsini fakirlere vermek de caiz görülmüştür.
3'e bölünmeli! 21 Ağustos Salı günü, Müslümanlar için kutsal kabul edilen Kurban Bayramı başlıyor. Kurbanlık kesecek olanlar en çok kurban etini pay ederken nelere dikkat etmeli ve kurban eti nasıl dağıtılmalı diye merak ediyor. Hz. Peygamber, kurban etinin üçe taksim edilip bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını ve bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir. Şâfiî mezhebine göre ise; kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir. Hepsi fakirlere de dağıtılabilir; Kurban etini pay ederken 3 eşit parçaya bölünmesinde tüm alimler hem fikir. Kişinin bakmakla yükümlü bulunduğu kimselerin kalabalık olması durumunda kurban etinin kimseye dağıtılmadan evde tüketilmesinde bir sakınca da görülmemiştir. Bu durumda olanların etin tamamını kendileri için ayırması yasak olmamakla birlikte, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun tamamen yok olmaması için en azından bir kısmının muhtaç durumda olan insanlara dağıtılmasında fayda vardır. Kurban etinin hepsini fakirlere vermek de caiz görülmüştür.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >