Masanız kişiliğinizi ele veriyor

Kullandığınız eşyalar ile kimlik oluşturacak kadar kendi damganızı mı vuruyorsunuz yoksa bir düzen içerisinde yaşayan minimalist bir kişilik misiniz?

Texas Üniversitesi'nden psikoloji profesörü Sam Gosling'e göre; "Kendimizi dış dünyaya sunuş biçimimizle sürekli olarak kendimiz hakkında bilgi veririz."

Kaynak: ( Bbc)


Dağınıklar 

                                    
                                    Bu tarz bir masaya sahip olan insanlarda dışa dönüklük ve arkadaşa karşı açıklık vardır. "Ofiste oturma yerlerini seçerken daha fazla akış olan merkezi alanları tercih ederler." Olumsuz özellikleri ise; aktif ve meşgul olmalarından  kaynaklanır.
Dağınıklar Bu tarz bir masaya sahip olan insanlarda dışa dönüklük ve arkadaşa karşı açıklık vardır. "Ofiste oturma yerlerini seçerken daha fazla akış olan merkezi alanları tercih ederler." Olumsuz özellikleri ise; aktif ve meşgul olmalarından kaynaklanır.
Minimalistler

                                    
                                    Dağınıklığı sevmiyor ve her şeyi not edip-düzenleme çabasındaysanız; minimalistsiniz. Minimalist insanlar: Çalışkan, güvenilir ve başarı eksenlidirler; planlı olmayı severler.
Minimalistler Dağınıklığı sevmiyor ve her şeyi not edip-düzenleme çabasındaysanız; minimalistsiniz. Minimalist insanlar: Çalışkan, güvenilir ve başarı eksenlidirler; planlı olmayı severler.
Yayılmacılar

                                    
                                    Ofiste kendi alanlarına damga vurmayı seven bu kişiler; dominant bir kişiliğe sahip olurlar ve kendi alanlarını daha sıkı savunurlar. Öyle ki zamanla başkalarının alanlarına da kendi kişisel damgalarını vurabilirler.
Yayılmacılar Ofiste kendi alanlarına damga vurmayı seven bu kişiler; dominant bir kişiliğe sahip olurlar ve kendi alanlarını daha sıkı savunurlar. Öyle ki zamanla başkalarının alanlarına da kendi kişisel damgalarını vurabilirler.
Kendi damgasını vuranlar

                                    
                                    Masanızda kitap ve dergi koleksiyonunuz, seyahat fotoğrafları, desenler, hatıra eşya mı var? Oraya kendi damganızı vurmuşsunuz demektir. Bir alana kendi eşyasıyla damga vuranlar genellikle meraklı, dışa dönük ve yaratıcıdır. Yaptıkları işi de daha severek yaparlar.
Kendi damgasını vuranlar Masanızda kitap ve dergi koleksiyonunuz, seyahat fotoğrafları, desenler, hatıra eşya mı var? Oraya kendi damganızı vurmuşsunuz demektir. Bir alana kendi eşyasıyla damga vuranlar genellikle meraklı, dışa dönük ve yaratıcıdır. Yaptıkları işi de daha severek yaparlar.
Gözlemciler

                                    
                                    Sırtınızın kapıya dönük olmasını sevmiyor, masanızın çok merkezi bir yerde olmasından endişe duyuyorsanız gözlemci bir kişiliğe sahipsinizdir.
Gözlemciler kendi özel alanlarını isterler, dikkat dağıtacak şeylerden çabuk etkilenirler. Sırtlarını duvara verip yalnız çalışmayı tercih edebilirler. Bazen fazla şikâyet ettikleri de olur. Ama bu tür insanlar biraz içe dönük olsalar da aynı zamanda oldukça yaratıcı ve verimlidirler.
Gözlemciler Sırtınızın kapıya dönük olmasını sevmiyor, masanızın çok merkezi bir yerde olmasından endişe duyuyorsanız gözlemci bir kişiliğe sahipsinizdir. Gözlemciler kendi özel alanlarını isterler, dikkat dağıtacak şeylerden çabuk etkilenirler. Sırtlarını duvara verip yalnız çalışmayı tercih edebilirler. Bazen fazla şikâyet ettikleri de olur. Ama bu tür insanlar biraz içe dönük olsalar da aynı zamanda oldukça yaratıcı ve verimlidirler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >