Sıla'yı dövdüğü iddia edilen Ahmet Kural'ın geçmişi karanlık çıktı

Ünlü sanatçı Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural
Ünlü sanatçı Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural

Ünlü sanatçı Sıla Gençoğlu, Ahmet Kural'ın kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Ahmet Kural, 2014 yılında da Naz Çekem'in parmağını kırdığına ilişkin haberlerle gündeme gelmişti.

Ünlü şarkıcı Sıla, Ahmet Kural’dan darp ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Avukatıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na giden Sıla, Ahmet Kural’a karşı üç ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Sıla ifadesinde "Yerlerde sürüklendim, kafamı duvarlara vurdu" açıklamasında bulundu.

Nişanlısının da parmağını kırmıştı 
Ünlü şarkıcı Sıla, Ahmet Kural'ın kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Ahmet Kural, 2014 yılında nişanlısı Naz Çekem'in parmağını kırdığına ilişkin haberlerle gündeme gelmişti Şarkıcı Sıla Gençoğlu, fiziksel şiddet gördüğünü iddia ettiği oyuncu Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu. Mahkemeden Kural'ın 3 ay süresince kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırdı.
Nişanlısının da parmağını kırmıştı Ünlü şarkıcı Sıla, Ahmet Kural'ın kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Ahmet Kural, 2014 yılında nişanlısı Naz Çekem'in parmağını kırdığına ilişkin haberlerle gündeme gelmişti Şarkıcı Sıla Gençoğlu, fiziksel şiddet gördüğünü iddia ettiği oyuncu Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu. Mahkemeden Kural'ın 3 ay süresince kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırdı.
"Canımı yaktı, ona dava açıyorum"
Ahmet Kural'ın daha önce de Sıla'ya tokat attığı iddia edilmiş, taraflardan bu konuyla açıklama gelmemişti. Ahmet Kural'ın, daha önce nişanlısı Naz Çekem'in parmağını kırdığı iddia edilmişti. Çekem, iddiayı doğrulamış; "Çok üzgünüm. Canımı yaktı. Ona dava açıyorum" açıklamasında bulundu. Parmağı kırılan Naz Çekem, şunları söylemişti: "Ahmet aslında çok iyi bir insandır. Ama alkol alınca değişiyor. O gece bana zarar verdi. Bir daha görüşmeme kararı aldım. Canım yanıyor, iki gündür ağlıyorum. Ameliyat gerekebilir. Dava açmayı düşünüyorum."
"Canımı yaktı, ona dava açıyorum" Ahmet Kural'ın daha önce de Sıla'ya tokat attığı iddia edilmiş, taraflardan bu konuyla açıklama gelmemişti. Ahmet Kural'ın, daha önce nişanlısı Naz Çekem'in parmağını kırdığı iddia edilmişti. Çekem, iddiayı doğrulamış; "Çok üzgünüm. Canımı yaktı. Ona dava açıyorum" açıklamasında bulundu. Parmağı kırılan Naz Çekem, şunları söylemişti: "Ahmet aslında çok iyi bir insandır. Ama alkol alınca değişiyor. O gece bana zarar verdi. Bir daha görüşmeme kararı aldım. Canım yanıyor, iki gündür ağlıyorum. Ameliyat gerekebilir. Dava açmayı düşünüyorum."
"Yerlerde sürüklendim, kafamı duvarlara vurdu"
Olayın, 29 Ekim'de Ahmet Kural'ın evinde saat 04.00 sularında gerçekleştiği ve Ahmet Kural'ın olay esnasında alkollü olduğu iddia ediliyor. Sıla'nın kendi ifadelerinde "Yerlerde sürüklendim, kafamı duvarlara vurdu. Kaçmaya çalıştığım sırada, Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürüyor bu saldırı" dediği de iddialar arasında yer alıyor.
"Yerlerde sürüklendim, kafamı duvarlara vurdu" Olayın, 29 Ekim'de Ahmet Kural'ın evinde saat 04.00 sularında gerçekleştiği ve Ahmet Kural'ın olay esnasında alkollü olduğu iddia ediliyor. Sıla'nın kendi ifadelerinde "Yerlerde sürüklendim, kafamı duvarlara vurdu. Kaçmaya çalıştığım sırada, Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürüyor bu saldırı" dediği de iddialar arasında yer alıyor.
Sıla: Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var
"Merhaba, bazen cümleye başlamak çok zor olabiliyor.


Galiba en doğrusu konuya direkt girmek. Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş. Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp “Ben şiddete uğradım” diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiç bir ceza, yaptırım benim yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları hiç sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiç bir ilgisi yok!"
Sıla: Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var "Merhaba, bazen cümleye başlamak çok zor olabiliyor. Galiba en doğrusu konuya direkt girmek. Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş. Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp “Ben şiddete uğradım” diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiç bir ceza, yaptırım benim yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları hiç sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiç bir ilgisi yok!"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >