Oscar'ın yıldızı: 'Netflix'

Roma filmi yönetmeni; Alfonso Cuaron.
Roma filmi yönetmeni; Alfonso Cuaron.

91. Oscar ödülleri Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Lady Gaga, Ramil Melek gibi isimlerin ödül aldığı gecede Netflix'te yayınlanan Roma filmi En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematografi ödüllerini alarak geceye damgasını vurdu.

Dijital yayın platformu Netflix son zamanlarda oldukça gündemde. Başarılı ve orijinal yayınları olan platform 91. Oscar ödüllerine damgasını vurdu. Dağıtım ve yayın hakları Netflix'te olan film En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematografi ödüllerinin sahibi oldu.

Gecenin yıldızı Roma

Netflix'in yapımı Roma filmi En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematografi ödüllerinin sahibi oldu. Neredeyse bütün ödülleri toplayan film gecede dikkat çekti.

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Harry Potter ve Azkaban Tutsağı gibi başarılı filmler ile karşımıza çıkan iki Oscar ödüllü Alfonso Cuaron üstlendi.

Alfonso Cuaron.
Alfonso Cuaron.

Filmin konusu

Film, Meksiko'nun 1970'lerdeki siyasi kargaşa ortamında, bir evde hizmetçi olarak çalışan bir kadının canlı ve duygusal bir portresini sunuyor.

Roma birçok festivalde ayakta alkışlandı. İzleyenlerden oldukça iyi etki alan film Oscar'ın en güçlü adaylarından birisiydi. Film, Roma, Meksiko’da, geçtiği mahalleden adını alıyor.

Dijital yayın platformu Netflix geçen yıl yapılan Oscar ödül töreninde Icarus filmiyle ilk ödülünü kazanmıştı.

Netflix Icarus filminden bir kare.
Netflix Icarus filminden bir kare.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >