Öğretmenlik mesleğini sizlere yeniden sevdirecek 5 karakter

Ölü Ozanlar Derneği filminin başrolünde Robin Williams bulunuyordu

Öğrencilerine, öğretmen olmanın dışında hem anne hem de baba olmayı başarabilmiş tüm eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Yarın 24 KasımÖğretmenler Günü! Öğrencilerine hem anne-baba hem de arkadaş olabilmeyi başarabilmiş tüm eğitimcilerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Sizlere bu önemli güne özel olarak, öğretmenlik mesleğini seyirciye farklı bir şekilde yansıtmayı başarabilmiş 5 kurgusal karakteri sunuyoruz.

Eminiz sizler de onlardan bir şeyler öğrenmişsinizdir:

Hayat Bilgisi - Afet Güçverir / 2006

                                    Günümüzün en popüler isimlerini sırasında öğrenci olarak oturtan, ezberci eğitimden uzak hikayesiyle yıllarca taklitleri bile yapılan bir dizi. Afet Öğretmen, hepimizin öğretmeniydi.
Hayat Bilgisi - Afet Güçverir / 2006 Günümüzün en popüler isimlerini sırasında öğrenci olarak oturtan, ezberci eğitimden uzak hikayesiyle yıllarca taklitleri bile yapılan bir dizi. Afet Öğretmen, hepimizin öğretmeniydi.
Her Çocuk Özeldir - Ram Shankar / 2007

                                    Aamir Khan'ın mutlaka izlenmesi gereken birkaç özel filminden biridir kuşkusuz. Her çocuğun kendine özgü yeteneklerinin olduğunu ve kimsenin doktor, mühendis vb. bir mesleği yapmak zorunda olmadığı gerçeğini yüzümüze yüzümüze vururdu.
Her Çocuk Özeldir - Ram Shankar / 2007 Aamir Khan'ın mutlaka izlenmesi gereken birkaç özel filminden biridir kuşkusuz. Her çocuğun kendine özgü yeteneklerinin olduğunu ve kimsenin doktor, mühendis vb. bir mesleği yapmak zorunda olmadığı gerçeğini yüzümüze yüzümüze vururdu.
Ölü Ozanlar Derneği - John Keating / 1989 

                                    Robin Williams'ı bizlere bir kez daha sevdiren, edebiyatın büyülü dünyasında derin rüyalara daldıran bir baş yapıt. İzlemeyen yoktur diye tahmin ediyoruz.
Ölü Ozanlar Derneği - John Keating / 1989 Robin Williams'ı bizlere bir kez daha sevdiren, edebiyatın büyülü dünyasında derin rüyalara daldıran bir baş yapıt. İzlemeyen yoktur diye tahmin ediyoruz.
Hababam Sınıfı - Mahmut Hoca / 1975

                                    6 seri halinde çekilen bu gişe rekortmeni film, öğretmenliği en derininden işleyen yönüyle dikkat çekiyordu. Öğrenciliğin sadece ders çalışmaktan ibaret olmadığı, öğretmenliğin ve anne - babalığın ise sadece bilinenle sınırlı kalmadığını bizlere güldüre güldüre öğreten kült bir yapım. Kuşkusuz en unutulmaz karakterlerinden biri de Mahmut Hoca'ydı.
Hababam Sınıfı - Mahmut Hoca / 1975 6 seri halinde çekilen bu gişe rekortmeni film, öğretmenliği en derininden işleyen yönüyle dikkat çekiyordu. Öğrenciliğin sadece ders çalışmaktan ibaret olmadığı, öğretmenliğin ve anne - babalığın ise sadece bilinenle sınırlı kalmadığını bizlere güldüre güldüre öğreten kült bir yapım. Kuşkusuz en unutulmaz karakterlerinden biri de Mahmut Hoca'ydı.
Sevgili Öğretmenim - Hülya Hoca / 1965

                                    Genç bir öğretmen ve şımarık öğrencilerinin arasında verdiği hayatta kalma mücadelesinin öğrettiği bir şey vardı: 'Kuvvetlinin zayıfa destek olması, zenginin yoksula el uzatması, insanların birbirlerine yardım ederek yaşaması ayıp değil.' Öğretmenimiz Hülya Koçyiğit, talebesi Ediz Hun.
Sevgili Öğretmenim - Hülya Hoca / 1965 Genç bir öğretmen ve şımarık öğrencilerinin arasında verdiği hayatta kalma mücadelesinin öğrettiği bir şey vardı: 'Kuvvetlinin zayıfa destek olması, zenginin yoksula el uzatması, insanların birbirlerine yardım ederek yaşaması ayıp değil.' Öğretmenimiz Hülya Koçyiğit, talebesi Ediz Hun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >