Sinoplu bir kişiyi mutlu görmenizi sağlayan 7 neden

Sinop

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in verilerine göre; 2014, 2016 ve 2017 yıllarında, Türkiye’nin mutlu şehri Sinop çıktı. Peki ama Sinoplular neden bu kadar mutlu?

Ülkemiz içerisinde yer alan her il, sahip oldukları belirli oluşum ve değerlerle dikkat çekiyor. Bunlardan biri de Sinop.

Karadeniz illerinden biri olan Sinop, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in verilerine göre 2014, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye’nin mutluluk düzeyi en yüksek ili seçildi.

Sinopluların mutluluğunu sağlayan nedenler, ARGETUS Araştırma Şirketi tarafından belirlendi. Araştırmaya göre Sinopluların mutlu olmasında 7 temel faktör etkili.

Şirket, TÜİK tarafından açıklanan bu araştırma sonuçlarını yine Sinoplulara sordu.

ARGETUS tarafından yüz yüze yapılan görüşmede 1188 Sinoplu’ya çeşitli sorular yöneltildi. Araştırmaya katılan Sinoplularun verdiği cevaplarda 7 husus ön plana çıktı.

Araştırmaya göre Sinopluları en mutlu il yapan sebepler ve oranları şöyle:

1 - Deniz, deniz ürünleri, orman ve doğal güzelliklerimiz bol - Yüzde 25

Akgöl - Sinop
Akgöl - Sinop

Katılımcıların geneli şehirlerinin sahip olduğu doğal güzellik ve yeşil alanların mutlu olmalarında etkili olduğunu belirtti.

2 - Nüfusumuz az, trafik derdimiz yok, havamız temiz, stresimiz az - Yüzde 21,7

Sinop
Sinop

Sinopluların mutlu olmasındaki bir diğer etken; nüfuslarının azlığı ve buna bağlı olarak oluşan stres oranının azlığı gösterildi.

3 - Emekli ve yaşlıların yaşayabileceği bir şehirdeyiz - Yüzde 13,1

Sinop
Sinop

Sinoplular, çoğunlukla emekli ve yaşlıların rahatlıkla yaşayabilecekleri düzeyde bir sakinlik ve yaşam alanına sahip olduklarını belirtti.

4 - Deniz ürünleri ve doğal ürünlerle organik besleniyoruz - Yüzde 12,4

Köy pazarı
Köy pazarı

Sinoplular, mutlu olmaları konusunda bir diğer sebep olarak organik beslenmelerini gösterdi.

5 -Hayat ucuz, geçim derdi az, kendi kendimize yetiyoruz - Yüzde 8,7

Sinop
Sinop

Hayatın ucuz, geçim derdinin az olması ve bunun aile yaşantısına olumlu yansıyışı, mutlu olmalarında bir diğer neden olarak gösterildi.

6 - Büyük kentlere uzağız - Yüzde 8,2

İstanbul
İstanbul

Sinoplular, mutlu olmalarında bir diğer neden olarak büyük kentlere uzak ve küçük bir kent olmalarını gösterdi. Şehir hayatının yoğunluğundan uzak bir hayatın mutluluk nedeni olarak gösterilmesi şaşırtan bir sonuç olmadı demek doğru olacaktır.

7 - Stres atacağımız sosyal ve kültürel imkanlarımız var - Yüzde 3,9

Sinop
Sinop

Sinopluların yalnızca % 3.9'luk bir oranı tarafından yanıt olarak verilen son mutluluk nedeni, stres atacakları sosyal ve kültürel imkanları gösterildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >