Sağlığınız için ithal somonlara avuç dolusu para vermenize gerek yok; hamsi bir şifa deposu

Uzmanlar hamsi, sardalya, uskumru ve palamut gibi kendi denizlerimizde yetişen balıklar yerine; hala Norveç'ten ithal edilip genellikle çiftlikte üretilen somonun tüketilmesi durumunu eleştiriyor.

Norveç'in somonu marka haline getirip dünyaya mal etmesine karşılık; Türkiye'de somonla aynı Omega değerine sahip olan hamsi, ne yazık ki bir somon kadar rağbet görmüyor.

Hangi balık ne zaman tüketilmeli? Hangi mevsimde balık yenir? İşte yanıtı!

Hangi mevsim, hangi balık tüketilmeli?
Hangi mevsim, hangi balık tüketilmeli?
Omega3 bakımından zengin besinler

                                    
                                    
	Keten tohumu yağı
	Keten tohumu 
	Balık yağı 
	Filizlenmiş turp tohumu
	Somon balığı 
	Balık suyu 
	Taze fesleğen
	Kurutulmuş mercanköşk 
	Ringa balığı 
	Uskumru balığı 
	Asma yaprağı 
	Sarımsak tozu 
	Ceviz yağı 
	Pişmiş brokoli 
	Hamsi balığı 
	Kurutulmuş tarhun otu
	Kurutulmuş nane 
	Ton balığı 
	Soya yağı
Omega3 bakımından zengin besinler Keten tohumu yağı Keten tohumu Balık yağı Filizlenmiş turp tohumu Somon balığı Balık suyu Taze fesleğen Kurutulmuş mercanköşk Ringa balığı Uskumru balığı Asma yaprağı Sarımsak tozu Ceviz yağı Pişmiş brokoli Hamsi balığı Kurutulmuş tarhun otu Kurutulmuş nane Ton balığı Soya yağı
Omega değeriniz eksikse, bunlara hazırlıklı olun!

                                    
                                    Bu besinleri düzenli olarak tüketmediğiniz taktirde kalp damar hastalıkları başta olmak üzere, yoğun bir dikkat eksikliği, egzama benzeri alerjiler, kepek, saç, göz ve cilt kuruluğu gibi problemlerle karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.
Omega değeriniz eksikse, bunlara hazırlıklı olun! Bu besinleri düzenli olarak tüketmediğiniz taktirde kalp damar hastalıkları başta olmak üzere, yoğun bir dikkat eksikliği, egzama benzeri alerjiler, kepek, saç, göz ve cilt kuruluğu gibi problemlerle karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.
Beslenme şeklinizi değiştirin!

                                    
                                    Kalp, damar sağlığından tutun vücudun çok sayıda organına şifa niteliğinde olan Omega3'e, beslenme şeklinizi değiştirerek de sahip olabilirsiniz.
Beslenme şeklinizi değiştirin! Kalp, damar sağlığından tutun vücudun çok sayıda organına şifa niteliğinde olan Omega3'e, beslenme şeklinizi değiştirerek de sahip olabilirsiniz.
Omega3 nedir? 

                                    
                                    Çoklu doymamış yağ asitleri olan “Omega3 yağ asitleri” vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olan; ancak vücut tarafından üretilemeyen yağ asitleri olarak tanımlanabilir.
Omega3 nedir? Çoklu doymamış yağ asitleri olan “Omega3 yağ asitleri” vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olan; ancak vücut tarafından üretilemeyen yağ asitleri olarak tanımlanabilir.
Cıva konusunda içiniz rahat olsun 

                                    
                                    Uzmanlar balıklardaki cıva oranının, yalnızca uzun ömürlü olan köpekbalığı ve balina gibi olanlarda yüksek oranda olduğunu da vurguluyor. Hamsi ve sardalya gibi balıklar kısa ömürlü olduğundan bu balıkların cıva oranı oldukça düşüktür. Bu yüzden çocuklar ve hamileler rahatlıkla tüketebilir.
Cıva konusunda içiniz rahat olsun Uzmanlar balıklardaki cıva oranının, yalnızca uzun ömürlü olan köpekbalığı ve balina gibi olanlarda yüksek oranda olduğunu da vurguluyor. Hamsi ve sardalya gibi balıklar kısa ömürlü olduğundan bu balıkların cıva oranı oldukça düşüktür. Bu yüzden çocuklar ve hamileler rahatlıkla tüketebilir.
Kızarmış balığın Omega3 değeri yok oluyor

                                    
                                    Uzmanlar balığın özellikle fırında pişirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor; balıklar yağda kızartıldığında Omega3 değerini kaybedebiliyor.
Kızarmış balığın Omega3 değeri yok oluyor Uzmanlar balığın özellikle fırında pişirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor; balıklar yağda kızartıldığında Omega3 değerini kaybedebiliyor.
Mevsiminde deniz ürünü 

                                    
                                    Denizlerde yetişen mevsim balıkları, çiftlikte yetişen balıklara ya da ithal balıklara oranla çok daha sağlıklıdır. Bu yüzden tüketim sırasında onlara öncelik verilmelidir.
Mevsiminde deniz ürünü Denizlerde yetişen mevsim balıkları, çiftlikte yetişen balıklara ya da ithal balıklara oranla çok daha sağlıklıdır. Bu yüzden tüketim sırasında onlara öncelik verilmelidir.
Fiyatı düşük, değeri büyük 

                                    
                                    Besin değeri fiyatına oranla oldukça yüksek olan sardalya, palamut ve hamsi özellikle çocuklar ve hamileler tarafından her fırsatta tüketilmeli.
Fiyatı düşük, değeri büyük Besin değeri fiyatına oranla oldukça yüksek olan sardalya, palamut ve hamsi özellikle çocuklar ve hamileler tarafından her fırsatta tüketilmeli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >