'Müslüm' filminden para almayan Muhterem Nur: 'Emekli maaşıyla geçiniyorum'

Yayınlandığı günden beri izlenme rekorları kıran Müslüm filminden bir kuruş para almadığını belirten Muhterem Nur, emekli maaşıyla geçindiğini ve herhangi bir ücret talep etmediğini açıkladı.
Yayınlandığı günden beri izlenme rekorları kıran Müslüm filminden bir kuruş para almadığını belirten Muhterem Nur, emekli maaşıyla geçindiğini ve herhangi bir ücret talep etmediğini açıkladı.

Beyaz TV'de yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz' magazin programına konuşan ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, Gürses'in hayat hikayesinin anlatıldığı ve vizyona girdiği günden bu güne 4,5 milyon kişi tarafından izlenen 'Müslüm' filminden para almadığını açıkladı.

Genç şarkıcı Emre Kaya geçtiğimiz hafta, her Çarşamba günü TRT Müzik'te yayınlanan 'Emre Kaya Apayrı' adlı programından Müslüm filminin yapımcılarına çağrıda bulunarak elde edilen kazançtan Muhterem Nur'a verilmesini istemişti.

Emre Kaya, programında Müslüm Gürses ile özdeşleşmiş 'Tanrı İstemezse' isimli şarkıyı söyleyerek şarkının bir bölümünü Gürses'i taklit etmişti. Emre Kaya, şarkının ardından milyonlarca izleyicinin önünde Müslüm filminin yapımcılarına Muhterem Nur çağrısında bulundu:

  • "Film gerçekten çok güzel olmuş. Ancak bir konuya parmak basmak gerekli. Bütün büyük isimler vefat ettikten sonra eşleri maddi sıkıntıya düşüyor. Cem Karaca'dan Erol Büyükburç'a, Barış Manço'ya kadar... O yüzden ben buradan filmin yapımcısına çağrıda bulunuyorum. Şu ana kadar yaklaşık 50 milyon lira kazanmış film, umarım daha da çok kazanır. Muhterem Nur'a da kazancın belli bir yüzdesi aktarılır diye ümit ediyorum. Böylesine büyük bir sanatçının eşinin ileride sıkıntıya düştüğü yönündeki haber, bir sanatçı olarak benim içimi acıtır."

"Bir kuruş almadım"
4.5 milyon kişi tarafından izlenen 'Müslüm' filmiyle ilgili şaşırtan bir açıklama yapan Muhterem Nur, "Mustafa Bey'den bir kuruş almadım, almayı da düşünmedim" dedi.
"Bir kuruş almadım" 4.5 milyon kişi tarafından izlenen 'Müslüm' filmiyle ilgili şaşırtan bir açıklama yapan Muhterem Nur, "Mustafa Bey'den bir kuruş almadım, almayı da düşünmedim" dedi.
"Emekli maaşıyla geçiniyorum"
Emeklilik maaşlarıyla geçindiğini söyleyen Muhterem Nur, "Yurt dışından ve Türkiye'den aldığım emekli maaşı ile ayda elime 6 bin lira geçiyor, evimin aidatı ve yanımda çalışanların maaşını verdikten sonra 2 bin TL kalıyor. Onunla geçiniyorum" dedi.
"Emekli maaşıyla geçiniyorum" Emeklilik maaşlarıyla geçindiğini söyleyen Muhterem Nur, "Yurt dışından ve Türkiye'den aldığım emekli maaşı ile ayda elime 6 bin lira geçiyor, evimin aidatı ve yanımda çalışanların maaşını verdikten sonra 2 bin TL kalıyor. Onunla geçiniyorum" dedi.
"Muhterem Nur'un benden bir para talebi olmadı"
Bu sözler üzerine canlı yayına bağlanan filmin yapımcısı Mustafa Uslu "Ben olaya sonradan dahil oldum. Daha önce Nuri Yıldırım anlaşma yapılmıştı. Muhterem Nur'un benden bir para talebi olmadı. Kendisi bu filmin sahibidir, o ne isterse o olur.." dedi.
"Muhterem Nur'un benden bir para talebi olmadı" Bu sözler üzerine canlı yayına bağlanan filmin yapımcısı Mustafa Uslu "Ben olaya sonradan dahil oldum. Daha önce Nuri Yıldırım anlaşma yapılmıştı. Muhterem Nur'un benden bir para talebi olmadı. Kendisi bu filmin sahibidir, o ne isterse o olur.." dedi.
58 milyon 462 bin 172,61 lira
Müslüm filmin yayına girdiğinden bu yana olan hasılatının 58 milyon 462 bin 172,61 lira olduğu ortaya çıktı.
58 milyon 462 bin 172,61 lira Müslüm filmin yayına girdiğinden bu yana olan hasılatının 58 milyon 462 bin 172,61 lira olduğu ortaya çıktı.
Sağlam oyuncu kadrosu
Müslüm Gürses'in çocukluğunu canlandıran Şahin Kendirci'nin oyunculuğuyla dikkati çektiği yapımda, Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Taner Ölmez, Erkan Avcı, Turgut Tuncalp ve Caner Kurtaran rol alıyor.
Sağlam oyuncu kadrosu Müslüm Gürses'in çocukluğunu canlandıran Şahin Kendirci'nin oyunculuğuyla dikkati çektiği yapımda, Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Taner Ölmez, Erkan Avcı, Turgut Tuncalp ve Caner Kurtaran rol alıyor.
İlk haftadan rekor kırdı
Türkiye’nin verilerine göre; ikinci hafta sonunda seyirci sayısını arttıran Müslüm, 788.280 seyirciyle gişe liderliğini sürdürdü. 600 bin seyirciyle görkemli bir açılışa imza atan Müslüm, ikinci hafta sonunda izleyici sayısını yüzde 31,3 artırdı ve 788 bin 280’e çıkardı.
İlk haftadan rekor kırdı Türkiye’nin verilerine göre; ikinci hafta sonunda seyirci sayısını arttıran Müslüm, 788.280 seyirciyle gişe liderliğini sürdürdü. 600 bin seyirciyle görkemli bir açılışa imza atan Müslüm, ikinci hafta sonunda izleyici sayısını yüzde 31,3 artırdı ve 788 bin 280’e çıkardı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >