Türk halkına destek için Münih'den Ankara'ya pedal çeviriyor

Almanya'da yaşayan terzi Çakmak, FETÖ'nün darbe girişimini kınamak ve Türk devleti ve halkının yanında olduğunu göstermek için bisikletiyle Münih'ten Ankara'ya pedal çeviriyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınamak ve Türk devleti ve halkının yanında olduğunu göstermek için bisikletiyle Münih'ten 25 Ağustos'ta yola çıkan, Avusturya ve Hırvatistan'ın ardından Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gelen Çakmak, yolculuğunu değerlendirdi.

Çakmak, Türkiye'ye bisikletle gelme kararını FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından 16 Temmuz'da aldığını söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekrandaki yüz hali beni derinden üzdü. Uçak, gemi ya da trenle olmasa yaya bile gelmeye kararlıydım." diye konuştu.

Münih'te terzilik yaptığını ve aslen Şırnaklı olduğunu belirten Çakmak, Türkiye'ye bisikletle gitmesinin hem 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini protesto etmek hem de Avrupa'da taraflı yayın yapan ülkelere tepki göstermek amacını taşıdığını kaydetti.

Çakmak, amacının Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim etmek olduğunun altını çizerek, "Sayın Cumhurbaşkanım, Avrupa'da yaşayan Türk ve Kürtler, Türkiye vatandaşı olan tüm insanımız yanınızdadır. Ben de safımı sizin yanınızda olduğunu belli etmek için bu yolculuğa çıktım." ifadesini kullandı.

Ankara'ya vardığında ilk durağının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacağını anlatan Çakmak, FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınadığını söyledi.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >