Mezun olduktan sonra iş imkanı sağlayan en iyi 10 bölüm

Üniversite tercih rehberi hazırlamadan önce bölümleri iyice araştırmak gerekiyor.
Üniversite tercih rehberi hazırlamadan önce bölümleri iyice araştırmak gerekiyor.

Üniversiteye giriş sınavı sonuçları açıklandı.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih dönemi için gün sayan öğrenciler bölümler hakkında da araştırma yapmaya başladı.

Bazı bölümler iş konusunda avantaj sağlarken bazılarıysa staj imkanı dahi sunmuyor.

Bu meslekler hakkında araştırma yaparak tercih rehberi hazırlarken dikkatli olunması gerekiyor.

ÖSYM'nin tercihler için belirlediği dönem ise 23-29 Temmuz'da başlıyor.

Üniversiteye giriş sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Binlerce öğrencinin ter döktüğü sınav için bazıları üzülürken bazılarıysa sevinç yaşadı. Sonuçların ardından tercih dönemini beklemeye başlayan üniversite adayları için bölümlerin kaliteleri ve iş imkanlarının nasıl olduğu büyük önem taşıyor.

Hukuk 

                                    
                                    Hukuk bölümü dünyanın en prestijli meslekleri arasında yer alıyor. Ne kadar zaman geçerse geçsin değerini kaybetmeyen bölüm iş imkanlarıyla da ön plana çıkıyor. Bu bölümün istihdam oranının yaklaşık yüzde 90 civarında olduğu biliniyor.
Hukuk Hukuk bölümü dünyanın en prestijli meslekleri arasında yer alıyor. Ne kadar zaman geçerse geçsin değerini kaybetmeyen bölüm iş imkanlarıyla da ön plana çıkıyor. Bu bölümün istihdam oranının yaklaşık yüzde 90 civarında olduğu biliniyor.
Hemşirelik 

                                    
                                    Sağlık sektörünün her daim revaçta olması iş konusunda da iyi olanaklar sunuyor.Maaşı ve sunduğu olanaklar nedeniyle Amerika'da en popüler mesleklerden biri olan hemşirelik bölümü en yüksek istihdam oranına sahip.
Hemşirelik Sağlık sektörünün her daim revaçta olması iş konusunda da iyi olanaklar sunuyor.Maaşı ve sunduğu olanaklar nedeniyle Amerika'da en popüler mesleklerden biri olan hemşirelik bölümü en yüksek istihdam oranına sahip.
Mimarlık 

                                    
                                    Mimarlık bölümünün istihdam oranı %75 olarak biliniyor. Tasarım yapmaktan hoşlananlar için ideal olan bölüm gün geçtikte popülaritesini yükseltiyor.
Mimarlık Mimarlık bölümünün istihdam oranı %75 olarak biliniyor. Tasarım yapmaktan hoşlananlar için ideal olan bölüm gün geçtikte popülaritesini yükseltiyor.
Gastronomi 

                                    
                                    Turizmin gelişmesiyle birlikte ilginin arttığı bölümlerin başında olan gastronomi iş imkanlarıyla dikkati çekiyor. 4 yıllık bölümlerin olduğu üniversitelerde eğitim aldıktan sonra oteller dahil olmak üzere birçok yerde çalışabilirsiniz.
Gastronomi Turizmin gelişmesiyle birlikte ilginin arttığı bölümlerin başında olan gastronomi iş imkanlarıyla dikkati çekiyor. 4 yıllık bölümlerin olduğu üniversitelerde eğitim aldıktan sonra oteller dahil olmak üzere birçok yerde çalışabilirsiniz.
Pilotaj

                                    
                                    Pilotaj bölümü dünyanın en çok kazandıran bölümleri arasında gösteriliyor. Ancak pilot olmak için eğitim dışında soğuk kanlı ve mekanik ilişkileri kavramak gibi yeteneklere de sahip olmak gerekiyor.
Pilotaj Pilotaj bölümü dünyanın en çok kazandıran bölümleri arasında gösteriliyor. Ancak pilot olmak için eğitim dışında soğuk kanlı ve mekanik ilişkileri kavramak gibi yeteneklere de sahip olmak gerekiyor.
Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı bölümleri

                                    
                                    Dijital medyanın gittikçe önemli olduğu bu dönemde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı bölümlerinin iş imkanları da artıyor. Eğer gazetecilik, halkla ilişkiler gibi sözel bölümleri düşünüyorsanız, istihdam oranı çok daha yüksek olan ve geleceğin meslekleri arasında gösterilen Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı’nı tercih edebilirsiniz.
Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı bölümleri Dijital medyanın gittikçe önemli olduğu bu dönemde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı bölümlerinin iş imkanları da artıyor. Eğer gazetecilik, halkla ilişkiler gibi sözel bölümleri düşünüyorsanız, istihdam oranı çok daha yüksek olan ve geleceğin meslekleri arasında gösterilen Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı’nı tercih edebilirsiniz.
Sağlık hizmetleri

                                    
                                    Her daim yükselişte olan sağlık hizmetleri en fazla istihdam sağlayan bölümlerin başında geliyor. İster hemşire ister hasta bakıcı olun sağlık sektöründe kolaylıkla iş bulabilirsiniz.
Sağlık hizmetleri Her daim yükselişte olan sağlık hizmetleri en fazla istihdam sağlayan bölümlerin başında geliyor. İster hemşire ister hasta bakıcı olun sağlık sektöründe kolaylıkla iş bulabilirsiniz.
Elektrik Mühendisliği

                                    
                                    Genelde, robot teknolojiler veya sağlık, iletişim ve teknoloji dallarında çalışan elektrik mühendisliği bölümünü okuyanlar iş bulmak konusunda rahat olan grupta yer alıyor.
Elektrik Mühendisliği Genelde, robot teknolojiler veya sağlık, iletişim ve teknoloji dallarında çalışan elektrik mühendisliği bölümünü okuyanlar iş bulmak konusunda rahat olan grupta yer alıyor.
Veterinerlik

                                    
                                    Geçen yıllarda veterinerliğin, istihdam oranı en yüksek meslek olduğu açıklanmıştı. Bu bölümden mezun olanlar arasındaki işsizlik oranı ise yüzde 4.3. Veterinerlik fakültesinden mezun olanların çalışma alanları oldukça geniş.
Veterinerlik Geçen yıllarda veterinerliğin, istihdam oranı en yüksek meslek olduğu açıklanmıştı. Bu bölümden mezun olanlar arasındaki işsizlik oranı ise yüzde 4.3. Veterinerlik fakültesinden mezun olanların çalışma alanları oldukça geniş.
 Ekonomi

                                    
                                    Ekonomi bölümü okuyanlar hem daha yüksek bir maaşa sahip oluyor hem de daha kolay iş imkanı bulabiliyor.
Ekonomi Ekonomi bölümü okuyanlar hem daha yüksek bir maaşa sahip oluyor hem de daha kolay iş imkanı bulabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >