Maceracı programını yapan Murat Yeni FETÖ'den gözaltına alındı

'Maceracı' programıyla ün kazanan Murat Yeni, FETÖ'den gözaltına alındı.
'Maceracı' programıyla ün kazanan Murat Yeni, FETÖ'den gözaltına alındı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında örgütün kapatılan Samanyolu kanalında 'Maceracı' isimli programı sunan Murat Yeni hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yeni, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra, Erzincan'a getirildi.

Samanyolu kanalında 'Maceracı' adlı programı yapan sunucu Murat Yeni, FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınıp Erzincan'a getirildi.

  • Karar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Yeni'yi İstanbul'un Esenyurt ilçesi Piri Reis Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı.

 Murat Yeni, FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında örgütün kapatılan Samanyolu kanalında sunuculuk yapıyordu.
Murat Yeni, FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında örgütün kapatılan Samanyolu kanalında sunuculuk yapıyordu.

Erzincan'a getirilerek hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Yeni'nin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Maklube yerken görüntülenmişti
Sunucu Murat Yeni, FETÖ örgütün sembolü haline gelen maklube yerken görüntülenmişti.Maklube yemeği; tencerenin dibinde hazırlanmış, pişmiş et parçaları, patlıcan, biber, pirinç konularak pişirilmiş, ters çevirdiği zamanda pasta gibi kalıp halinde tepsiye ortalanıp yerleştirilen bir Arap yemeğidir. Etrafına da yeşillik ve soğan doğranır, birlikte servis edilir.
Maklube yerken görüntülenmişti Sunucu Murat Yeni, FETÖ örgütün sembolü haline gelen maklube yerken görüntülenmişti.Maklube yemeği; tencerenin dibinde hazırlanmış, pişmiş et parçaları, patlıcan, biber, pirinç konularak pişirilmiş, ters çevirdiği zamanda pasta gibi kalıp halinde tepsiye ortalanıp yerleştirilen bir Arap yemeğidir. Etrafına da yeşillik ve soğan doğranır, birlikte servis edilir.
Murat Yeni kimdir?
Samanyolu TV‘de yayınlanan 'Maceracı' isimli gezi programı ile tanınan Murat Yeni, 1975 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Yozgatlı olan Yeni Kanal A, Işık TV ve Bazı Radyo Kanallarında program yaptıktan sonra Samanyolu TV‘de çalışmaya başladı.2007 yılından 2010 yılına kadar 3 yıl TRT'de çalıştıktan sonra Samanyolu TV’ye geri gelen Yeni, yaptığı program dolayısıyla Anadolu’nun birçok il ve ilçesini gezdi.
Murat Yeni kimdir? Samanyolu TV‘de yayınlanan 'Maceracı' isimli gezi programı ile tanınan Murat Yeni, 1975 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Yozgatlı olan Yeni Kanal A, Işık TV ve Bazı Radyo Kanallarında program yaptıktan sonra Samanyolu TV‘de çalışmaya başladı.2007 yılından 2010 yılına kadar 3 yıl TRT'de çalıştıktan sonra Samanyolu TV’ye geri gelen Yeni, yaptığı program dolayısıyla Anadolu’nun birçok il ve ilçesini gezdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >