Sevilen dizilerin tonton ninesi Uğur Kıvılcım vefat etti

Usta sanatçı Uğur Kıvılcım, Haluk Bilginer, Arda Kural ve Yıldız Asyalı'nın başrollerini paylaştığı Eyvah Babam dizisinde rol aldı.
Usta sanatçı Uğur Kıvılcım, Haluk Bilginer, Arda Kural ve Yıldız Asyalı'nın başrollerini paylaştığı Eyvah Babam dizisinde rol aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, usta oyuncularından sinema ve tiyatro sanatçısı Uğur Kıvılcım’ı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kıvılcım’ın cenaze töreninin, çarşamba günü saat 11.00’de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenmesi planlanıyor. Sanatçı, Üsküdar Şakirin Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çekmeköy Valide Sultan Mezarlığı’nda defnedilecek.

Kadın Değil Baş Belası” filminde darbukacı, “Güllü” filminde hizmetçi, “Bülbül Yuvası” filminde Zerrin, “Gelin Çiçeği” filminde gitarist Uğur, 1973 yapımı “Yalancı” filminde Ayşe, “Dudaktan Kalbe” dizisinde Huriye yenge ve “Eyvah Babam” ile “Eyvah Kızım Büyüdü” dizilerinde Latife Sultan rolleriyle akıllara kazınan Uğur Kıvılcım, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Türk Sineması'nın tonton ninesi Uğur Kıvılcım bugün hayata gözlerini yumdu. Pek çok filmle gönüllerde taht kuran Uğur Kıvılcım kimdir?

Dizi ve filmleri

                                    Kadın Değil Baş BelasıGüllüBülbül YuvasıAdsız CengaverGelin ÇiçeğiYalancıDiyet Dünden Sonra Yarından ÖnceDudaktan KalbeEyvah BabamEyvah Kızım Büyüdü
Dizi ve filmleri Kadın Değil Baş BelasıGüllüBülbül YuvasıAdsız CengaverGelin ÇiçeğiYalancıDiyet Dünden Sonra Yarından ÖnceDudaktan KalbeEyvah BabamEyvah Kızım Büyüdü
İlk sahne deneyimi 8 yaşında

                                    İlk olarak sekiz yaşında sahneye çıkan Kıvılcım, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda çalıştı. 1954 yılından itibaren çok sayıda filmde rol alan usta ismin, Semih Sezerli ile olan evliliğinden 1967 doğumlu Kıvılcım Sezerli adında bir de oğlu var.
İlk sahne deneyimi 8 yaşında İlk olarak sekiz yaşında sahneye çıkan Kıvılcım, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda çalıştı. 1954 yılından itibaren çok sayıda filmde rol alan usta ismin, Semih Sezerli ile olan evliliğinden 1967 doğumlu Kıvılcım Sezerli adında bir de oğlu var.
Uğur Kıvılcım kimdir?

                                    Uğur Kıvılcım 15 Aralık 1942’de İstanbul’da dünyaya geldi. Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Uğur Kıvılcım, çocuk oyuncu olarak girdiği sinemada pek çok filmde rol aldı.
Uğur Kıvılcım kimdir? Uğur Kıvılcım 15 Aralık 1942’de İstanbul’da dünyaya geldi. Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Uğur Kıvılcım, çocuk oyuncu olarak girdiği sinemada pek çok filmde rol aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >