Türkiye'de ilk: 'TEDx etkinliği İmam hatipte'

 TEDx ilk defa bir İmam hatip lisesinde gerçekleşti.
TEDx ilk defa bir İmam hatip lisesinde gerçekleşti.

GZT'nin ana medya sponsorluğunda düzenlenen TEDx ilk defa bir İmam hatip lisesinde gerçekleşti. Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı konuşmaya birbirinden özel isimler katıldı. Kelebek Etkisi adı altında gerçekleşen etkinlikte konuşmalar ve röportajlar veren isimler oldukça memnun ayrıldı.

Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı TEDx konuşmaları okulun konferans salonunda gerçekleşti. GZT'nin medya sponsorluğu yaptığı etkinlik Kelebek Etkisi adı altında oldukça verimliydi. Cansu Canan Özgen, İbni Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Uzaya çıkan ikinci Müslüman Astronot Muhammet Ahmet Faris gibi isimler katıldığı konuşmada konuklara ve gelen misafirlere yemek, çay servisi yapıldı.

Etkinliğin Konusu

Etkinlik konusu Kelebek etkisi olarak tescil edildi. Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve TEDX Organizasyonu Şefi Erdem Güven Kurt, etkinlik konusunun Kelebek Etkisi olarak seçilmesinin nedenini şöyle açıklamıştı:

“Amaç toplumların, devletlerin, tarihin insan özelinde nasıl değiştiğini, neye evrildiğini, bu değişimdeki sebep-sonuç örüntülerinin varsa neler olduğunu yansıtabileceğimiz geniş kapsamlı bir konuyu seçerek hem konuşmacılarımıza hem de dinleyicilerimize geniş bir kültürlenme süreci oluşturmaya çalışma odağımızdır.”

Etkinlik konusu Kelebek etkisi olarak tescil edildi.
Etkinlik konusu Kelebek etkisi olarak tescil edildi.

Etkinliğin detayları

İki oturum halinde gerçekleşen etkinlikte ilk olarak Uzaya çıkan ikinci Müslüman Astronot Muhammet Ahmet Faris konuşma gerçekleştirildi. Arapça konuşan Faris'in sözleri tercüme edilerek ekrana yansıtıldı. İbni Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk'ün konuşmasının ardından Uçan Adam olarak anılan Mahmut Gediz - Afrika fotoğrafçısı sahneye çıktı. Gittiği yerleri anlatıp fotoğraflarını gösteren Gediz, Neden Uçan Adam?, İşim gücüm seyahat, Dünyanın sahne ışıkları ve arka sokakları, Afganistan’da kriket oyunu gibi konulara değindi.

2 oturum olarak gerçekleşti

Engelliler Vakfı Yöneticisi Gamze Elibol ise, engelsiz sanatın doğuşu konusundan bahsetti. Elibol'dan sonra sahneye Çiğdem Dağtekin çıktı. Dağtekin çocuklar için yaptığı kuklayı ve hayat hikayesini anlattı. Daha sonra müzisyen Emre Yücelen çıktı. Yücelen müzik serüveninden bahsetti.

Sahneye en son Cansu Canan Özgen çıktı. Cansu Canan ise sunuculuk kariyerini ve zorlandığı anlardan bahsetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >