Sıradanlıktan kurtulup birbirinden farklı hazırlayabileceğiniz kahvaltılar

Sıradışı Kahvaltı
Sıradışı Kahvaltı

Menemen yemek ne kadar güzel gelse de bazen değişlik yapmak gerekir

Kaymaklı ballı, tereyağlı reçelli, sucuklu yumurtalı ya da menemenli bir kahvaltı… Kim istemez her gün taze ve sıcacık ekmeğin üzerine sürdüğünüz balı kaymağı ya da sucuklu yumurtaya ekmek banmayı? Evet, bunların her biri aile sofralarımızda yerlerini kimseye kaptırmamaya niyetli yiyeceklerdir. Yeni demlenmiş bir çay eşliğinde saatlerce kahvaltı sofrasında oturup keyif yapmak her birimizin vazgeçilmezidir. Fakat bunları yaparken sağlığımıza da dikkat etmemiz gerekmektedir. Zaten gün içerisinde en sağlıklı besinleri yiyebildiğimiz öğün olarak değerlendirilen kahvaltı da bari sağlığımızın için önem arz eden besinler tüketelim. Peki, bu sağlıklı diyerek tabir ettiğimiz besinleri gündelik yaptığınız kahvaltılardan ayırmaya ne dersiniz? Birbirinden farklı ve sağlıklı kahvaltılıkları sizlere hazırladık.
Yumurtalı domates dolması
Sahanda yumurta yemekten ya da omlet yapmaktan farklı bir kahvaltılık olarak sofralarımızı süslemeye hazır bir yiyecek olan yumurtalı domates dolması karşımıza çıkmaktadır. Böylelikle hem daha sağlıklı bir besin tüketmiş olacaksınız.
Yumurtalı domates dolması Sahanda yumurta yemekten ya da omlet yapmaktan farklı bir kahvaltılık olarak sofralarımızı süslemeye hazır bir yiyecek olan yumurtalı domates dolması karşımıza çıkmaktadır. Böylelikle hem daha sağlıklı bir besin tüketmiş olacaksınız.
Bol lifli pancake
Pancake keyfinizi buğday rüşeymi ile hazırladığınız zaman sağlık açısında vazgeçilmez bir yiyecek ortaya çıkmaktadır. Ayrıca normal kahvaltınızın dışına çıkıp farklılıklar yaratabilirsiniz. Buğday rüşeymi denilen buğday özü özel işlemler geçirerek ortaya çıkmaktadır ve e vitamini ve mineraller açısında oldukça zengindir. Bu sayede sağlıklı bir besin olarak tüketebilirsiniz.
Bol lifli pancake Pancake keyfinizi buğday rüşeymi ile hazırladığınız zaman sağlık açısında vazgeçilmez bir yiyecek ortaya çıkmaktadır. Ayrıca normal kahvaltınızın dışına çıkıp farklılıklar yaratabilirsiniz. Buğday rüşeymi denilen buğday özü özel işlemler geçirerek ortaya çıkmaktadır ve e vitamini ve mineraller açısında oldukça zengindir. Bu sayede sağlıklı bir besin olarak tüketebilirsiniz.
Ispanaklı pancake
Normalde pancake yapıp üzerine sürdüğümüz reçelleri, çikolataları bir süreliğine ortadan kaldırıp farklı bir lezzet deneyebilirsiniz. Tabi ki bu farklı lezzetin ekstra bir faydası daha bulunmaktadır o da sağlık açısından faydalı olmasıdır. Çok kolay bir tarifi olan ıspanaklı pancake yaparak kahvaltınız için görsel bir şölen oluşturabilirsiniz.
Ispanaklı pancake Normalde pancake yapıp üzerine sürdüğümüz reçelleri, çikolataları bir süreliğine ortadan kaldırıp farklı bir lezzet deneyebilirsiniz. Tabi ki bu farklı lezzetin ekstra bir faydası daha bulunmaktadır o da sağlık açısından faydalı olmasıdır. Çok kolay bir tarifi olan ıspanaklı pancake yaparak kahvaltınız için görsel bir şölen oluşturabilirsiniz.
Avokadolu yumurta desek çok mu şaşırırsınız?
Evet, yanlış duymadınız avokadolu yumurta dedik. Neden mi dedik çünkü avokado içerisinde bulundurduğu birçok vitamin ve mineral sayesinde sağlığımız açısından son derece faydalı bir meyvedir. Eğer normalde de tükettiğiniz bir yiyecekse avokado, bu kahvaltılığı da kabul edeceksinizdir. Eğer avokado tüketen bireyler değilseniz o zaman bir an önce bu tadı denemelisiniz.
Avokadolu yumurta desek çok mu şaşırırsınız? Evet, yanlış duymadınız avokadolu yumurta dedik. Neden mi dedik çünkü avokado içerisinde bulundurduğu birçok vitamin ve mineral sayesinde sağlığımız açısından son derece faydalı bir meyvedir. Eğer normalde de tükettiğiniz bir yiyecekse avokado, bu kahvaltılığı da kabul edeceksinizdir. Eğer avokado tüketen bireyler değilseniz o zaman bir an önce bu tadı denemelisiniz.
Granolanın ev yapımı hali
Granola içerisinde kuru meyveleri, kuru yemişleri ve yulafı barındıran hem sağlık hem de enerji açısında son derece etkili bir besin türüdür. Genellikle spor öncesi tüketilerek enerji vermesi amaçlanırken sabah kahvaltınızda da evde kendinize granola hazırlayıp günde enerjik ve sağlıklı başlayabilirsiniz.
Granolanın ev yapımı hali Granola içerisinde kuru meyveleri, kuru yemişleri ve yulafı barındıran hem sağlık hem de enerji açısında son derece etkili bir besin türüdür. Genellikle spor öncesi tüketilerek enerji vermesi amaçlanırken sabah kahvaltınızda da evde kendinize granola hazırlayıp günde enerjik ve sağlıklı başlayabilirsiniz.
Mangolu kinoa
Meyveler ile kinoayı birleştirdiğiniz zaman sizi gün boyu tok tutmanın yanında enerji de verecek olan bir besin türü ortaya çıkarabilirsiniz. Kinoa aslında tahıl olmayan fakat tahıl yerine kullanılan bir bitkidir. Son derece besleyici bir etkiye sahiptir. Mango ve diğer meyveler ile kinoayı karıştırıp tükettiğiniz de gün boyu tok duracaksınız.
Mangolu kinoa Meyveler ile kinoayı birleştirdiğiniz zaman sizi gün boyu tok tutmanın yanında enerji de verecek olan bir besin türü ortaya çıkarabilirsiniz. Kinoa aslında tahıl olmayan fakat tahıl yerine kullanılan bir bitkidir. Son derece besleyici bir etkiye sahiptir. Mango ve diğer meyveler ile kinoayı karıştırıp tükettiğiniz de gün boyu tok duracaksınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >