Rock müziğin renkli sesi: Özlem Tekin

özlem tekin
özlem tekin

Yeni şarkıları, düetleri ve onlara kattığı ritmik hareketleriyle kendi müziğini oluşturmayı kısa sürede başardı.

Özlem Tekin; müziğinde oluşturduğu farklılığı, coverları, ritmik hareketleriyle adını kısa sürede duyurmuş bir isim.

Şebnem Ferah gibi isimler ile çıktığı yolda, şarkılarını yeni nesil ile buluşturmaya devam eden Tekin'e gelin daha yakından bakalım.

Amerika'dan Ankara'ya doğru ilerleyen süreç

                                    
                                    
                                    18 Kasım 1971 tarihinde Amerika'da dünyaya geldi. 7 yaşına kadar burada yaşadıktan sonra 1978 yılında Ankara'ya geri döndü. Amerikan vatandaşlığı da bulunan Tekin'in 2 ablası bulunuyor.
Amerika'dan Ankara'ya doğru ilerleyen süreç 18 Kasım 1971 tarihinde Amerika'da dünyaya geldi. 7 yaşına kadar burada yaşadıktan sonra 1978 yılında Ankara'ya geri döndü. Amerikan vatandaşlığı da bulunan Tekin'in 2 ablası bulunuyor.
Eğitimini Ankara'da tamamladı

                                    
                                    Artık işi profesyonelleştirme sürecine geldiğinde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kalrnet Bölümünden mezun oldu. bu süreçte çeşitli müzik çalışmalarına başladı. Sonrasında İstanbul'a geçiş yaparak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümünden mezun oldu.
Eğitimini Ankara'da tamamladı Artık işi profesyonelleştirme sürecine geldiğinde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kalrnet Bölümünden mezun oldu. bu süreçte çeşitli müzik çalışmalarına başladı. Sonrasında İstanbul'a geçiş yaparak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümünden mezun oldu.
Sesini duyurmak için ilk adım: Grup Lokomotif

                                    
                                    
                                    Artık sesini duyurmanın vakti geldiğinde ise kendisine gelen teklifi değerlendirerek Grup Lokomotif bünyesinde Seyyal Taner ve Zerrin Özer'in vokalistliğini yapmaya başladı. 1984 yılında ise solistliğe geçişin ilk temellerini attı.
Sesini duyurmak için ilk adım: Grup Lokomotif Artık sesini duyurmanın vakti geldiğinde ise kendisine gelen teklifi değerlendirerek Grup Lokomotif bünyesinde Seyyal Taner ve Zerrin Özer'in vokalistliğini yapmaya başladı. 1984 yılında ise solistliğe geçişin ilk temellerini attı.
Rock müzik'de yeni bir ses: Volvox

                                    
                                    
                                    Şebnem Ferah, Ebru Bank gibi isimlerin yer aldığı Volvox ile 2 yıl sahne alan Tekin, burada hem şarkı söyledi hem de klavye çaldı fakat bu grup da tıpkı diğer gruplar gibi kaçınılmaz sonu Tekin'in ayrılışı ile yaşadı.
Rock müzik'de yeni bir ses: Volvox Şebnem Ferah, Ebru Bank gibi isimlerin yer aldığı Volvox ile 2 yıl sahne alan Tekin, burada hem şarkı söyledi hem de klavye çaldı fakat bu grup da tıpkı diğer gruplar gibi kaçınılmaz sonu Tekin'in ayrılışı ile yaşadı.
İlk albüm: Kime Ne?

                                    
                                    
                                    İlk solo albümü için Hakan Peker ile çalışan Tekin, Kime Ne albümündeki Aşk Her Şeyi Affeder mi ile büyük çıkış yakaladı. İkinci albüm Öz ile ise Türkiye'nin ilk elektronik müzik albümünü dinleyiciyle buluşturdu.
İlk albüm: Kime Ne? İlk solo albümü için Hakan Peker ile çalışan Tekin, Kime Ne albümündeki Aşk Her Şeyi Affeder mi ile büyük çıkış yakaladı. İkinci albüm Öz ile ise Türkiye'nin ilk elektronik müzik albümünü dinleyiciyle buluşturdu.
7 albüm, 12 proje

                                    
                                    
                                    
                                    Günümüze kadar süren süreçte 7 albüm yayınlayan Tekin, ayrıca 2 tiyatro oyununda ve 10 ayrı film ve dizi projesinde oyunculuk yaparak seyircinin karşısına çıktı. Bunlardan en dikkat çekeni ise Hokkabaz filmi oldu.
7 albüm, 12 proje Günümüze kadar süren süreçte 7 albüm yayınlayan Tekin, ayrıca 2 tiyatro oyununda ve 10 ayrı film ve dizi projesinde oyunculuk yaparak seyircinin karşısına çıktı. Bunlardan en dikkat çekeni ise Hokkabaz filmi oldu.
Özlem Tekin dinlemeye devam

                                    
                                    
                                    Uzun bir süredir Bodrum'da yaşayan Tekin , albüm yapmasa da müzik çalışmalarına devam ediyor. Onu ise son olarak muhtar olduğu haberleri ile bültenlerde görmüştük.
Özlem Tekin dinlemeye devam Uzun bir süredir Bodrum'da yaşayan Tekin , albüm yapmasa da müzik çalışmalarına devam ediyor. Onu ise son olarak muhtar olduğu haberleri ile bültenlerde görmüştük.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >