Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'ndan alabileceğiniz 10 kitap

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor.
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor.

Kitapseverlerin merakla beklediği o hafta geldi. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 10-18 Kasım tarihleri arasında her sene olduğu gibi yine Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Binlerce kitabın arasında kalacağınız bu muhteşem fuarın içinde sizin için en uygun ve güzel olan kitapları seçmek epey bir zor olacak gözüküyor. Bir fikrinizin oluşması için bu yıl baskıya girmiş 10 yeni kitabı derledik. Keyifli okumalar...

Bu yıl raflarda yerini alan merakla beklenen ve okumanız gerekeceğini düşündüğümüz, İstanbul Kitap Fuarı'nda da gezerken gözünüze çarpınca inceleyebileceğiniz 10 kitap.

İsmail Kılıçarslan - Kara Dursun ve Diğer Ankara Söylenceleri

                                    İsmail Kılıçarslan, her daim insanı merkezde tutarak bir Ankara portresi çiziyor okuruna. Çukur mahalleden, Eski Garajlar’dan, kondulardan, yokluktan, dostluktan, aşktan çekip çıkarıyor hikâyeyi ve ışık tutuyor muzip bir çocuk gibi bir dönemin karanlığına. Bir daha unutulmayacak şekilde fısıldıyor kulaklara hiç kimselerin hikâyesini.
İsmail Kılıçarslan - Kara Dursun ve Diğer Ankara Söylenceleri İsmail Kılıçarslan, her daim insanı merkezde tutarak bir Ankara portresi çiziyor okuruna. Çukur mahalleden, Eski Garajlar’dan, kondulardan, yokluktan, dostluktan, aşktan çekip çıkarıyor hikâyeyi ve ışık tutuyor muzip bir çocuk gibi bir dönemin karanlığına. Bir daha unutulmayacak şekilde fısıldıyor kulaklara hiç kimselerin hikâyesini.
2) Misafir - Neriman Yıldırım

                                    
                                    
                                    “Misafir, normalini yitirmiş, çokça incinmiş, bolca incitmiş bir dünyada, kırılmış hayallerin, ertelenmiş sevgilerin, hakkıyla yaşanamamış ömürlerin ortasında, kendine sığınacak yer arayanların romanı.”
Türk Edebiyatı’nın en renkli ve en çalışkan yazarlarından biri olan Nermin Yıldırım’ın son kitabı Misafir, korkutucu tuhaflıkları normalleştiren bir kitap. Akıl hastanesinde geçen olaylar, Yıldırım’ın ağdalı ama akıcı dili sayesinde sizi içine çekiyor.
2) Misafir - Neriman Yıldırım “Misafir, normalini yitirmiş, çokça incinmiş, bolca incitmiş bir dünyada, kırılmış hayallerin, ertelenmiş sevgilerin, hakkıyla yaşanamamış ömürlerin ortasında, kendine sığınacak yer arayanların romanı.” Türk Edebiyatı’nın en renkli ve en çalışkan yazarlarından biri olan Nermin Yıldırım’ın son kitabı Misafir, korkutucu tuhaflıkları normalleştiren bir kitap. Akıl hastanesinde geçen olaylar, Yıldırım’ın ağdalı ama akıcı dili sayesinde sizi içine çekiyor.
3) Kalp Gidince - Margaret Atwood

                                    
                                    
                                    “Tek kelimeyle, daha doğrusu üç kelimeyle: Anlamlı bir hayat.”
“Distopya” ve “Ütopya” kavramlarını birleştirerek yarattığı “Üstopya” adlı bilim kurgu romanları ile tanınan Margaret Atwood’un yeni kitabı 9 Kasım’da çıkacak. Kitapta; ABD’deki ekonomik krizde işsiz ve evsiz kalıp arabalarında yaşamaya çalışan Chairmaine ve Stan’in Pozitron Projesi adında yeni bir yaşama katılması anlatılıyor.
3) Kalp Gidince - Margaret Atwood “Tek kelimeyle, daha doğrusu üç kelimeyle: Anlamlı bir hayat.” “Distopya” ve “Ütopya” kavramlarını birleştirerek yarattığı “Üstopya” adlı bilim kurgu romanları ile tanınan Margaret Atwood’un yeni kitabı 9 Kasım’da çıkacak. Kitapta; ABD’deki ekonomik krizde işsiz ve evsiz kalıp arabalarında yaşamaya çalışan Chairmaine ve Stan’in Pozitron Projesi adında yeni bir yaşama katılması anlatılıyor.
4) Kırlangıç Çığlığı - Ahmet Ümit

                                    
                                    
                                    Başkomiser Nevzat’ın hikayeleri, aynı tatla devam ediyor. Uzun zamandır beklenen roman, çıktığı ilk günden itibaren Çok Satanlar Listesi’ne girdi. Serinin bu kitabında; “Körebe” lakaplı seri katil, İstanbul’un çeşitli yerlerine cesetler ve oyuncaklar bırakırken arka planda da Suriyeli göçmen çocuklarının hayatlarını takip ediyoruz. Ümit, kitap boyunca herkesin bir başkasının cehennemi olabileceğini anlatıyor.
4) Kırlangıç Çığlığı - Ahmet Ümit Başkomiser Nevzat’ın hikayeleri, aynı tatla devam ediyor. Uzun zamandır beklenen roman, çıktığı ilk günden itibaren Çok Satanlar Listesi’ne girdi. Serinin bu kitabında; “Körebe” lakaplı seri katil, İstanbul’un çeşitli yerlerine cesetler ve oyuncaklar bırakırken arka planda da Suriyeli göçmen çocuklarının hayatlarını takip ediyoruz. Ümit, kitap boyunca herkesin bir başkasının cehennemi olabileceğini anlatıyor.
5) 21. Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Noah Harari

                                    
                                    
                                    “Homo Sapiens” ve “Homo Deus” kitapları ile hayatlarımıza hızlı bir giriş yapan Yuval Noah Harari, son kitabıyla okuyucularını bir kere daha düşünmeye itiyor. Yazar bu kez, 21. yüzyılda yaşanan teknolojik ve ekonomik değişimlerle birlikte ortaya çıkan sorunları tartışıyor, gündelik hayatın temel sorunları hakkındaki görüşlerini aktarıyor.
5) 21. Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Noah Harari “Homo Sapiens” ve “Homo Deus” kitapları ile hayatlarımıza hızlı bir giriş yapan Yuval Noah Harari, son kitabıyla okuyucularını bir kere daha düşünmeye itiyor. Yazar bu kez, 21. yüzyılda yaşanan teknolojik ve ekonomik değişimlerle birlikte ortaya çıkan sorunları tartışıyor, gündelik hayatın temel sorunları hakkındaki görüşlerini aktarıyor.
6) Üç kız kardeş - İclal Aydın

                                    
                                    
                                    İsimleri Türkan, Dönüş ve Derya isminde üç kız kardeşin hikayesini anlatna kitap, Ayvalık ve İstanbul'da geçiyor.
Türkân, Dönüş ve Derya’nın, Ayvalık’ın çam kokulu sokaklarında geçen çocukluğu ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Üç Kız Kardeş, Ayvalık’ın denize uzanan taş sokaklarından, nice yaşamlar görüp geçirmiş zeytin ağaçlarından, hayatın kaynağından akan suyundan, eski evlerinden doğmuş bir aile hikâyesi.
6) Üç kız kardeş - İclal Aydın İsimleri Türkan, Dönüş ve Derya isminde üç kız kardeşin hikayesini anlatna kitap, Ayvalık ve İstanbul'da geçiyor. Türkân, Dönüş ve Derya’nın, Ayvalık’ın çam kokulu sokaklarında geçen çocukluğu ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Üç Kız Kardeş, Ayvalık’ın denize uzanan taş sokaklarından, nice yaşamlar görüp geçirmiş zeytin ağaçlarından, hayatın kaynağından akan suyundan, eski evlerinden doğmuş bir aile hikâyesi.
7) Hippi - Paulo Coelho

                                    
                                    
                                    Ünlü yazarın kendi anılarıyla kurguyu harmanlayarak yazdığı, 1970 yılında geçen bir kitap Hippi. Peru’nun kayıp şehirleri, Brezilya’nın zindanları, Amsterdam’ın arka sokakları, İstanbul’un çarşıları ile Paulo ve Karla’nın hayatlarını okurken yanlarında olmak isteyeceksiniz. Kitap, 70’lerin Hippi dünyasıyla ilgili bilgiler verirken bir yandan da “kendin olma” yolculuğunu keşfetmenizi istiyor. Can Yayınları’ndan çıkan kitap, 5 farklı renk seçeneği ile basım yaparak Hippiliğin renkliliğine de göz kırpıyor.
7) Hippi - Paulo Coelho Ünlü yazarın kendi anılarıyla kurguyu harmanlayarak yazdığı, 1970 yılında geçen bir kitap Hippi. Peru’nun kayıp şehirleri, Brezilya’nın zindanları, Amsterdam’ın arka sokakları, İstanbul’un çarşıları ile Paulo ve Karla’nın hayatlarını okurken yanlarında olmak isteyeceksiniz. Kitap, 70’lerin Hippi dünyasıyla ilgili bilgiler verirken bir yandan da “kendin olma” yolculuğunu keşfetmenizi istiyor. Can Yayınları’ndan çıkan kitap, 5 farklı renk seçeneği ile basım yaparak Hippiliğin renkliliğine de göz kırpıyor.
9) Rüzgarın Şarkısını Dinle – Haruki Murakami

                                    
                                    
                                    Haruki Murakami’nin yirmili yaşlarının sonunda yazdığı, çevrilmesine yıllar sonra izin verdiği ilk romanı Rüzgârın Şarkısını Dinle. İlk kitap olması sebebiyle biraz dağınık bir anlatımı olmasına rağmen; dünyaca ünlü yazarın hangi yollardan geçerek olduğu noktaya geldiğini görmek için çok güzel bir fırsat. Kitap, 18 günlük bir yaz sürecini, isimsiz ve dört parmaklı tuhaf bir kızı ve varoluşsal sıkıntıları anlatıyor.
9) Rüzgarın Şarkısını Dinle – Haruki Murakami Haruki Murakami’nin yirmili yaşlarının sonunda yazdığı, çevrilmesine yıllar sonra izin verdiği ilk romanı Rüzgârın Şarkısını Dinle. İlk kitap olması sebebiyle biraz dağınık bir anlatımı olmasına rağmen; dünyaca ünlü yazarın hangi yollardan geçerek olduğu noktaya geldiğini görmek için çok güzel bir fırsat. Kitap, 18 günlük bir yaz sürecini, isimsiz ve dört parmaklı tuhaf bir kızı ve varoluşsal sıkıntıları anlatıyor.
8) Düşme Korkusu - Adalet Ağaoğlu

                                    
                                    
                                    Üretmenin yaşının olmadığını bizlere gösteren yazarlarımızdan biri Adalet Ağaoğlu. 2018 içerisinde 2 kitap çıkaran 89 Yaşındaki yazarın son kitabı “Düşme Korkusu”nu neden yazdığını arka kapakta açıklıyor.
“Düşme Korkusu adı altında altı tane hikâye yazdım. Çünkü düşmenin çeşitli anlamları var. Saygınlığını kaybetmek var, değerini kaybetmek, gözden düşmek, çaresizliğe düşmek var. Bunun manevi yanını göz önünde tutarak düşme korkusunu yazmaya karar verdim.”
8) Düşme Korkusu - Adalet Ağaoğlu Üretmenin yaşının olmadığını bizlere gösteren yazarlarımızdan biri Adalet Ağaoğlu. 2018 içerisinde 2 kitap çıkaran 89 Yaşındaki yazarın son kitabı “Düşme Korkusu”nu neden yazdığını arka kapakta açıklıyor. “Düşme Korkusu adı altında altı tane hikâye yazdım. Çünkü düşmenin çeşitli anlamları var. Saygınlığını kaybetmek var, değerini kaybetmek, gözden düşmek, çaresizliğe düşmek var. Bunun manevi yanını göz önünde tutarak düşme korkusunu yazmaya karar verdim.”
10) Machbeth - Jo Nesbo

                                    
                                    
                                    “Duff elini gözlerine siper etti. Göz kamaştıran ışığın arkasında bir kahkaha patladı ve iri bir adamın gölgesi rıhtıma vurdu. Kahkahasından belliydi. Bu Macbeth’ti. Elbette Macbeth’ti.” Türkiye’de Doğan Kitap’ın çıkardığı “Shakespeare Yeniden” serisinde bu sefer ünlü eser Macbeth’i Norveçli Polisiye yazarı Jo Nesbo yorumluyor. 1970 yılında, distopik bir kentte geçen kitaba depresif bir hava hakim. Ancak gerilimi, aksiyonu, heyecanı da bol bir kitap. Yan hikayelere yer vererek karakterlerin geçmişlerini tamamen açığa çıkarıyor.
10) Machbeth - Jo Nesbo “Duff elini gözlerine siper etti. Göz kamaştıran ışığın arkasında bir kahkaha patladı ve iri bir adamın gölgesi rıhtıma vurdu. Kahkahasından belliydi. Bu Macbeth’ti. Elbette Macbeth’ti.” Türkiye’de Doğan Kitap’ın çıkardığı “Shakespeare Yeniden” serisinde bu sefer ünlü eser Macbeth’i Norveçli Polisiye yazarı Jo Nesbo yorumluyor. 1970 yılında, distopik bir kentte geçen kitaba depresif bir hava hakim. Ancak gerilimi, aksiyonu, heyecanı da bol bir kitap. Yan hikayelere yer vererek karakterlerin geçmişlerini tamamen açığa çıkarıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >