Sahur sofralarınızı lezzetiyle şenlendirecek 5 doyurucu içecek

Birbirinden leziz içecek tarifleri.
Birbirinden leziz içecek tarifleri.

Bu sevimli renkteki smoothieler uzun süre tokluk hissi yaşamanızı sağlayacak.

11 Ayın Sultanı Ramazan tüm güzelliğiyle geldi… İftar ve sahurun arasının yakın olması nedeniyle birçok kişi sahurda hafif gıdalar tercih ediyor. Sahurda hem lezzetli hem de doyurucu bir şeyler tüketmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, karşınızda 5 ayrı smoothie tarifi;

Pazartesi - Sarı Smoothie
Malzemeler; 

  
1 adet doğranmış muzYarım su bardağı dondurulmuş mango

  
Yarım su bardağı dondurulmuş ananas

  
Yarım su bardağı yoğurt

  
Yarım su bardağı ananas suyu (Ananas suyu yerine portakal suyu ya da badem sütü kullanabilirsiniz.)1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil

  


   Tüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Pazartesi - Sarı Smoothie Malzemeler; 1 adet doğranmış muzYarım su bardağı dondurulmuş mango Yarım su bardağı dondurulmuş ananas Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı ananas suyu (Ananas suyu yerine portakal suyu ya da badem sütü kullanabilirsiniz.)1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil Tüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Salı - Turuncu Smoothie
Malzemeler; 1 küçük portakalYarım şeftali (soyulmuş ve doğranmış)1/4 su bardağı portakal suyu

  
Yarım su bardağı yoğurt1 adet rendelenmiş havuçTüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Salı - Turuncu Smoothie Malzemeler; 1 küçük portakalYarım şeftali (soyulmuş ve doğranmış)1/4 su bardağı portakal suyu Yarım su bardağı yoğurt1 adet rendelenmiş havuçTüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Çarşamba - Kırmızı Smoothie
Malzemeler;Yarım su bardağı dondurulmuş karpuzYarım su bardağı dondurulmuş çilekYarım su bardağı dondurulmuş ahududuYarım su bardağı yoğurt1/4 su bardağı badem sütüTüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Çarşamba - Kırmızı Smoothie Malzemeler;Yarım su bardağı dondurulmuş karpuzYarım su bardağı dondurulmuş çilekYarım su bardağı dondurulmuş ahududuYarım su bardağı yoğurt1/4 su bardağı badem sütüTüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Perşembe - Mor Smoothie
Malzemeler; Yarım su bardağı dondurulmuş böğürtlenYarım su bardağı dondurulmuş yaban mersini1/4 su bardağı kirazYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı nar suyu 

  


  
Tüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Perşembe - Mor Smoothie Malzemeler; Yarım su bardağı dondurulmuş böğürtlenYarım su bardağı dondurulmuş yaban mersini1/4 su bardağı kirazYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı nar suyu Tüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Cuma- Yeşil Smoothie
Malzemeler; 2 adet dondurulmuş kivi

  
1 adet dondurulmuş avokado1 avuç bebek ıspanakYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı badem sütü (Badem sütü yoksa portakal suyu kullanabilirsiniz.) 
  
Tüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Cuma- Yeşil Smoothie Malzemeler; 2 adet dondurulmuş kivi 1 adet dondurulmuş avokado1 avuç bebek ıspanakYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı badem sütü (Badem sütü yoksa portakal suyu kullanabilirsiniz.) Tüm malzemeleri blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Dilerseniz meyveleri blenderdan geçirirken robotun içerisine buz da ilave edebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >