Son zamanlarda çekilmiş birbirinden güzel 7 uzay temalı film

film
film

"Ah o gemide ben de olsaydım" diyeceğiniz macera dolu uzay temalı filmler

Uzay, insanlığın tarih boyunca ilgisini çeken bir alan olarak varolagelmiştir. Dünya dışındaki hareketler yüzyıllardır bilim insanlarının uğraştığı önemli bir alandır. Bu uğraşının nedeni olarak bildiklerimizin dışında var olan diğer alemleri öğrenme merakımızı gösterebiliriz. Tarih boyunca uzay konusu üzerinde her zaman yoğun rekabetin olduğu bir alan olmuştur. Kopernik Dünya'nın güneşin çevresinde döndüğünü açıkladığında, kendi otoritelerinin zayıflayacağını düşünen kilise onu sert bir şekilde cezalandırmıştır. Sovyetler ile ABD arasında her zaman uzay konusunda rekabet olmuş, hatta bu rekabet sonucunda uzay çalışmaları ilerlemiştir. Her dönemde bu kadar merak uyandıran "uzay" konusunda film yapılmaması düşünülemez. Birbirinden güzel 7 uzay temalı filmi sizler için listeledik.

Gravity

                                    
                                    Dilimize Yer Çekimi olarak çevrilmiştir. George Clooney ve Sandra Bullock'un başrollerini paylaştığı bu film heyecanı doruklarda yaşamanıza neden olacak. Uzay'da göreve giden iki astronotun başına gelen talihsizlikler sonucunda hayatta kalma savaşlarını konu alan bu film izlerken heyecandan koltuğu kemirmenize yol açabilir. 2013 yılında gösterime giren bu filmin IMDB puanı ise 7.8'dir.
Gravity Dilimize Yer Çekimi olarak çevrilmiştir. George Clooney ve Sandra Bullock'un başrollerini paylaştığı bu film heyecanı doruklarda yaşamanıza neden olacak. Uzay'da göreve giden iki astronotun başına gelen talihsizlikler sonucunda hayatta kalma savaşlarını konu alan bu film izlerken heyecandan koltuğu kemirmenize yol açabilir. 2013 yılında gösterime giren bu filmin IMDB puanı ise 7.8'dir.
Passengers

                                    
                                    Dilimize Uzay Yolcuları olarak çevrilmiştir. Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'in başrolleri paylaştığı bu film 2016 yılında gösterime girdi. Bir şirket tarafından dünyadan başka yerde koloni kurması için bir uzay gemisiyle 5000 kişi yolculuğa çıkarılır. Bu insanlar 120 yıl sürecek olan yolculuktan dolayı çeşitli kimyasallarla özel tüplerde uyutulmaktadır. Fakat gemideki bir hata sonucunda 2 kişi tam 90 yıl erken uyanmak zorunda kalır. Sonrasında olaylar gelişir. Bu filme IMDB kullanıcılarının verdiği puan ise 7'dir.
Passengers Dilimize Uzay Yolcuları olarak çevrilmiştir. Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'in başrolleri paylaştığı bu film 2016 yılında gösterime girdi. Bir şirket tarafından dünyadan başka yerde koloni kurması için bir uzay gemisiyle 5000 kişi yolculuğa çıkarılır. Bu insanlar 120 yıl sürecek olan yolculuktan dolayı çeşitli kimyasallarla özel tüplerde uyutulmaktadır. Fakat gemideki bir hata sonucunda 2 kişi tam 90 yıl erken uyanmak zorunda kalır. Sonrasında olaylar gelişir. Bu filme IMDB kullanıcılarının verdiği puan ise 7'dir.
Martian

                                    Dilimize Marslı olarak çevrilmiştir. Ridley Scott'un yönetmenliğini yaptığı bu filmin başrolünde Matt Damon bulunuyor. Marsta bir toz fırtınası sırasında geçirdiği kaza sonucu öldüğüne inanılan bir astronot hayatta kalmayı başarır. Astronotun kısıtlı imkanlarla hayatta kalmaya çalışması ve onun kurtarılma operasyonunu anlatan bu film 2015 yılında gösterime girdi. İzleyiciler tarafından oldukça beğenilen bu film Altın Küre ödüllerinden ikisinin sahibi oldu. IMDB kullanıcılarının bu filme verdikleri puan ise 8'dir.
Martian Dilimize Marslı olarak çevrilmiştir. Ridley Scott'un yönetmenliğini yaptığı bu filmin başrolünde Matt Damon bulunuyor. Marsta bir toz fırtınası sırasında geçirdiği kaza sonucu öldüğüne inanılan bir astronot hayatta kalmayı başarır. Astronotun kısıtlı imkanlarla hayatta kalmaya çalışması ve onun kurtarılma operasyonunu anlatan bu film 2015 yılında gösterime girdi. İzleyiciler tarafından oldukça beğenilen bu film Altın Küre ödüllerinden ikisinin sahibi oldu. IMDB kullanıcılarının bu filme verdikleri puan ise 8'dir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >