Minik kalplere şifa oluyorlar: Kansersiz Yaşam Derneği

kansersiz yaşam derneği
kansersiz yaşam derneği

İyi ki kanser olmuşum diyen Dida Kaymaz’ın minik kalplere umut olan hikayesi…

Kansersiz Yaşam Derneği; 2010 yılında kanser hastası Dida Kaymaz tarafından kurulmuş bir dernek. Bugün 7. yılını doldurmuş olan bu dernek artık içerisinde alt yapılarını da bulunduruyor ve Gençlik Komitesi ile şehir dışına gidip sayısız çocuğa ulaşıyor.

Dida Kaymaz kimdir?

                                    Dida Kaymaz bundan tam 12 yıl önce hayatında büyük bir dönüşüm yaşadı. 6 aylık ömrünün kaldığını öğrendiği andan itibaren, kanser ile tam 5 yıl mücadele ettiği yolculuğu başladı. Bu süreçte çeşitli tedaviler gören ve mücadeleden hiç vazgeçmeyen Kaymaz, hayatını toptan değiştirmiş ve Kansersiz Yaşam Derneğini kurmuş.
Dida Kaymaz kimdir? Dida Kaymaz bundan tam 12 yıl önce hayatında büyük bir dönüşüm yaşadı. 6 aylık ömrünün kaldığını öğrendiği andan itibaren, kanser ile tam 5 yıl mücadele ettiği yolculuğu başladı. Bu süreçte çeşitli tedaviler gören ve mücadeleden hiç vazgeçmeyen Kaymaz, hayatını toptan değiştirmiş ve Kansersiz Yaşam Derneğini kurmuş.
"Herkesi affettim"

                                    
                                    Tedavi sürecinde kendisine yeni bir yol seçen Kaymaz için hayatın anlamı da değişmiş. O bu süreci şu şekilde tanımlıyor: "Beslenme, sağlıklı uyku, aile yakınının tavrı ve doktorunla konuşabilmek çok önemli... Bunların dışında tedavi süresince farklı terapiler gördüm. En çok işe yarayanlardan biri bilinçaltı tedavisiydi. Bilinçaltımı temizledim, herkesi affettim"
"Herkesi affettim" Tedavi sürecinde kendisine yeni bir yol seçen Kaymaz için hayatın anlamı da değişmiş. O bu süreci şu şekilde tanımlıyor: "Beslenme, sağlıklı uyku, aile yakınının tavrı ve doktorunla konuşabilmek çok önemli... Bunların dışında tedavi süresince farklı terapiler gördüm. En çok işe yarayanlardan biri bilinçaltı tedavisiydi. Bilinçaltımı temizledim, herkesi affettim"
Kansersiz Yaşam Derneği neler yapıyor?

                                    
                                    2010 yılında kurulan bu dernek çeşitli faaliyetlerini gün geçtikçe büyütmeye devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında kanser hastası çocuklara ulaşan bu dernek; düzenlediği etkinlikler ve faaliyetler ile hem gönüllülere ulaşıyor hem de yardımların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.
Kansersiz Yaşam Derneği neler yapıyor? 2010 yılında kurulan bu dernek çeşitli faaliyetlerini gün geçtikçe büyütmeye devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında kanser hastası çocuklara ulaşan bu dernek; düzenlediği etkinlikler ve faaliyetler ile hem gönüllülere ulaşıyor hem de yardımların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.
Kimler destek veriyor?

                                    Derneğin faaliyetlerine dileyen herkes destek olabiliyor, çocukların yüzünü güldüren sayısız yardım faaliyet ve etkinliğinin yapıldığı bu dernekte Zeynep Yılmaz, Barış Arduç, Pelin Karahan ve Mustafa Ceceli gibi birçok isim de faaliyetler de bulundu ve bulunmaya devam ediyor.
Kimler destek veriyor? Derneğin faaliyetlerine dileyen herkes destek olabiliyor, çocukların yüzünü güldüren sayısız yardım faaliyet ve etkinliğinin yapıldığı bu dernekte Zeynep Yılmaz, Barış Arduç, Pelin Karahan ve Mustafa Ceceli gibi birçok isim de faaliyetler de bulundu ve bulunmaya devam ediyor.
Gençlik Komitesi 
Derneğin bir de Gençlik Komitesi bulunuyor. Komitenin kurucusu Kübra Karataş, O, bu girişime kalkıştığında yıl 2013'dü. Burada hem komite üyeleri hem de gönüllü gençler çocuklar için yardım kampanyaları düzenleyip onları tedavi gördükleri hastahaneler de ziyaret ediyorlar ve hikayelerine ortak oluyorlar. Bugün dernek içerisinde aktif olarak görev alan 20 genç bulunuyor.
Gençlik Komitesi Derneğin bir de Gençlik Komitesi bulunuyor. Komitenin kurucusu Kübra Karataş, O, bu girişime kalkıştığında yıl 2013'dü. Burada hem komite üyeleri hem de gönüllü gençler çocuklar için yardım kampanyaları düzenleyip onları tedavi gördükleri hastahaneler de ziyaret ediyorlar ve hikayelerine ortak oluyorlar. Bugün dernek içerisinde aktif olarak görev alan 20 genç bulunuyor.
Kübra Karataş kimdir?
1992 yılında Adana'da doğan Karataş, ünlü Doktor Mustafa Karataş'ın kız kardeşi. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünden 2011 yılında mezun olan Karataş, yüksek lisans eğitimini ise Bilgi Üniversitesinde tamamladı. Komitenin başkanı olan Karataş, hem derneğin etkinliklerinin oluşturulmasında aktif rol oynuyor hem de yardımlara koşuyor ve tüm bunları büyük bir gönüllülük ile yapıyor.
Kübra Karataş kimdir? 1992 yılında Adana'da doğan Karataş, ünlü Doktor Mustafa Karataş'ın kız kardeşi. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünden 2011 yılında mezun olan Karataş, yüksek lisans eğitimini ise Bilgi Üniversitesinde tamamladı. Komitenin başkanı olan Karataş, hem derneğin etkinliklerinin oluşturulmasında aktif rol oynuyor hem de yardımlara koşuyor ve tüm bunları büyük bir gönüllülük ile yapıyor.
Yaptıkları etkinlik ve çalışmalardan bazıları
Yaptıkları etkinlik ve çalışmalardan bazıları
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >