Türkiye'nin en çok izlenen TV kanalı ve dizisi belli oldu

Show TV ekranlarında yayınlanan  'Çukur' dizisi 2018 yılında en çok izlenen televizyon yapımı oldu.
Show TV ekranlarında yayınlanan 'Çukur' dizisi 2018 yılında en çok izlenen televizyon yapımı oldu.

Reklam sektörünün en önemli dergilerinden Marketing Türkiye'nin yaptırdığı, 'En beğenilen diziler' başlıklı araştırmanın sonuçları belli oldu. Katılımcıların Sosyo Ekonomik Statü(SES) oranları baz alınarak yapılan araştırma, 2018 yılının en çok izlenen kanalı ve en çok izlenen dizilerini hakkında da veriler içeriyor.

Türkiye'de reklam sektörünün önde gelen markalarından olan Marketing Türkiye, en beğenilen dizilerin hangileri olduğunu ortaya koymak için bir dizi araştırma yaptırdı. 450 kişinin 'online' olarak katıldığı araştırma, katılımcıların sosyo ekonomikstatüsü göz önüne alınarak değerlendirildi.

Türk televizyon kanalları.
Türk televizyon kanalları.

Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanalı

Araştırmanın sonucuna göre Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanalı %50 oranla Kanal D oldu. Kanal D'yi %47 ile FoxTV izlerken ATV %45 ile üçüncü sırada yer aldı.

Araştırmaya göre Kanal D en çok izlenen televizyon kanalı oldu.
Araştırmaya göre Kanal D en çok izlenen televizyon kanalı oldu.

TRT 1 ve Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Survivor ve MasterChef gibi programların yayınlandığı TV 8'in izlenme oranları ise %27 olarak sonuçlara yansıdı.

Türk dizileri.
Türk dizileri.

Türkiye'nin en çok izlenen dizisi

Araştırmanın ortaya çıkardığı değerlerden bir diğeri de en çok izlenen televizyon yapımları oldu. Araştırmaya göre Türk seyircisi, %11 oranla öncelikli olarak 'Çukur' dizisini izlemeyi tercih ediyor. Aynı araştırmada %10.6 'Arka Sokaklar' ikinci, 'Vatanım Sensin' ise %7.6 ile üçüncü sırada.

İnternet üzerinden yayıncılık yapan puhutv.
İnternet üzerinden yayıncılık yapan puhutv.

Televizyondan dizi izleme devri sona eriyor

İnternetten dizi izleme alışkanlığının TV’den izlenme alışkanlığının önüne geçtiğini bu araştırma gösteriyor. ‘Yayın saatinde izleme%73’le ilk sırada. YouTube’dan, dizi sitelerinden, TV web sitelerinden, ücretli TV hizmetlerinden izleme gibi internet üzerinden takip şıklarının toplamı %85 ediyor.

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada online dijitaltelevizyon yayıncılığı yapan platformların hızlı yükselişi sürüyor. Bkz: Netflix ve AmazonPrime 👇

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >