Şoke eden karar! O şarkıyı indirenlere para ödenecek

Aleyna
Aleyna

Genç şarkıcı Aleyna Tilki'nin ''Dipsiz Kuyum bizim şarkımız değil'' itirafı, sosyal medyayı salladı!

Gazeteci Cengiz Semercioğlu, Hürriyet'teki köşesinde dijital korsanlardan bahsetti. Besteci ve aranjör Emrah Karaduman'la birlikte yaptığı 'Dipsiz Kuyum' şarkısı ile gündemde olan Şarkıcı Aleyna Tilki, sosyal medya paylaşımı ile sevenlerini uyardı.

Şu anda müzik listelerinde olan 'Dipsiz Kuyum' şarkısının henüz satışa çıkmadığını vurgulayan Aleyna Tilki, sanki kendi şarkılarıymışçasına satışa sunulmuş bir eser üzerinden takipçilerini uyardı.

Satın almayın!

"Bu dipsiz kuyum bizim şarkımız değillll. Kaçak paylaşılmış,sahte hali bile 3e yükseldi bir anda. 1 olucak gece sonu sanırım. Almayın arkadaşlar :D Şarkının orijinali,Emrahın albümü çıkınca,tüm müzik platformlarında olucak. Bir kac gun kaldi. Orijinalini alırsınız :D bu korsan"

Sinemada, müzikte korsanın her türlüsünü gördük ama böylesini görmedik diyen Semercioğlu, Aleyna Tilki'nin şarkısı konusunda köşesinde “iTunes’ta Türk işi korsan” olarak müzik tarihine geçecek açıklamasında bulundu.

''Aleyna Tilki’nin söylediği “Dipsiz Kuyum” şarkısı sadece YouTube’a yüklendi...''

Aleyna’nın en güçlü olduğu dijital platformun YouTube olduğunu yazan Semercioğlu, Tilki'nin dördüncü kez rekor kırdığını ve klibinin 24 saat içinde dünyada ilk beşe girdiğini açıkladı.

''Yapım şirketinin bütün dijital platformalarla yaptığı anlaşmaya göre, 14 gün bir tek platforma öncelik verme hakkı varmış. Aleyna’nın bu şarkısını da en güçlü olduğu yere vermişler, 14 gün sadece YouTube’da yayınlanacak şarkı...''

Tüm bunlara rağmen, Tilki'nin Dipsiz Kuyum şarkısı önceki gün iTunes’ta piyasaya çıktı; ancak dördüncü sıraya yükselen şarkının orjinal olmadığı da ortaya çıktı.

Aleyna’nın ve yapım şirketi DMC’nin haberi olmadan Apple böyle bir şeye nasıl izin verir?

Şarkı, CD Baby adlı bir uygulama üzerinden Apple’a yükleniyor. DMC ve Türkiye Apple olaya hemen müdahale etse de, saat farkından dolayı Amerika merkezin açılmasını beklendi.

Dijital korsana ise, şikayet edildiği için Apple elde ettiği kazancı ona ödemeyecek. Aleyna Tilki'nin şarkısını indirenlere de parası geri ödenecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >