Ülkelerin meşrebine göre ayıp sayılan birbirinden değişik hareketler

Her ülkenin kerameti kendinden menkul değerleri ve önkabulleri var. Bu önkabullerin ve sınırların dışına çıkıldığında ise kınama ya da ayıplanma ile karşılaşabilirsiniz.

Hangi ülkede ne yapmamalısınız, nelere dikkat etmelisiniz? İcat çıkaran ülkelerden değişik kusurlar haberimizin devamında
Fransa
Fransa'da paranın lafını etmek ayıp kabul ediliyor, ama çatır çatır harcamak elbette ki serbest.
Fransa Fransa'da paranın lafını etmek ayıp kabul ediliyor, ama çatır çatır harcamak elbette ki serbest.
Ukrayna
Ukrayna'da birisine çiçek hediye edeceğiniz vakit tek sayıda olmasına dikkat etmeniz gerekiyor çünkü bu insanlar takıntılı. Çift sayıda olursa kusur telakki ediliyor.
Ukrayna Ukrayna'da birisine çiçek hediye edeceğiniz vakit tek sayıda olmasına dikkat etmeniz gerekiyor çünkü bu insanlar takıntılı. Çift sayıda olursa kusur telakki ediliyor.
Yeni Zelanda 
Yeni Zelanda'da da korna çalmak büyük ayıp. Mecbur kalmadığınız sürece kornaya basmamanız gerekiyor. Bu kuralın Türkiye'ye uyarlanabilme ihtimali bittabii yok.
Yeni Zelanda Yeni Zelanda'da da korna çalmak büyük ayıp. Mecbur kalmadığınız sürece kornaya basmamanız gerekiyor. Bu kuralın Türkiye'ye uyarlanabilme ihtimali bittabii yok.
Japonya
Japonya'da garsona bahşiş bırakmak ayıp. Bunlar da bir değişik tür...
Japonya Japonya'da garsona bahşiş bırakmak ayıp. Bunlar da bir değişik tür...
Şili
Eğer olur da Şili'ye yolunuz düşerse ellerinizle yemek yememeye gayret edin. "Neremizle yiyeceğiz?" sorusunu da es geçin.
Şili Eğer olur da Şili'ye yolunuz düşerse ellerinizle yemek yememeye gayret edin. "Neremizle yiyeceğiz?" sorusunu da es geçin.
Arabistan
Arabistan'da umuma açık yerlerde dondurma yemek (yalamak) ayıp kabul ediliyor. Aslında her yerde böyle kabul edilse şu iğrenç görüntüye benzer görüntülere maruz kalmayacağız.
Arabistan Arabistan'da umuma açık yerlerde dondurma yemek (yalamak) ayıp kabul ediliyor. Aslında her yerde böyle kabul edilse şu iğrenç görüntüye benzer görüntülere maruz kalmayacağız.
Çin
Çin'de halka açık yerlerde şekerli şeyler tüketmek veyahut kemirmek de diyebiliriz; ayıp kabul ediliyor.
Çin Çin'de halka açık yerlerde şekerli şeyler tüketmek veyahut kemirmek de diyebiliriz; ayıp kabul ediliyor.
Türkiye
Belki kültürel kodlarımız gereği ayıp ve kusurlar konusunda hassasiyet eşiğimiz yüksek olabilir ama herkesin kayıtsız şartsız karşısında durduğu ve en önemlisi de affı ve mazereti olmayan tek bir ayıp var ki; o da bayrak ve vatana ihanet.
Türkiye Belki kültürel kodlarımız gereği ayıp ve kusurlar konusunda hassasiyet eşiğimiz yüksek olabilir ama herkesin kayıtsız şartsız karşısında durduğu ve en önemlisi de affı ve mazereti olmayan tek bir ayıp var ki; o da bayrak ve vatana ihanet.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >