Tatil planınıza yeni rota! Rusya'da gezip görülmesi gereken 10 yer

Rusya
Rusya

Putin'in Rusya vizesi açıklamasından sonra, gözler Rusya'ya çevrildi. Rusya vizesi kalktı mı? İşte, dünyanın en geniş araziye sahip ülkelerinden biri olan Rusya'da gezilmesi gereken yerler!

Fransa, 2018 Dünya Kupası’nı kazandıktan hemen sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; “Dünya Kupası için Rusya’ya milyonlarca kişi geldi. Maçları izlemek isteyen taraftarlar yıl sonuna kadar özel işleri nedeniyle Rusya’ya gelmek zorunda kalabilir. Bundan dolayı Rusya olarak aldığımız karar doğrultusunda Dünya Kupası'nda maçları izleyen tüm taraftarlara yıl sonuna kadar Rusya’ya girişte vize uygulanmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Bu müjdeli haberden sonra, gözler dünyanın en geniş araziye sahip ülkelerinden biri olan Rusya'ya çevrildi. Yaklaşık 145 milyon kişinin yaşadığı tarihi ve turistik açıdan dünyanın en önemli bölgeleri arasında yer alan ülkede, gezilmesi gereken eşsiz güzellikte yerler bulunuyor.

İşte Rusya'da gezip görülecek yerler!

Sanatın adresi Hermitage Müzesi 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dünyanın en büyük ve en eski müzelerinden biri olan Hermitage, 1754 yılında Büyük Katerina tarafından kurulup 1852’de halka açılmıştır. Dünyadaki en büyük resim koleksiyonunu barındıran müzede, toplamda  üç milyondan fazla sanat eseri bulunmaktadır.  Her ayın ilk Perşembe günü tüm ziyaretçiler için ücretsiz müzeyi Web Sitesi'nden de ziyaret edebilirsiniz.
Sanatın adresi Hermitage Müzesi Dünyanın en büyük ve en eski müzelerinden biri olan Hermitage, 1754 yılında Büyük Katerina tarafından kurulup 1852’de halka açılmıştır. Dünyadaki en büyük resim koleksiyonunu barındıran müzede, toplamda üç milyondan fazla sanat eseri bulunmaktadır. Her ayın ilk Perşembe günü tüm ziyaretçiler için ücretsiz müzeyi Web Sitesi'nden de ziyaret edebilirsiniz.
Huzurun bahçesi Peterhof Sarayı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    St. Petersburg’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Peterhof Sarayı, Büyük Petro tarafından 1700’lü yılların başında yaptırılmıştır. Baltık Denizi kıyısındaki 607 hektarlık arazi içine konumlanmış sarayda; havuzlar, heykeller, çardaklar, çeşmeler ve yazlık evler yer almaktadır.
Huzurun bahçesi Peterhof Sarayı St. Petersburg’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Peterhof Sarayı, Büyük Petro tarafından 1700’lü yılların başında yaptırılmıştır. Baltık Denizi kıyısındaki 607 hektarlık arazi içine konumlanmış sarayda; havuzlar, heykeller, çardaklar, çeşmeler ve yazlık evler yer almaktadır.
Rusya'nın rengi Aziz Vasil Katedrali

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Moskova’nın en ikonik görüntülerinden biri olan Aziz Vasil Katedrali, dünyaca ünlü Kızıl Meydan’ın güney ucunda bulunmaktadır. Renkleri, desenleri ve ilginç mimarisiyle Rusya’nın sembol yapılarından olan Katedral, UNESCO Dünya Mirası listesinde de yer almaktadır. İtalyan mimar Barma tarafından inşa edilen yapı, misafirlerini bekliyor. Popüler bir efsaneye göre ise, örneğini başka yerde inşa etmemesi için dönemin lideri Korkunç İvan tarafından İtalyan mimarın gözlerinin dağlandığı söylenmektedir.
Rusya'nın rengi Aziz Vasil Katedrali Moskova’nın en ikonik görüntülerinden biri olan Aziz Vasil Katedrali, dünyaca ünlü Kızıl Meydan’ın güney ucunda bulunmaktadır. Renkleri, desenleri ve ilginç mimarisiyle Rusya’nın sembol yapılarından olan Katedral, UNESCO Dünya Mirası listesinde de yer almaktadır. İtalyan mimar Barma tarafından inşa edilen yapı, misafirlerini bekliyor. Popüler bir efsaneye göre ise, örneğini başka yerde inşa etmemesi için dönemin lideri Korkunç İvan tarafından İtalyan mimarın gözlerinin dağlandığı söylenmektedir.
Dökülen kanlara ithafen Khristova Kilisesi 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Voskresenia Khristova Kilisesi, St. Petersburg'u temsil eden başlıca ikonlardan yalnızca birisidir. Hükümdar II. Alexandr'ın 1881 yılında devrimci bir grup tarafından kraliyet aracına bomba atılarak suikaste uğradığı yerin tam üzerine Voskresenia Khristova Kilisesi dikilmiş ve hükümdarın anısını yaşatmak üzere ağırlıklı olarak kırmızı renk kullanılmıştır. Kilisenin inşasına 1883 yılında başlanılmasına rağmen, inşa ancak 1907 yılında tamamlanabilmiştir. 1930'lu yıllarda Bolşeviklerin din karşıtı hareket sergilemeleri ve ülkedeki birçok kiliseyi harap etmeleri üzerine Voskresenia Khristova Kilisesi kapatılmış; Bolşevik hükmü ve yenilenme derken kilise yeniden ancak 1997 yılında açılabilmiştir.
Dökülen kanlara ithafen Khristova Kilisesi Voskresenia Khristova Kilisesi, St. Petersburg'u temsil eden başlıca ikonlardan yalnızca birisidir. Hükümdar II. Alexandr'ın 1881 yılında devrimci bir grup tarafından kraliyet aracına bomba atılarak suikaste uğradığı yerin tam üzerine Voskresenia Khristova Kilisesi dikilmiş ve hükümdarın anısını yaşatmak üzere ağırlıklı olarak kırmızı renk kullanılmıştır. Kilisenin inşasına 1883 yılında başlanılmasına rağmen, inşa ancak 1907 yılında tamamlanabilmiştir. 1930'lu yıllarda Bolşeviklerin din karşıtı hareket sergilemeleri ve ülkedeki birçok kiliseyi harap etmeleri üzerine Voskresenia Khristova Kilisesi kapatılmış; Bolşevik hükmü ve yenilenme derken kilise yeniden ancak 1997 yılında açılabilmiştir.
Yeni yüzyılın büyüsü Tretyakov Devlet Galerisi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tretyakov Devlet Galerisi, Rus sanatının dünyadaki en önemli müzesidir. Moskova’da bulunan Tretyakov Galerisi, ünlü Rus ikonlarından ve Repin, Vrubel, Kandinsky, Maleviç gibi Rusya’nın dahi sanatkarlarının başyapıtlarından oluşan bir koleksiyona sahip olmasıyla meşhurdur. Orjinal Tretyakov Galerisi, 19. yüzyıl sonuna kadar uzanan bir Rus sanatı koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Yeni Tretyakov Galerisi'nde ise, 20. yüzyıl Rus sanatçılarının eserleri bulunmaktadır.
Yeni yüzyılın büyüsü Tretyakov Devlet Galerisi Tretyakov Devlet Galerisi, Rus sanatının dünyadaki en önemli müzesidir. Moskova’da bulunan Tretyakov Galerisi, ünlü Rus ikonlarından ve Repin, Vrubel, Kandinsky, Maleviç gibi Rusya’nın dahi sanatkarlarının başyapıtlarından oluşan bir koleksiyona sahip olmasıyla meşhurdur. Orjinal Tretyakov Galerisi, 19. yüzyıl sonuna kadar uzanan bir Rus sanatı koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Yeni Tretyakov Galerisi'nde ise, 20. yüzyıl Rus sanatçılarının eserleri bulunmaktadır.
Tarihin en büyük tanığı Kızıl Meydan

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Moskova’da tarihe damga vuran, şehrin temellerinin atıldığı en önemli yerlerden biri olan Kızıl Meydan, yalnızca Ruslar için değil tüm dünya için önemli bir yere sahip... Kasım ayının başlarında Moskova’yı ziyaret ederseniz, Kremlin Sarayı’na ev sahipliği yapan meydanda  Kızıl Ordu’nun tören geçişini izleyebilirsiniz.
Tarihin en büyük tanığı Kızıl Meydan Moskova’da tarihe damga vuran, şehrin temellerinin atıldığı en önemli yerlerden biri olan Kızıl Meydan, yalnızca Ruslar için değil tüm dünya için önemli bir yere sahip... Kasım ayının başlarında Moskova’yı ziyaret ederseniz, Kremlin Sarayı’na ev sahipliği yapan meydanda Kızıl Ordu’nun tören geçişini izleyebilirsiniz.
Muhteşem Moskova Metrosu	

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan dünyanın en eski ve büyük metrolarından biridir. Metronun yapımı, devrin komünist işçileri ve Komsomol denilen gençlik kolları tarafından sürdürülmüştür.1931’de inşası başlatılan Moskova Metrosu, günümüzde büyüklük bakımından New York, Paris veya Londra metroları ile karşılaştırılsa da; dünyanın en güzel metrosu olarak kabul görmüştür.
Muhteşem Moskova Metrosu Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan dünyanın en eski ve büyük metrolarından biridir. Metronun yapımı, devrin komünist işçileri ve Komsomol denilen gençlik kolları tarafından sürdürülmüştür.1931’de inşası başlatılan Moskova Metrosu, günümüzde büyüklük bakımından New York, Paris veya Londra metroları ile karşılaştırılsa da; dünyanın en güzel metrosu olarak kabul görmüştür.
Fotoğraflanmayı bekleyen Mamayev Tepesi Heykelleri

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Rusya'nın Volgograd kentinde bulunan Mamayev Kurgan, diğer bir adıyla Vatan Çağrıları Heykeli, fotoğraflanması gereken yapıların başında yer alıyor. Stalingrad Savaşı'nı anımsatan heykel 1967'de yapıldığında dünyadaki en uzun heykeli unvanını almıştır. Toplam 87 metre yüksekliğinde olan heykel, New York’taki dünyaca ünlü Özgürlük Anıtı'ndan 2 kat daha yüksek.
Fotoğraflanmayı bekleyen Mamayev Tepesi Heykelleri Rusya'nın Volgograd kentinde bulunan Mamayev Kurgan, diğer bir adıyla Vatan Çağrıları Heykeli, fotoğraflanması gereken yapıların başında yer alıyor. Stalingrad Savaşı'nı anımsatan heykel 1967'de yapıldığında dünyadaki en uzun heykeli unvanını almıştır. Toplam 87 metre yüksekliğinde olan heykel, New York’taki dünyaca ünlü Özgürlük Anıtı'ndan 2 kat daha yüksek.
Sevimli dostlarla buluşma noktası Limpopo Hayvanat Bahçesi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Volga ve Oka nehirlerinin birleştiği noktada kurulan Nijniy Novgorod Rusya'nın en büyük 5 şehrinden biri. Tarihi yapıları, meydanları ve parklarıyla göz dolduran bu harika şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Limpopo Hayvanat Bahçesi... Nijniy Novgorod'da çocuklarla gezilebilecek belki de en iyi yerlerden biri olan Limpopo'nun içerisinde Avrupa, Asya ve Afrika'nın farklı köşelerinden hayvanlar bulunuyor.
Sevimli dostlarla buluşma noktası Limpopo Hayvanat Bahçesi Volga ve Oka nehirlerinin birleştiği noktada kurulan Nijniy Novgorod Rusya'nın en büyük 5 şehrinden biri. Tarihi yapıları, meydanları ve parklarıyla göz dolduran bu harika şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Limpopo Hayvanat Bahçesi... Nijniy Novgorod'da çocuklarla gezilebilecek belki de en iyi yerlerden biri olan Limpopo'nun içerisinde Avrupa, Asya ve Afrika'nın farklı köşelerinden hayvanlar bulunuyor.
Kul Şerif Camii

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    16. yüzyılda Kazan Kremlini'nde inşa edilen mimari, Cami adını Ruslara karşı direniş önderi olan Kul Şerif'ten almıştır. Erken Rönesans ve Osmanlı mimarisinin unsurları kullanılmış olsa da, tasarımı İdil Bulgarları için gelenekseldir. 1552'de Kazan'ın işgal edilmesi sırasında, Korkunç İvan tarafından yıkılmıştır. 1996 yılından bu yana görünüşü oldukça modern olmasına rağmen, cami Kazan Kremlini'nde yeniden inşa edilmiştir. 24 Temmuz 2005'te açılışı yapılan mimari, 6.000 kişilik kapasiteye sahiptir. Cami, günümüzde ağırlıklı olarak bir İslam müzesi olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda Müslümanlar, dini bayramlar sırasında ibadet için burada toplanır.
Kul Şerif Camii 16. yüzyılda Kazan Kremlini'nde inşa edilen mimari, Cami adını Ruslara karşı direniş önderi olan Kul Şerif'ten almıştır. Erken Rönesans ve Osmanlı mimarisinin unsurları kullanılmış olsa da, tasarımı İdil Bulgarları için gelenekseldir. 1552'de Kazan'ın işgal edilmesi sırasında, Korkunç İvan tarafından yıkılmıştır. 1996 yılından bu yana görünüşü oldukça modern olmasına rağmen, cami Kazan Kremlini'nde yeniden inşa edilmiştir. 24 Temmuz 2005'te açılışı yapılan mimari, 6.000 kişilik kapasiteye sahiptir. Cami, günümüzde ağırlıklı olarak bir İslam müzesi olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda Müslümanlar, dini bayramlar sırasında ibadet için burada toplanır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >