TIME Dergisi yılın en etkili 100 ismini açıkladı: BTS grubu birinci oldu

K-Pop olarak bilinen BTS grubu dünya çapında bir üne sahip.
K-Pop olarak bilinen BTS grubu dünya çapında bir üne sahip.

Güney Koreli, pop müzik grubu BTS, TIME Dergisi'nin belirlediği en etkili 100 isim listesinde ilk sıralarda yer aldı. Dünya çapında da üne sahip olan ve gençleri etkileyen BTS grubu, 'bağımlılık mı yoksa müzik mi?' sorusu üzerinden gündeme geliyor.

K-Pop olarak alandırılan Güney Kore'nin en ünlü müzik grubu olan BTS dünya çapında da büyük bir hayran kitlesine sahip. 7 kişiden oluşan pop grubu özellikle gençler üzerinde oldukça etkili oluyor. Grup TIME Dergisi'nin açıkladığı en etkili 100 isim listesinde birinci sıraya yerleşti.

Daha önce de seçildiler

K-pop olarak adlandırılan Güney Kore pop müziğinin dünya çapında tanınan grubu BTS, 2019 Time okuyucu anketinde birinci oldu. Yedi kişilik pop müzik grubu, 2017 ve 2018’de üst üste TIME'ın En Etkili 100 Kişisi listesine girmişti. İlk çıkış yaptığı 2013’ten bu yana dünya çapında çeşitli ödüller kazanan BTS, Twitter’da 19 milyon takipçisi olan bir sosyal medya fenomenidir.

BTS grubu 7 kişiden oluşuyor.
BTS grubu 7 kişiden oluşuyor.

Türkiye'de oldukça popüler

Türkiye’de de geniş hayran kitlesi bulunan BTS grubunun YouTube’a yüklediği yeni şarkısı Idol, ilk gününde 45 milyon kez izlenerek rekor kırmıştı. Eski rekor 43.2 milyon izlenmeyle Taylor Swift’in Look What You Made Me Do şarkısına aitti. BTS, belgesel filmleri ile One Direction'ın rekorunu da kırmıştı. Grup hakkında hazırlanan Burn The Stage filmi için kısa sürede 1,4 milyon kişi tarafından bilet alınmıştı.

GZT olarak konuyu ele aldık

BTS grubunun bu denli popüler olması özellikle gençler üzerinde bu kadar etkili olmasının nedenini Gzt.com olarak araştırdık. Uzmanlardan görüşler alarak hazırladığımız YouTube videomuzu aşağıya bırakıyorum.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >