Mirac: Türkiye'de insanlar şeytanlaşmış bir müzik icra ediyor

Mirac sahne adıyla bilinen rap şarkıcısı Harun Dinç, rap müzik hakkında samimi açıklamalarda bulundu.
Mirac sahne adıyla bilinen rap şarkıcısı Harun Dinç, rap müzik hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Türkçe rap denilince akla gelen isimlerden olan özellikle 2005-2011 yılları arasında popülerlik kazanan Mirac, uzun süren sessizliğini çıkardığı 'Hercümerc' albümüyle bozdu. Mirac sahne adıyla bilinen Harun Dinç, GZT'ye verdiği özel röportajda, Türkiye'nin yozlaşmış rap kültürüne ve bu yozlaşmışlığa sanatçıların nasıl çanak tutuğunu samimi açıklamalarla GZT.com okurlarına anlattı.

Mirac sahne ismiyle tanınan rapçi Harun Dinç, son dönemlerde Amerikan kültür hegemonyasından bir hayli etkilenen, söz ve müzik tarzlarıyla yozlaşan Türkçe rap kültürünün ve rap sanatçılarının özünedönüp oradan ilham alması gerektiğini belirtti.

Türkçe rap şarkılarının hitap ettiği genç kitleyi göz önüne alacak olursak, şarkı sözlerinin 15-18 yaş ortalamasına sahip genç rap müzikseverlerin üzerinde oluşturduğu ahlaki tahribat giderek daha tehlikeli boyutlar kazanıyor.

  • Mirac, ''İnsanlar uyuşturucu, cinsel içerikli, yozlaşmış, ahlaki açıdan adeta şeytanlaşmış bir müzik icra ediyorlar. Bir çocuk sahibi olduğunuzu düşünün. Çocuğunuz ilkokula gidiyor ve okulun önünde bir uyuşturucu satıcısı var. Hangi anne baba hangi insan bundan memnun olur. Bundan memnun olan hiçbir insan bulamazsınız." ifadelerini kullandı.

Yıllardır rap müzik camiasının içinde olan Mirac,

İnsanların aklına rap denilince maalesef uyuşturucuya teşvik ve cinsellik gibi ahlaki açıdan hiçbir ebeveynin onaylamayacağı bir müzik türü geliyor. Bunun için sanatçıların aynaya dönüp kendileriyle yüzleşmesi gerekiyor.

GZT YouTube kanalını takip etmeyi unutmayın!

Röportajın tamamı için:

https://www.gzt.com/roportaj/i...

Mirac, ilk rap şarkı kaydını, “Mozole Mirach” sahne ismiyle 2003 yılında henüz 16 yaşındayken kaydetmeye başladı.

Rap şarkıcısı Mirac kimdir?

Gerçek ismi Harun Dinç olan rap şarkıcısı Mirac, Tekirdağ doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Tekirdağ’da tamamladı. Ardından hayallerini gerçekleştirmek ve yaptığı müziği bir üst seviyeye taşımak için İstanbul’a geldi. Aradan 1 yıl gibi kısa bir süre geçtikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Teknolojileri Bölümünü kazandı. Kariyeri için ufak bir mihenk taşı oldu. 15 yaşından beri Rap müziğiyle ilgileniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >