Payitaht Abdülhamid dizisi yurt dışında en çok izlenenler arasına girdi

​Payitaht Abdülhamid.
​Payitaht Abdülhamid.

Payitaht Abdülhamid dizisinin başrol oyuncusu Bülent İnal, dizinin Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da izlendiğini söyledi. İnal, 'Abdülhamid hayranlığı, sevgisi ve dizinin hayranları gün geçtikçe çoğalıyor' dedi.

Son yıllarda Türk yapımı diziler, sınırları aşarak yurt dışında da büyük ilgi görmeye başladı. Yurt dışında, TRT'nin TV ve internet yayınının yanı sıra farklı mecralar üzerinde de en çok izlenen yapımlar arasında yer alan dizilerden biri olan Payitaht Abdülhamid'in yönetmeni ile başrol oyuncuları değerlendirmede bulundu.

Payitaht Abdülhamit dizisinden kareler.
Payitaht Abdülhamit dizisinden kareler.

Dizinin yönetmeni Emre Konuk yurt dışında gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getirerek, "Biz tabii çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz ve cuma günü de yayını izliyoruz. Dünyada neler oluyor, çok fikrimiz olmuyor. Oyuncularımız yurt dışına gittiğinde, onlara gösterilen ilgi ve bize gelen mesajlardan anlıyoruz ki sadece bu ülke topraklarında değil, bütün dünyaya yayılmış ve ses getirmiş bir iş yapmışız. Gurur duyuyoruz tabii." ifadelerini kullandı.

Bülent İnal.
Bülent İnal.

Çekimlerin gayet keyifli geçtiğini kaydeden Konuk, şu bilgileri verdi:

  • "Hava şartları biraz zorlaştı. Platoda olduğumuz için diğer setlere göre daha da iyiyiz diyebilirim. Payitaht, dizi tarihi için bence önemli bir proje. Çok önemli bir zatın hayatını anlatıyoruz. Sultan Albülhamid, Osmanlı döneminin en önemli padişahlarından birisi. Çok çetin bir dönem, Osmanlı'nın son dönemleri. 33 yıl (Osmanlı devletinin) yıkılmasını ertelemiş ve belki de bugünkü Türkiye'nin temellerini atmış bir sultan. Dolayısıyla çekmekten keyif aldığım bir iş. Tabii ki tarihi dizilerden öğrenemiyoruz ama bu tip dizilerin okuma alışkanlığını yeniden kazandırması, tarihe merakı artırması, amacımıza ulaştığımızı gösteriyor."

Payitaht Abdülhamit dizisinden kareler.
Payitaht Abdülhamit dizisinden kareler.

Bülent İnal: İkinci evimiz gibi oldu burası

Dizinin başrol oyuncusu Bülent İnal, son olarak Katar'ın başkenti Doha'daki bir film festivaline gittiklerini belirterek,

  • "Çok güzel tepkiler vardı. Biz Payitaht Abdülhamid dizisinin oralarda (Doha) da bu kadar izlendiğinin farkında değildik. Orada, Youtube ya da sosyal medya üzerinden aynı gün, anında çevrilip yayınlanıyormuş. Büyük bir sevgiyle karşıladılar bizi. Farklı Arap ülkelerinden de aynı sevgiyi görüyoruz, sosyal medya üzerinden. Abdülhamid hayranlığı, sevgisi ve dizinin hayranları gün geçtikçe çoğalıyor. Biz aynı şekilde, aynı ciddiyetle ve aynı sevgiyle işimizi yapmaya devam ediyoruz. İnşallah böyle devam ederiz." diye konuştu.

Payitaht Abdülhamit dizisinden kareler.
Payitaht Abdülhamit dizisinden kareler.

İnal, dizinin aynı şekilde bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, "Keyifli gidiyor. Artık bir aile gibi olduk. İkinci evimiz gibi oldu burası. Her gün buradayız." değerlendirmesinde bulundu.

Payitaht Abdülhamit dizisinden kareler.
Payitaht Abdülhamit dizisinden kareler.

Kendi neslimize gerçek tarihini anlatıyoruz

Bülent İnal ve Bahadır Yenişehirlioğu.
Bülent İnal ve Bahadır Yenişehirlioğu.

Tahsin Paşa'yı canlandıran oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu da Payitaht Abdülhamid'in sıradan bir dizi olmadığını ve popüler kültüre uygun bir iş yapmadıklarını söyledi. Yenişehirlioğlu, çok yoğun çalıştıklarına işaret ederek, "Her geçen gün, Payitaht Abdülhamid dizisinin Türkiye sınırlarını aşıyor olması ve bütün dünyada çok ciddi bir ilgiyle karşılanması, aktörler ve yapımcılar olarak taşın altına elini koyan herkes açısından ciddi manada bizi kamçılıyor." ifadelerine yer verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >